ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδιασμένο για κοσμοπολίτες ταξιδευτές, το κλασικό αυτό μοντέλο της Rolex ξεχωρίζει χάρη στην επαναστατική του σχεδίαση, η οποία συνδυάζει τεχνολογική υπεροχή και ευκολία στη χρήση. Τι προσφέρει; Δεύτερη χρονική ζώνη με ανάγνωση της τοπικής ώρας μέσω των κεντρικών δεικτών και ώρα αναφοράς σε 24ωρη κλίμακα μέσω ενός παράκεντρου δίσκου στο καντράν.

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-1
Η δεύτερη ώρα εμφανίζεται σε έναν παράκεντρο δίσκο στο καντράν και είναι σε 24ωρη κλίμακα.

 

Διαθέτει το επαναστατικό ετήσιο ημερολόγιο Saros, το οποίο διακρίνει αυτομάτως τους μήνες με 30 και 31 ημέρες και δείχνει πάντοτε τη σωστή ημερομηνία. Χρειάζεται διόρθωση μόνο μία φορά τον χρόνο, την 1η Μαρτίου, λόγω της ιδιαιτερότητας του Φεβρουαρίου που έχει 28 ή 29 ημέρες. Οι μήνες του χρόνου εμφανίζονται σε 12 μικρά τετράγωνα παράθυρα στην περιφέρεια του καντράν, στην άκρη των ενδείξεων των ωρών: ο Ιανουάριος στο 1, ο Φεβρουάριος στο 2 και ούτω καθεξής. Ο τρέχων μήνας ξεχωρίζει σε έντονο χρώμα ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν λευκοί.

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-2
Ο τρέχων μήνας εμφανίζεται διακριτικά στην περιφέρεια του καντράν σε κόκκινο χρώμα.

 

Το όνομα Saros είναι ελληνικό και αναφέρεται σε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και υπολογίζει σε έναν κύκλο 18 ετών τα μοτίβα ευθυγράμμισης του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης, στο τέλος του κύκλου αυτού βρίσκονται στην ίδια θέση μεταξύ τους και στο ίδιο σημείο του ουρανού.

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-3

Ο χειρισμός του ρολογιού και η ρύθμιση των λειτουργιών του γίνεται με πολύ απλό τρόπο μέσω της περιστρεφόμενης στεφάνης Ring Command. Για όλα αυτά τα θαυμαστά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα το Sky-Dweller έχει κατοχυρώσει όχι μία αλλά 14 τεχνολογικές πατέντες στους τομείς της αξιοπιστίας, της ακρίβειας, της εργονομίας και της στεγανότητας.

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-4
Χάρη στην έξυπνη περιστρεφόμενη στεφάνη Ring Command ο χειρισμός του ρολογιού και η ρύθμιση των λειτουργιών γίνεται πανεύκολα.

 

Το Oyster Perpetual Sky-Dweller κυκλοφορεί σε πολλές και εξαιρετικά ελκυστικές εκδοχές σε Rolesor, τον συνδυασμό δηλαδή του Oystersteel με τον χρυσό 18Κ και στις τρεις αποχρώσεις του, ή σε μασίφ χρυσό 18Κ (λευκό, κίτρινο ή Everose). Μία από τις πιο «φρέσκες» και συναρπαστικές εκδοχές του είναι σε χρυσό Everose 18K με καντράν «Dark Rhodium».

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-5

Η κάσα του Sky-Dweller έχει διάμετρο 42mm, είναι στεγανή μέχρι 100 μ. και είναι εφοδιασμένη με κορόνα ασφαλείας Triplock. Στο άρτια σχεδιασμένο καντράν οι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών στο καντράν φέρουν φωτοβόλο επίστρωση Chromalight, ώστε να είναι απολύτως ευκρινείς στο σκοτάδι. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος calibre 9001, αποκλειστικής σχεδίασης και κατασκευής από τη Rolex. Όπως όλα τα ρολόγια του ελβετικού οίκου, το Sky-Dweller φέρει την πιστοποίηση Superlative Chronometer που αναδιατύπωσε η Rolex το 2015 και εγγυάται ακρίβεια της τάξης των +2/-2 δευτερολέπτων ημερησίως.

ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller «Dark Rhodium»-6

Συνδυάζεται είτε με μπρασελέ Oyster τριών συνδέσμων είτε με φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, που και τα δύο ασφαλίζουν με αναδιπλούμενο κούμπωμα Oysterclasp. Τα μπρασελέ μάλιστα διαθέτουν και το σύστημα προέκτασης Easylink (πατέντα της Rolex από το 1996) για μεγαλύτερη άνεση στον καρπό.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο παρακάτω video:

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή