Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2019 συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής o πρώτος μηχανικός manufacture μηχανισμός χρονογράφου που μέτρησε με ακρίβεια ενός δεκάτου του δευτερολέπτου «καλπάζοντας» στις 36.000 στροφές. Αγαπημένος των connoisseurs, o θρυλικός El Primero ήταν και παραμένει ο μεγάλος άσος και η κινητήρια δύναμη της Zenith. Ο El Primero, το όνομα του οποίου στη γλώσσα εσπεράντο σημαίνει «ο Πρώτος», γεννήθηκε το 1969. Τη χρονιά εκείνη διεξαγόταν ένας πραγματικός αγώνας δρόμου ανάμεσα στη Zenith, τη Seiko και την κοινοπραξία Büren/Hamilton/Breitling/Heuer/Dubοis Depraz για το ποιος θα κατασκευάσει τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο στον κόσμο. Η Zenith φαίνεται να έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού, παρουσιάζοντας πρώτη το επίτευγμά της, στις 10 Ιανουαρίου του 1969. Τώρα, πενήντα χρόνια αργότερα, η Zenith γιορτάζει αυτή την επέτειο με σημαντικές συλλεκτικές εκδόσεις…

 

ZENITH 50 Years of El Primero Anniversary Set

 

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-1

Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο, όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μίας πολυτελούς κασετίνας, η οποία λειτουργεί σαν ένας μίνι πάγκος ωρολογοποιού, με ειδικά σύνεργα και μία ενσωματωμένη οθόνη από την οποία δίνονται οδηγίες, ώστε ο κάτοχός της να μπορεί να απολαμβάνει μία μοναδική εμπειρία: να λύνει και να επανασυναρμολογεί έναν μηχανισμό El Primero! Σε ξεχωριστό συρτάρι περιέχει τρεις εμβληματικούς χρονογράφους El Primero: τον El Primero A386 Revival, που είναι μία επανέκδοση του πρώτου μοντέλου του 1969…

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-2

…έναν Chronomaster 2.0 El Primero (με εντελώς ανασχεδιασμένο μηχανισμό με ένδειξη 1/10ου του δευτερολέπτου)…

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-3

…και έναν Defy El Primero 21, με μηχανισμό νέας γενιάς που εγγυάται ακρίβεια 1/100ού του δευτερολέπτου.

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-4

Στο συρταράκι αυτό υπάρχει και μία κενή θέση για τον χρονογράφο El Primero του μέλλοντος, που θα μετράει 1/1000ό του δευτερολέπτου. Όπως αντιλαμβάνεστε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και οι 50 κασετίνες βρήκαν ιδιοκτήτη. (Δείτε και το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ)

 

ZENITH El Primero A386 Revival

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-5

Τον Μάρτιο στη Βασιλεία έκαναν το ντεμπούτο τους και τρεις επανεκδόσεις του πρωτότυπου χρονογράφου El Primero της Zenith του 1969. Πρόκειται για τρεις συλλεκτικές σειρές στα τρία χρώματα του χρυσού (λευκό, κίτρινο και ροζ), 50 αντιτύπων η καθεμία.

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-6

Πιστά στο πρωτότυπο, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα: ίδια διάμετρο κάσας στα 38mm, θολωτό κρύσταλλο, μετρητές σε τρία διαφορετικά χρώματα (ανοιχτό γκρι, σκούρο γκρι και μπλε), ταχυμετρική κλίμακα, ίδιους δείκτες και ενδείξεις των ωρών, ίδια μπουτόν σε στυλ μανιταριού και απαράλλακτους βραχίονες.

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-7

Μοναδική διαφορά στους νέους χρονογράφους η διαφανής πλάτη της κάσας, χάρη στην οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς τον μηχανισμό, ο οποίος είναι ένας αυτόματος El Primero τελευταίας γενιάς. Προστιθέμενη αξία: Η Zenith συνοδεύει αυτούς τους χρονογράφους με 50 χρόνια εγγύηση!

 

ZENITH 50th El Primero Anniversary El Primero A384 Revival

 

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-8

Toν Μάιο η Zenith επανήλθε με την επανέκδοση του πρώτου ρολογιού που φιλοξένησε τον περίφημο μηχανισμό χρονογράφου El Primero, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως El Primero A384. Με το ιδιαίτερο και αμέσως αναγνωρίσιμο design του, το Α384 ξεχώρισε αμέσως από τους άλλους χρονογράφους της αγοράς και σήμερα έχει υψηλή συλλεκτική αξία.

Οι επετειακές εκδόσεις της ΖΕΝΙΤΗ για τα 50 χρόνια του El Primero-9

Ο σύγχρονος απόγονός του δεν είναι απλώς ένας χρονογράφος με vintage αισθητική, εμπνευσμένος από εκείνο το ιστορικό ρολόι. Πρόκειται για πιστή αναβίωση εκείνου του χρονογράφου, ακριβέστατη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι το συγκεκριμένο ρολόι δεν κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φανατικούς φίλους της Zenith να το εντάξουν πιο εύκολα στη συλλογή τους.

H Zenith ετοίμασε και ένα διαφωτιστικό video για τα 50 χρόνια του El Primero με τίτλο: 50 λόγοι που αγαπούμε τον El Primero…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή