HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ανακοινώσει εδώ την έναρξη της συνεργασίας της HUBLOT με την μη-κερδοσκοπική οργάνωσης SORAI (Save Our Rhinos Africa and India) για την προστασία των ρινόκερων από την εξαφάνιση. Τα συμπαθή θηλαστικά αποδεκατίζονται καθημερινά από λαθροκυνηγούς που τα σκοτώνουν για το κέρατό τους. Πρόκειται για μία άσκοπη, άδικη γενοκτονία, που γίνεται μόνο και μόνο για το χρήμα.

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-1

Όπως εξηγεί στο παρακάτω video o ιδρυτής της SORAI Kevin Pietersen, πρώην διεθνής αστέρας του κρίκετ και νυν πρεσβευτής της Hublot, το κέρατο των ρινόκερων πωλείται έναντι 80.000 δολαρίων το κιλό στη μαύρη αγορά! Η τιμή του ξεπερνά κατά πολύ την τιμή του χρυσού, της πλατίνας ακόμη και ναρκωτικών όπως η ηρωίνη ή η κοκαΐνη. Το κέρατο αυτό δεν έχει καμία φαρμακευτική αξία, δεν «θεραπεύει τον καρκίνο», ούτε θα πρέπει να αποτελεί σύμβολο πλούτου. Είναι συνεπώς εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της HUBLOT σε αυτή την προσπάθεια. Η ελβετική εταιρεία χρηματοδοτεί απευθείας την SORAI και τώρα παρουσιάζει και ένα ρολόι αφιερωμένο στους ρινόκερους και στην SORAI.

Δείτε το σχετικό video…

Το ρολόι

Εμπνευσμένο από τις σαβάνες της Αφρικής που είναι το φυσικό περιβάλλον του ρινόκερου, το Big Bang UNICO SORAI είναι στους τόνους της άμμου.

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-2

Έχει κάσα διαμέτρου 45 mm και πάχους 15,45 mm από μπεζ κεραμικό, στεγανή μέχρι 100 μέτρα, στεφάνη από το ίδιο κεραμικό και ματ μπεζ skeleton καντράν με έναν απλικέ ρινόκερο στο 9.

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-3

Το πίσω μέρος της κάσας επίσης από μπεζ κεραμικό διαθέτει διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που αποκαλύπτει μέρος του αυτόματου μηχανισμού χρονογράφου UNICO HUB1242, o οποίος έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται αποκλειστικά in-house από τη Manufacture Hublot. Λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), απαρτίζεται από 330 εξαρτήματα και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών.

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-4

Το Big Bang UNICO SORAI συνδυάζεται με ασορτί μπεζ μονόχρωμο λουρί τύπου ΝΑΤΟ…

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-5

…ενώ συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουρί με μοτίβο καμουφλάζ και εσωτερική επίστρωση από καουτσούκ.

HUBLOT Big Bang UNICO SORAI – Ένα ρολόι για καλό σκοπό-6

Κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 100 μόλις αντιτύπων και η τιμή του είναι 23.800 €. Αγοράζοντας αυτό το ρολόι γίνεστε αυτομάτως ένας από τους 100 ευεργέτες του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού SORAI, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώλησή του πηγαίνουν απευθείας στο πρόγραμμα Care for Wild για την φροντίδα και διάσωση ορφανών μικρών ρινόκερων και στην υπηρεσία Εθνικών Πάρκων της Νοτίου Αφρικής για την ενίσχυση των νυχτερινών περιπολιών με όργανα προηγμένης τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot εδώ και για την SORAI εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή