HOURS

GLASHÜTTE ORIGINAL SeaQ Collection – Βουτιά στα βαθιά

glashuette-original-seaq-panorama-date-960x600
glashuette-original-seaq-1969-960x600
glashuette-original-seaq-960x600

Με παράδοση στην κατασκευή αξιόπιστων οργάνων για τη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα, η Glashütte Original παρουσιάζει την πέμπτη συλλογή της ονόματι Spezialist. Και το πρώτο ρολόι αυτής της νέας σειράς είναι ένα καταδυτικό μοντέλο εμπνευσμένο από το “Spezimatic Type RP TS 200”, το πρώτο ρολόι καταδύσεων της γερμανικής εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 1969. Η σειρά SeaQ αποτελείται από τρία μοντέλα: το SeaQ, το SeaQ Panorama Date και το SeaQ 1969, μία περιορισμένη έκδοση που κυκλοφορεί σε μόλις 69 αντίτυπα. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με το χαρακτηριστικό τρίγωνο επιστρωμένο με Super-Luminova που σηματοδοτεί την έναρξη του χρόνου κατάδυσης. Η επιφάνεια της στεφάνης είναι ένας κεραμικός δακτύλιος που δεν χαράζει και δεν φθείρεται από τη σκληρή χρήση.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia0

Κρύσταλλα ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επεξεργασία προστατεύουν τα καντράν ενώ η γαλάζια φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova στις ευμεγέθεις ενδείξεις των ωρών και στους τρεις δείκτες της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων τα καθιστούν ιδιαιτέρως ευανάγνωστα ακόμη και στις πιο δυσμενείς συνθήκες φωτισμού στον βυθό.

SeaQ

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia1

Το SeaQ έχει κάσα διαμέτρου 39,5 mm από ατσάλι, στεγανή μέχρι 200 μέτρα βάθος. Περικλείει ένα κατάμαυρο καντράν με αραβικούς αριθμούς, ενδείξεις και δείκτες επιστρωμένους με φωσφορίζον υλικό σε vintage μπεζ απόχρωση «Old Radium».

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia2

Το συμπαγές καπάκι της κάσας φέρει ανάγλυφη μία τρίαινα, το χαρακτηριστικό διπλό G, που είναι το λογότυπο της Glashütte Original, είκοσι κύματα που συμβολίζουν την αντοχή του ρολογιού σε πιέσεις 20 ατμοσφαιρών, καθώς και τον αύξοντα αριθμό του ρολογιού.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia3

Στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο manufacture Calibre 39-11 με ρότορα από βαρύ μέταλλο, μηχανισμό stop-second, ημερομηνία στο 3 και 40 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. 

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia4

Υπάρχουν τρεις επιλογές με τις οποίες το SeaQ αγκαλιάζει τον καρπό του χεριού: με μαύρο ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ, με αδιάβροχο νάιλον δικτυωτό λουράκι ή με επίπεδο ατσάλινο μπρασελέ.

SeaQ 1969

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia5

Το συλλεκτικό SeaQ 1969 ξεχωρίζει από τους πράσινους δείκτες και την vintage μπεζ “Old Radium” απόχρωση στους αραβικούς αριθμούς και στις ενδείξεις των ωρών, στα πρότυπα του Spezimatic Type RP TS 200. Από το ιστορικό εκείνο μοντέλο προέρχονται και οι δύο επιγραφές στο καντράν: «Rubies 26», που εκείνη την εποχή αποτελούσε εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας του μηχανισμού που εξόπλιζε το εν λόγω ρολόι, του Calibre 75, και «Shockproof» που αναφερόταν στη στιβαρή κατασκευή της κάσας, ικανής να αντεπεξέρχεται σε υψηλές πιέσεις, στον βυθό.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia6

Όπως προαναφέραμε, το SeaQ 1969 κυκλοφορεί σε μόλις 69 συλλεκτικά αντίτυπα, το καθένα με τον αύξοντα αριθμό του χαραγμένο στη βασική πλάκα του μηχανισμού. Συνδυάζεται με δύο επιλογές λουριού: από ανάγλυφο μαύρο καουτσούκ ή από αδιάβροχο δικτυωτό νάιλον. Όπως και το SeaQ, είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο Calibre 39-1.

SeaQ Panorama Date

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia7

Το SeaQ Panorama Date έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 43,2 mm και πάχους 15,65 mm, στεγανή μέχρι 300 μ. Η μεγάλη ημερομηνία –ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Glashütte Original– βρίσκεται στο 4 και το καντράν είναι είτε μαύρο είτε μπλε με εφέ ηλιακών ακτίνων και έχει δείκτες και απλικέ αραβικούς αριθμούς και ενδείξεις σε πράσινο ή λευκό χρώμα, αντίστοιχα.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia8

Από το βιδωτό κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας αποκαλύπτεται ο αυτόματος Calibre 36-13, ο οποίος έχει ειδικά διαμορφωθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο. Η τύπου bayonet τοποθέτησή του εξασφαλίζει ότι ο μηχανισμός είναι άριστα στερεωμένος στην μεγαλύτερη κάσα, παρέχοντας καλύτερη αντοχή στις κρούσεις και τους κραδασμούς. Εγγυάται υψηλή ακρίβεια χάρη σε ένα ελατήριο από πυρίτιο και προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία 100 ωρών.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia9

Όπως και το the SeaQ, το SeaQ Panorama Date συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ είτε με νάιλον πλεκτό λουράκι ή μαύρο λουράκι από καουτσούκ.

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia10

glashutte-original-seaq-collection-voytia-sta-vathia11

Για να έχετε μία γενική ιδέα, οι τιμές των μοντέλων κυμαίνονται περίπου από 8.500 έως 12.500 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Glashütte Original εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Kassis (τηλ.: 210-3641000)