The LONGINES Heritage Classic

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Longines Heritage Classic είναι ένα ακόμη εντυπωσιακό remake ενός μοντέλου του 1934, που ανέσυρε από τα πλούσια αρχεία της η ελβετική εταιρεία και μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε σήμερα. Έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του το λεγόμενο sector dial, δηλαδή ένα καντράν χωρισμένο σε «τομείς» υπό μορφή ομόκεντρων δακτυλίων. Στα καντράν αυτά οι βασικές πληροφορίες αναπτύσσονται συνήθως στην περιφέρεια αφήνοντας ελεύθερο το κέντρο ώστε να «αναπνέει».

The LONGINES Heritage Classic-1
The LONGINES Heritage Classic-2

To πρωτότυπο μοντέλο που κατασκεύασε η Longines το 1934.

Το Longines Heritage Classic φιλοξενείται σε μία σύγχρονη κάσα διαμέτρου 38,5 mm  και προστατεύεται από ένα κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επεξεργασία στην εσωτερική του πλευρά. Το καντράν έχει έναν κεντρικό δίσκο από οπαλίνα επάνω στον οποίο «γράφουν» εντυπωσιακά οι δείκτες από μπλε ατσάλι. Ο περιφερειακός δακτύλιος των ωρών έχει σατινέ ασημί υφή και φέρει αραβικούς αριθμούς και λεπτές μπάρες στις ενδείξεις των ωρών.

The LONGINES Heritage Classic-3

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελεί το βοηθητικό καντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα, το οποίο είναι από ασημένια οπαλίνα με ανάγλυφη υφή και καλύπτει κατά το ήμισυ τον αριθμό 6.

The LONGINES Heritage Classic-4

Το Heritage Classic είναι εξοπλισμένο με έναν νέο αυτόματο μηχανισμό, τον calibre L893.5 (ETA A31.501), o οποίος λειτουργεί με συχνότητα 3,5 Hz, χτυπά δηλαδή με 25.200 ταλαντώσεις την ώρα, και προσφέρει 64 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Διαθέτει ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο και δημιουργήθηκε ειδικά για να κινεί μοντέλα της συλλογής Heritage της Longines. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει ένδειξη ημερομηνίας του επιτρέπει να έχει τα μικρά δευτερόλεπτα κάτω από τον κεντρικό άξονα, παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πρωτότυπα ιστορικά μοντέλα της εταιρείας.

The LONGINES Heritage Classic-5

Το Heritage Classic προτείνεται με δύο συνδυασμούς λουριών: από γαλάζιο δέρμα μαζί με ένα λουράκι τύπου ΝΑΤΟ από γκρι ντένιμ ύφασμα ή από μαύρο λείο δέρμα μαζί με ένα επιπλέον λουράκι τύπου ΝΑΤΟ από μπλε ντένιμ ύφασμα.

The LONGINES Heritage Classic-6

Ενδεικτικά, η τιμή του Longines Heritage Classic είναι 2.090 €.

Δείτε το ρολόι "ζωντανά" στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή