Το Silver Spitfire τα κατάφερε!

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ήρωες γύρισαν στο σπίτι τους. Ακριβώς 4 μήνες μετά από την έναρξη της επικής αποστολής τους οι πιλότοι Steve Boultbee Brooks και Matt Jones, έγραψαν μια νέα σελίδα στην ιστορία της αεροπλοΐας, πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση γύρω από τον κόσμο με ένα αεροσκάφος Spitfire (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ). Οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν εγκαίρως στις 5 Δεκεμβρίου για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και έτυχαν θερμής υποδοχής. Ως βασικός συνεργάτης και χρονομέτρης της αποστολής η IWC διοργάνωσε μια γιορτή υποδοχής στο αεροδρόμιο του Goodwood.

Το Silver Spitfire τα κατάφερε!-1

«Είναι τόσο όμορφο να επιστρέφουμε στα πάτρια εδάφη», δήλωσε ο Steve Boultbee Brooks, συνιδρυτής της Boultbee Flight Academy. «Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία και είχαμε το μεγάλο προνόμιο να παρουσιάσουμε το αστραφτερό μας Silver Spitfire σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις στην διάρκεια της διαδρομής, αλλά σε κάθε μας στάση, η υποστήριξη από τον κόσμο ήταν συγκλονιστική. Όλοι μας υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες.»

Το Silver Spitfire τα κατάφερε!-2

Κατά τη διαδρομή γύρω από τον κόσμο, η πτήση έσπασε ρεκόρ, καλύπτοντας σχεδόν 43.000 χιλιόμετρα και κάνοντας στάσεις σε 20 χώρες. Μετά την αναχώρηση του από το Goodwood τον περασμένο Αύγουστο, το ηλικίας 76 ετών αναπαλαιωμένο αεροσκάφος ταξίδεψε πάνω από τα παγωμένα εδάφη της Γροιλανδίας και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη Νέα Υόρκη, διασχίζοντας τις ΗΠΑ και φθάνοντας στο Λας Βέγκας και την ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Στη συνέχεια το Spitfire πέταξε βόρεια, περνώντας από τον Καναδά, την Αλάσκα και τη Ρωσία. Φτάνοντας στην Ιαπωνία, το πλήρωμα χρειάστηκε να αποφύγει έναν τυφώνα και στη συνέχεια διέσχισε την Ασία περνώντας από την Μυανμάρ στην Ινδία. Μετά από μια σύντομη στάση στο Άμπου Ντάμπι, οι πιλότοι επέστρεψαν στην Ευρώπη, περνώντας από την Ιταλία και την Ολλανδία, προτού καταλήξουν στην αφετηρία τους, τη Μεγάλη Βρετανία.

Το Silver Spitfire τα κατάφερε!-3

Οι φίλοι και οι οικογένειες των πιλότων, η διοίκηση της IWC και το πλήρωμα υποστήριξης, ήταν όλοι παρόντες κατά την προσγείωση του Spitfire στο αεροδρόμιο του Goodwood. Παρών στην υποδοχή του τολμηρού διδύμου ήταν και ο παλαίμαχος οδηγός της Formula 1 και πρεσβευτής της IWC, David Coulthard. «Τι σπουδαία υποδοχή!» σχολίασε ο επικεφαλής πιλότος Matt Jones. «Ύστερα από ένα τόσο έντονο ταξίδι μου φαίνεται απίστευτο ότι βρισκόμαστε πίσω στο Goodwood, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή μας. Το τοπίο, τα μέρη που επισκεφτήκαμε, οι άνθρωποι που γνωρίσαμε, μας άλλαξαν τη ζωή. Πετώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και στη συνέχεια πάνω από τις παγωμένες πεδιάδες της Ρωσίας και τις ζούγκλες της Ασίας, είχαμε την τύχη να δούμε όλη την ομορφιά της Γης, και όλα αυτά μέσα από το πιο όμορφο Spitfire. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.»

Το Silver Spitfire τα κατάφερε!-4
Ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen μαζί με τον Steve Boultbee Brooks και τον David Coulthard.

 

Κατά τη διέλευση τους πάνω από διαφορετικές ζώνες ώρας, ο Boultbee Brooks και ο Jones φορούσαν το επίσημο ρολόι της αποστολής.

Το Silver Spitfire τα κατάφερε!-5

Το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” (Ref. IW395501) είναι ένα μοντέλο με παγκόσμια ώρα και χάρη στην περιστρεφόμενη στεφάνη του μπορεί να ρυθμίσει κανείς την ώρα σε διαφορετικές χρονικές ζώνες του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή