AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σπορ χρονογράφος Royal Oak Offshore είναι αναμφισβήτητα τo «βαρύ πυροβολικό» της παραδοσιακής ελβετικής ωρολογοποιίας Audemars Piguet. Γεννήθηκε το 1993 και καθώς ήταν μεγαλύτερος σε διάμετρο (42 mm) από το ήδη κλασικό Royal Oak, ήταν επόμενο να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον κόσμο της ελβετικής ωρολογοποιίας, όπως άλλωστε είχε κάνει και το Royal Oak όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην αγορά το 1972. Εδώ και 26 χρόνια κυκλοφορεί στην αγορά σε πλήθος παραλλαγών, υλικών κατασκευής και χρωματικών συνδυασμών και είναι από τα πιο περιζήτητα μοντέλα της Audemars Piguet. Τώρα ο εμβληματικός χρονογράφος επιστρέφει δριμύτερος με μία δυναμική έκδοση από τιτάνιο.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-1

Η κάσα του  Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 44 mm έχει γενναιόδωρη διάμετρο 44 mm, πάχος 14 mm και είναι από τιτάνιο ενώ η σατινέ στεφάνη, τα μπουτόν και η βιδωτή κορόνα είναι από μαύρο κεραμικό. Από τιτάνιο είναι κατασκευασμένα και τα προστατευτικά των μπουτόν. Στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος, η κάσα σφραγίζει και στις δύο όψεις της με κρύσταλλα ζαφειριού τα οποία έχουν αντι-αντανακλαστική επεξεργασία.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-2

Το γκρι καντράν στην απόχρωση του σχιστόλιθου αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα και παίζει με τις υφές και τις αποχρώσεις του γκρι και του ασημί. Η βασική του επιφάνεια είναι στο γνώριμο τετραγωνισμένο ανάγλυφο μοτίβο Méga Tapisserie και έχει τρεις μετρητές σε ανοιχτό γκρι χρώμα, απλικέ μπάρες από λευκό χρυσό στις ενδείξεις των ωρών και χαρακτηριστικούς Royal Oak δείκτες με φωσφορίζουσα επίστρωση. Περιφερειακά υπάρχει μία σκούρα γκρι εσωτερική διαβαθμισμένη στεφάνη και στο 3 εμφανίζεται σε στρογγυλό παράθυρο η ημερομηνία. Οι μοναδικές χρωματικές πινελιές είναι σε κόκκινο, στους τρεις δείκτες του χρονογράφου.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-3

Στη χρωματική παλέτα του γκρι κινείται και το ενσωματωμένο, εργονομικό λουράκι από καουτσούκ με κούμπωμα από τιτάνιο.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-4

Στο εσωτερικό του χρονογράφου κρύβεται ένας αξιολογότατος μηχανισμός, ο αυτόματος manufacture Calibre 3126/3840, ο οποίος απαρτίζεται από 365 εξαρτήματα, λειτουργεί με συχνότητα 3 Hz, δηλαδή με 21.600 ταλαντώσεις την ώρα, και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία για τουλάχιστον 50 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν αφήσετε το ρολόι σας στο κομοδίνο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα θα εξακολουθεί να λειτουργεί με ακρίβεια.

AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph-5

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή