13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019

12' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουμε την αναδρομή μας στα ωραιότερα ρολόγια του 2019 με μία εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία, αυτή των tourbillons. O ιδιοφυής μηχανισμός εξουδετέρωσης των συνεπειών της βαρύτητας που εφηύρε ο Abraham-Louis Breguet πριν από τουλάχιστον δύο αιώνες (το 1801), εξακολουθεί να μας συναρπάζει, στις σύγχρονες εκφάνσεις του. Ο Breguet αναζητούσε και επινόησε ένα σύστημα βελτίωσης της ακρίβειας που ήταν ιδανικό για τα ρολόγια τσέπης, τα οποία βρίσκονταν μονίμως σε κάθετη θέση μέσα στο τσεπάκι του γιλέκου του κατόχου τους. Οι απαιτήσεις όμως των ρολογιών χειρός είναι διαφορετικές και σίγουρα αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση για τους σύγχρονους σχεδιαστές-ωρολογοποιούς. Ας δούμε μερικά από τα ωραιότερα δείγματα μοντέλων με tourbillon που παρουσιάστηκαν την περασμένη χρονιά, όπως πάντα με αλφαβητική σειρά…

 

1. A. LANGE & SÖHNE Datograph Perpetual Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-1

Γνωστή για την διακριτικότητά της η γερμανική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας δημιούργησε το 2016 ένα έξοχο υπερπολύπλοκο μοντέλο από πλατίνα με μαύρο καντράν, το Datograph Perpetual Tourbillon, το οποίο συνδύαζε χρονογράφο flyback με column-wheel και jumping μετρητή λεπτών, διηνεκές ημερολόγιο με φάσεις Σελήνης και τη χαρακτηριστική μεγάλη ημερομηνία της Lange, και tourbillon ενός λεπτού με πατενταρισμένα stop seconds και ένδειξη power reserve. Το tourbillon όμως δεν βρισκόταν σε κοινή θέα στην πρόσοψη του ρολογιού αλλά στη θέση 12 στη πίσω όψη του, άρα μπορούσε να το απολαύσει μόνο ο τυχερός κάτοχος του ρολογιού. Εκείνη την συλλεκτική έκδοση 100 αντιτύπων ακολούθησε το 2019 μία δεύτερη limited edition 100 κομματιών από λευκό χρυσό με ένα εντυπωσιακό καντράν από ατόφιο ροζ χρυσό. Το ρολόι έχει διάμετρο 41,5 mm, ο κουρδιστός μηχανισμός του αποτελείται από 729 (!) εξαρτήματα, όλα με εξαιρετικό φινίρισμα, και για άλλη μία φορά ο κλωβός του tourbillon βρίσκεται στην πλάτη της κάσας. Για να έχετε μία εικόνα γύρω από την τιμή του, υπολογίστε περί τα 290.000 ευρώ!

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-2

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

2. AUDEMARS PIGUET Code 11.59 Openworked Flying Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-3

Το 2019 η Audemars Piguet ήταν ίσως η πιο πολυσυζητημένη μάρκα ωρολογοποιίας. Κι αυτό γιατί επέλεξε να φύγει από τη «ζώνη ασφαλείας» των Royal Oak και να προσθέσει μία εντελώς καινούρια συλλογή μοντέλων στο ρόστερ της. Το όνομα αυτής Code 11.59 και τα συναισθήματα του κοινού ανάμικτα. Είναι η πρώτη φορά που η Audemars Piguet παρουσιάζει μία συλλογή συνειδητά σχεδιασμένη για άνδρες και γυναίκες, με εργονομική κάσα που εφαρμόζει άψογα σε κάθε καρπό διαμέτρου 41 mm. Από τους έξι τύπους μοντέλων (απλό αυτόματο, αυτόματο χρονογράφο flyback, ιπτάμενο tourbillon, skeleton tourbillon, διηνεκές ημερολόγιο και minute repeater Supersonnerie) εμείς ξεχωρίσαμε εδώ με το Code 11.59 Tourbillon Openworked, ένα πραγματικά συναρπαστικού design μοντέλο με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ και έναν περίτεχνο skeleton manufacture μηχανισμό που κουρδίζει στο χέρι. Οι σκουρόχρωμες γέφυρες και η αριστοτεχνική αρχιτεκτονική του μηχανικού μικρόκοσμου δημιουργούν ένα έξοχο τρισδιάστατο αποτέλεσμα, με το tourbillon να δεσπόζει στο κάτω μέρος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

3. BOVET Récital 26 Brainstorm Chapter One

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-4

H εταιρεία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο «Χρυσός Δείκτης» (Aiguille d’Or) στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης το 2018, επανήλθε δριμύτερη το 2019 με ένα καινοτόμο και φαντασμαγορικό αστρονομικό μοντέλο, δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ στους τομείς του design και της υψηλής τεχνογνωσίας. Το Récital 26 Brainstorm Chapter One έχει μία ιδιαίτερη, κεκλιμένη κάσα, εμπνευσμένη από το σχήμα ενός κεκλιμένου γραφείου. Αυτό το σχήμα προσφέρει καλύτερη ευκρίνεια και επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος δημιουργικότητας, με θόλους, δίσκους και τρισδιάστατους δείκτες. Η κάσα είναι εντελώς διαφανής, φτιαγμένη από κρύσταλλο ζαφειριού, το σκληρότερο υλικό που γνωρίζουμε μετά το διαμάντι και τον μουασανίτη, και ελαφρύτερο από το τιτάνιο. Ο μηχανισμός, ορατός από όλες τις πλευρές, ρυθμίζεται από ένα πατενταρισμένο ιπτάμενο tourbillon διπλής όψης, έχει ενεργειακή αυτονομία 10 ημερών με ένα μόνο βαρέλι και διαθέτει ένα πατενταρισμένο σφαιρικό σύστημα κουρδίσματος με διαφορικό, τρισδιάστατη ένδειξη φάσης της Σελήνης, ένδειξη power reserve στο 4 και μεγάλη ημερομηνία συμμετρικά στο 8. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το χρώμα και το ελικοειδές σχήμα του υποκαντράν της ώρας και των λεπτών, εφόσον διαθέτετε το ευτελές ποσό των περίπου 290.000 ευρώ, ώστε να αποκτήσετε το ρολόι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

4. BREGUET Classique Tourbillon Extra-Plat Squelette 5395

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-5

Ποτέ ένα skeleton tourbillon δεν ήταν τόσο λεπτό και κομψό και ταυτόχρονα τόσο σοβαρό και αρρενωπό. Στη νέα δημιουργία της Breguet το πάχος του μηχανισμού είναι μόλις τρία χιλιοστά, ένα επίτευγμα που αποδεικνύει το υψηλό τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο του παραδοσιακού οίκου. Χρειάστηκε να αναθεωρηθεί εκ βάθρων η σχεδίαση του tourbillon γεγονός που οδήγησε σε μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική, καθώς και αφαίρεση σχεδόν του 50% των υλικών από τον μηχανισμό χωρίς να χάνει τη σταθερή δομή του. Ο έξοχα φινιρισμένος, ultra-thin σκελετωμένος Caliber 581 είναι από χρυσό 18Κ και για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη λεπτότητα και διαφάνεια, ο ρότοράς του τοποθετήθηκε στην περιφέρεια της πλάκας. Προσφέρει 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας χάρη σε ένα βαρέλι που λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz. Το ρολόι έχει κάσα από ροζ χρυσό 18Κ σε διάμετρο 41 mm και πάχος 7,7 mm και διατίθεται και σε έκδοση από πλατίνα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656), Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

5. CHOPARD L.U.C Flying T Twin

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-6

Το 2019 παρουσιάστηκε ο πρώτος μηχανισμός του οίκου Chopard με ιπτάμενο tourbillon. Με τον όρο «ιπτάμενο» εννοούμε ότι δεν υπάρχει γέφυρα στήριξης επάνω από τον κλωβό, με αποτέλεσμα αυτός να είναι λεπτότερος και να στηρίζεται από κάτω. Δημιουργημένος in-house, ο Calibre 96.24-L είναι αυτόματος, με δύο βαρέλια, σύμφωνα με την αποκλειστική τεχνολογία Twin της Chopard, και προσφέρει 65 ώρες αυτονομίας. Άρτιο από κάθε άποψη, τεχνικά και αισθητικά, το L.U.C Flying T Twin έχει υπέροχο χειροποίητο guilloché καντράν από χρυσό σε γκρι-ανθρακί χρώμα, άριστες αναλογίες και μία υπέρλεπτη κάσα από «ηθικό» Fairmined ροζ χρυσό. Η διάμετρός της είναι 40 mm και το πάχος της δεν ξεπερνά τα 7,2 mm. To ιδιαίτερο κυψελοειδές μοτίβο στο καντράν το είχαμε ξαναδεί στο μοντέλο του 2017 L.U.C XPS 1860 Officer, συμβολίζει μία κυψέλη μελισσών και είναι μία έμμεση αναφορά στο πρώτο λογότυπο που είχε χρησιμοποιήσει ο ιδρυτής του οίκου, Louis-Ulysse Chopard. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 50 μόλις αντιτύπων με σφραγίδα ποιότητας της Γενεύης και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

6. CORUM Admiral AC-One 45 Openworked Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-7

Η συλλογή Admiral είναι ένας από τους πυλώνες στην ιστορία της Corum. Γεννήθηκε το 1960, πέντε μόλις χρόνια από την ίδρυση της μάρκας, και ήταν εμπνευσμένη από τον κόσμο της θάλασσας. To νέο Admiral AC-One 45 Openworked Tourbillon κυκλοφόρησε το 2019 με ανανεωμένη αισθητική, πιο μοντέρνα και σπορτίφ, με απαλότερες γωνίες στην χαρακτηριστική δωδεκάγωνη κάσα. Οι σκελετωμένες γέφυρες στο καντράν έχουν σχεδιαστεί κατά τρόπο ώστε να συνδέονται αόρατα με τις σημαιούλες του ναυτικού κώδικα που εκτελούν χρέη ενδείξεων της ώρας. Έτσι δημιουργείται ένα αρμονικό αποτέλεσμα στην αρχιτεκτονική του skeleton καντράν. Ο κλωβός του tourbillon έχει τοποθετηθεί στη θέση ώρας 6, στο 9 υπάρχει μετρητής τριών λεπτών και στο 3 ένδειξη power reserve. Η κάσα του ρολογιού είναι από τιτάνιο, συνεπώς είναι ελαφριά και άνετη στον καρπό ενώ ιδιαίτερα εργονομικό και άνετο είναι και το λουράκι από μαύρο καουτσούκ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοτήμ (τηλ.: 210-3238250)

7. GLASHUTTE ORIGINAL Senator Chronometer Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-8

Η εφεύρεση του tourbillon από τον Breguet γνώρισε την επόμενη σημαντική βελτίωσή της το 1920, όταν ο Alfred Helwig, ένας καθηγητής στη Γερμανική Σχολή Ωρολογοποιίας της Glashütte, επινόησε το πρώτο ιπτάμενο tourbillon. Με στόχο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εφεύρεση του Helwig, η εταιρεία Glashütte Original κατάφερε για πρώτη φορά να συνδυάσει ένα ιπτάμενο tourbillon με μηχανισμό stop-seconds, zero-reset και minute detent, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στη ρύθμιση της ώρας, καθώς επιτρέπει τον συγχρονισμό του λεπτοδείκτη και του δευτερολεπτοδείκτη. Πώς λειτουργεί ακριβώς; Τραβώντας προς τα έξω την κορώνα, ο περιστρεφόμενος κλωβός του tourbillon σταματά ακαριαία και μαζί του ο δευτερολεπτοδείκτης που βρίσκεται επάνω του. Το ρολόι που τα περιέχει όλα αυτά κυκλοφόρησε το 2019 σε μόλις 25 αριθμημένα αντίτυπα από πλατίνα. Είναι το Senator Chronometer Tourbillon, φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου και αναμένει την κατοχύρωση δύο τεχνολογικών πατεντών. Η κάσα του έχει διάμετρο 42 mm και ο κουρδιστός μηχανισμός του διαθέτει επίσης ελατήριο του μπαλανσιέ από πυρίτιο, για προστασία από τα μαγνητικά πεδία και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το ρολόι τιμάται γύρω στα 150.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-341000)

 

8. HARRY WINSTON Histoire de Tourbillon 10

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-9

Αυτή η φαντασμαγορική δημιουργία έχει όχι ένα αλλά τέσσερα ανεξάρτητα tourbillons! Το καθένα εκτελεί μία περιστροφή κάθε 36 δευτερόλεπτα και συνδέεται με τρία διαφορικά που αντισταθμίζουν την ανταπόκριση κάθε tourbillon στη βαρύτητα, αναλόγως της θέσης στην οποία βρίσκεται. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται άριστη κατανομή της ενέργειας και εξαιρετική ακρίβεια στη μέτρηση του χρόνου. Ο κουρδιστός μηχανισμός του απαρτίζεται από 673 εξαρτήματα. Βεβαίως πέρα από την τεχνική του πλευρά που είναι αναμφισβήτητα κορυφαία, το ρολόι έχει και μία ιδιαίτερα ελκυστική εμφάνιση με μία παραλληλόγραμμη κάσα διαστάσεων 53,3 x 39,1 mm, με τα τέσσερα tourbillons τοποθετημένα σε κάθε γωνία να εκτελούν τον μηχανικό χορό τους. Το θέαμα γίνεται ακόμη πιο υπέροχο χάρη στο μεγάλη κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει την πρόσοψη της κάσας. Το εικονιζόμενο είναι ένα και μοναδικό κομμάτι από Winstonium, ενώ υπάρχουν δύο ακόμη εκδόσεις 10 αντιτύπων έκαστη, από λευκό ή ροζ χρυσό 18Κ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

9. IWC Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition "Le Petit Prince"

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-10

Tο πρώτο μοντέλο που παρουσίασε η IWC με κάσα κατασκευασμένη από hard gold, ένα νέο κράμα κόκκινου χρυσού πολύ σκληρότερο –κατά 5-10 φορές– από τον «κλασικό» κόκκινο χρυσό. Στεγανή μέχρι 60 μέτρα, η κάσα του, σε διάμετρο 46,2 mm και πάχος 13,5 mm, περικλείει ένα εντυπωσιακό σκούρο μπλε καντράν –στην απόχρωση που χρησιμοποιεί η IWC για όλα τα μοντέλα που είναι αφιερωμένα στον Γάλλο αεροπόρο και συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry και στο διασημότερο έργο του, τον «Μικρό Πρίγκιπα». Το ρολόι διαθέτει έναν πατενταρισμένο μηχανισμό σταθερής ισχύος (constant-force), ο οποίος βρίσκεται ενσωματωμένος στο tourbillon και εξασφαλίζει εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια. Το tourbillon είναι τοποθετημένο στο 9 και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του κάθε 60 δευτερόλεπτα, εξουδετερώνοντας τις επιπτώσεις της βαρύτητας στο σύστημα ταλάντωσης που θα επηρέαζαν τον ρυθμό του ρολογιού. Κατασκευασμένος in-house, ο IWC Calibre 94895 προσφέρει 96 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, χάρη στα δύο βαρέλια του. Η σχετική ένδειξη εμφανίζεται κάτω δεξιά, στο καντράν. Το ρολόι διαθέτει επίσης perpetual ένδειξη φάσεων της Σελήνης, όπου ο Μικρός Πρίγκιπας απεικονίζεται να στέκεται επάνω στο φεγγάρι! Κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση μόλις 10 κομματιών, καθώς και σε μία ακόμη συλλεκτική έκδοση 10 κομματιών από πλατίνα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

10. JAEGER-LECOULTRE Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-11

Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019. Είναι ένα αριστουργηματικό Grande Complication, που μόνο μία παραδοσιακή manufacture του βεληνεκούς της Jaeger-LeCoultre θα μπορούσε να φέρει εις πέρας. Κυκλοφόρησε σε μόλις 18 συλλεκτικά αντίτυπα και είναι το πέμπτο κατά σειρά tourbillon σε πολλαπλούς άξονες που δημιουργεί η ελβετική Grande Maison. Πραγματικό χάρμα ιδέσθαι το Gyrotourbillon με τον τρισδιάστατο κλωβό, περιστρέφεται με φαντασμαγορικό τρόπο και δεσπόζει και στις δύο όψεις του ρολογιού. Το minute repeater έχει ήχο Westminster carillon, βασισμένο στη μελωδία του Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο. Το Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel είναι και διηνεκές ημερολόγιο, όπερ σημαίνει ότι ρυθμίζει αυτόματα την ημερομηνία όλους τους μήνες του χρόνου, ακόμη και όταν το έτος είναι δίσεκτο. Όλα αυτά τα θαυμαστά απαρτίζουν τον Calibre 184, έναν μηχανισμό κουρδιζόμενο στο χέρι, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), και εγγυάται περίπου 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Η κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ, έχει διάμετρο 43 mm και πάχος 14,08 mm και skeleton καντράν, σε σκούρο μπλε σμάλτο Grand Feu ή σε πιο κλασικό ασημί. Η τιμή του ανάλογη της πολυπλοκότητάς του: 800.000 €

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210- 3646666)

 

11. MB&F Legacy Machine Thunderdome

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-12

Το μικρό αυτό αριστούργημα για τον καρπό παρουσιάστηκε προς τα τέλη της χρονιάς και κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες. Κι αυτό όχι μόνο γιατί διαθέτει μία παγκόσμια πρωτοτυπία: έναν αποκλειστικό μηχανισμό tourbillon που είναι έξοχος τόσο από τεχνικής όσο και από αισθητικής άποψης, αλλά και γιατί σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία ανάμεσα σε δύο κορυφαίους master ωρολογοποιούς, τον Eric Coudray και τον Kari Voutilainen. Ο περίφημος μηχανισμός TriAx tourbillon που φέρει την υπογραφή του Coudray, αντικαθιστά το παραδοσιακό σύστημα των tourbillons σε πολλαπλούς άξονες –που συνδέει έναν κλωβό tourbillon με έναν περιστρεφόμενο άξονα– με ένα σύστημα δύο κλωβών και τριών αξόνων σε συνδυασμό με ένα σύστημα διαφυγής Potter με σταθερό τροχό, που επιτρέπει υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής και στους τρεις κλωβούς. Ο επαναστατικός μηχανισμός επιτρέπει πλήρη θέαση της καρδιάς του tourbillon, κάτω από ένα μεγάλο θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, που προσδίδει στο ρολόι το «κινηματογραφικό» του όνομα «Thunderdome». Η συμβολή του Voutilainen είναι προφανής στο υπέροχα διακοσμημένο καντράν σε κυκλικό ανάγλυφο guilloché μοτίβο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

12. VACHERON CONSTANTIN Overseas Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-13

Μας κέρδισε από την πρώτη ματιά, όταν παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης SIHH 2019, τον περασμένο Ιανουάριο. Είναι το πρώτο μοντέλο με tourbillon στην σπορ συλλογή Overseas και όπως μας έχει συνηθίσει ο ελβετικός οίκος είναι εξαιρετικό στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Στεγάζεται σε μία κάσα διαμέτρου 42,5 mm και πάχους 10,39 mm από ανοξείδωτο ατσάλι που εσωκλείει έναν ultra-thin αυτόματο manufacture μηχανισμό πάχους μόλις 5,65 mm, τον Calibre 2160 με περιφερειακό ρότορα και 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Ο περίτεχνα φτιαγμένος κλωβός του tourbillon με την χαρακτηριστική γέφυρα σε σχήμα Σταυρού της Μάλτας δεσπόζει επάνω στο καντράν από μπλε λάκα σε εφέ ηλιακών ακτίνων. Το ρολόι διατίθεται με ατσάλινο μπρασελέ καθώς και με δύο μπλε λουράκια: ένα από δέρμα αλιγάτορα της Λουιζιάνα και ένα από καουτσούκ, τα οποία μπορεί να αλλάξει κανείς πανεύκολα χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Σ. Παλατζιάν & Σία (τηλ.: 210-3613525)

 

13. ZENITH Defy El Primero Double Tourbillon

13 συναρπαστικά Tourbillons του 2019-14

Η οικογένεια μηχανισμών El Primero της Zenith έχει έναν εντυπωσιακό αριθμό ρεκόρ στο ρόστερ της, μεταξύ αυτών για τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο υψηλής συχνότητας (1969) και για το πρώτο tourbillon υψηλής συχνότητας στον κόσμο (2004). Το 2017 παρουσιάζεται ο Defy El Primero 21, ο μόνος αυτόματος χρονογράφος υψηλής συχνότητας που μετρά εκατοστά του δευτερολέπτου και τώρα έχουμε ένα νέο ρεκόρ, με το Defy El Primero Double Tourbillon με δύο tourbillons και χρονογράφο 1/100ου του δευτερολέπτου! Κυκλοφορεί σε δύο limited editions: 50 κομματιών από άνθρακα και 10 κομματιών από πλατίνα. Και τα δύο έχουν skeleton καντράν με μπλε επεξεργασία στου κλωβούς των tourbillon, τις γέφυρες και τη βασική πλάκα, ενισχύοντας την τρισδιάστατη αρχιτεκτονική του El Primero 9020 και των 311 εξαρτημάτων του. Το tourbillon στο 10 ρυθμίζει τον χρονογράφο που μετρά εκατοστά του δευτερολέπτου (ο κεντρικός δείκτης κάνει έναν πλήρη κύκλο ανά δευτερόλεπτο!) και χτυπά με συχνότητα 50 Hz (360.000 ταλαντώσεις/ώρα) με τον κλωβό του να κάνει μία πλήρη περιστροφή κάθε πέντε δευτερόλεπτα –είναι το ταχύτερο στον κόσμο. Το δεύτερο tourbillon ενός λεπτού στο 8 ρυθμίζει τον ρυθμό του ρολογιού και έχει συχνότητα 5 Hz (36.000 ταλαντώσεις/ώρα). Ο μηχανισμός έχει 60 ώρες power reserve και πιστοποίηση χρονομέτρου από ανεξάρτητη αρχή (TimeLab).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή