Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019

6' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία εποχή που κυριαρχούν υλικά υψηλής τεχνολογίας, όπως τα high-tech κεραμικά ή «εξωτικά» κράματα με βάση τον άνθρακα, ουκ ολίγες ωρολογοποιίες επιλέγουν ένα ταπεινό μέταλλο, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, τον ορείχαλκο! Ο ορείχαλκος, ή μπρούντζος, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι ένα μέταλλο με χαρακτηριστικά που κανονικά θα το καθιστούσαν εντελώς ακατάλληλο για την ωρολογοποιία: είναι αρκετά βαρύ, χαράζει εύκολα και επιπλέον έχει ακόμη ένα σοβαρό μειονέκτημα: είναι επιρρεπές στη διάβρωση. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα του δεν παραμένει σταθερό με την πάροδο του χρόνου. Κι όμως αυτό ακριβώς το μειονέκτημα είναι και που το κάνει ξεχωριστό και περιζήτητο στους σύγχρονους λάτρεις των ρολογιών, τους συλλέκτες και τους connoisseurs. Γιατί, σε αντίθεση με τους «συνήθεις υπόπτους», το ανοξείδωτο ατσάλι, το τιτάνιο και το κεραμικό, που προτιμώνται για την κατασκευή των κασών λόγω της υψηλής αντοχής τους στα στοιχεία της φύσης και στη σκληρή χρήση, ο «ταπεινός» μπρούντζος οξειδώνεται και αλλάζει εμφάνιση όσο περνάει ο καιρός, αποκτώντας αυτό που ονομάζουμε «πατίνα». Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο χαλκός που περιέχεται στο κράμα του μπρούντζου αντιδρά με το διοξείδιο του άνθρακα, το νερό και τον ιδρώτα και με τη μακροχρόνια χρήση αλλοιώνεται παντοιοτρόπως, αναλόγως της χρήσης του, των κλιματικών συνθηκών και της υγρασίας.

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-1

Κάτι που ξεκίνησε ως μία εκκεντρική ιδέα για λίγους, εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε κορυφαία τάση στην ωρολογοποιία. Ενώ τα μοντέρνα υλικά υψηλής τεχνολογίας γεννήθηκαν για να δείχνουν πάντοτε καινούρια, ο μπρούντζος είναι για τους ρομαντικούς. Είναι ένα χαρισματικό, ζωντανό υλικό, που ωριμάζει μαζί με τον ιδιοκτήτη του, μεταμορφώνεται με μοναδικό τρόπο και αποτυπώνει τις ατέλειες και τις ομορφιές της ζωής. Είτε προορίζονται για την ξηρά, τη θάλασσα ή τον αέρα, τα ρολόγια από ορείχαλκο φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Ας δούμε τι μοντέλα κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, όπως πάντα με αλφαβητική σειρά…

 

1. BAUME & MERCIER Clifton Automatic Bronze

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-2

Σε συνδυασμό με πράσινο καντράν και καφέ λουράκι, αυτό το νέο μέλος της σπορ οικογένειας Clifton σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Με αυτόματο μηχανισμό, είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα και επιπλέον έχει εξαιρετικά ελκυστική τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοφλάμ (τηλ.: 210-3224746)

 

 

2. BELL & ROSS BR03-92 Diver Bronze Green

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-3

Η Bell & Ross είναι από τις μάρκες που ειδικεύονται σε heavy-duty, στιβαρά εργαλεία καρπού. Το συγκεκριμένο συγκεντρώνει πολλές αρετές, πέρα από το υλικό της κάσας του: είναι αυτόματο, στεγανό μέχρι 300 μέτρα, με αυτόματο μηχανισμό και ακολουθεί άλλη μία μεγάλη τάση της εποχής το πράσινο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Vichos Group (τηλ.: 210-6753701)

 

3. BULGARI Bulgari Bulgari Bronzo

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-4

Δύο εκδοχές του μοντέλου Bulgari Bulgari, από τις οποίες μία είναι από ατόφιο μπρούντζο και μία άλλη από ατσάλι με στεφάνη από μπρούντζο, δημιούργησε ο διάσημος οίκος για τους λάτρεις του συγκεκριμένου μετάλλου. Και παρότι η συλλογή Bulgari Bulgari είναι από τις πιο κομψές και κλασικές του οίκου, η επιλογή του ορείχαλκου τής προσδίδει έναν πιο casual αέρα και μία ενδιαφέρουσα πατίνα που κάνει το ρολόι πολύ ξεχωριστό με το πέρασμα του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διανομή: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

4. IWC Pilot’s Watch Spitfire

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-5

Η IWC Schaffhausen ήταν από τις εταιρείες που παρουσίασαν όχι ένα μόνο αλλά τέσσερα ορειχάλκινα μοντέλα αεροπορίας το 2019. Το συγκεκριμένο είναι το απλό αυτόματο, έχει διάμετρο 39 mm και η θερμή απόχρωση του μετάλλου ταιριάζει άψογα με το μιλιτέρ καντράν σε ένα σκούρο πράσινο της ελιάς με τους λευκούς ευμεγέθεις αραβικούς αριθμούς και τους επίχρυσους δείκτες. Ο manufacture μηχανισμός του προστατεύεται από τα μαγνητικά πεδία χάρη σε μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

5. MEISTERSINGER Bronze Line Perigraph

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-6

Μία μάρκα που ακολουθεί τον δικό της ξεχωριστό δρόμο, χάρη στην επιμονή της να απεικονίζει το πέρασμα του χρόνου με έναν και μοναδικό δείκτη για τις ώρες και τα λεπτά έντυσε με μπρούντζο τρία εμβληματικά της μοντέλα το 2019. Ένα από αυτά είναι το Perigraph, το οποίο επάνω στο ωραίο μπλε καντράν με τις μπεζ και κόκκινες λεπτομέρειες διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δίσκο της ημερομηνίας και σταθερό κόκκινο δείκτη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Vichos Group (τηλ.: 210-6753701)

 

 

6. MONTBLANC 1858 Automatic Chronograph

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-7

Τον εξαιρετικό συνδυασμό του μπρούντζου με το μιλιτέρ πράσινο χρώμα επέλεξε και ο οίκος Montblanc για αυτόν τον πραγματικά εντυπωσιακό χρονογράφο της συλλογής 1958 με κάσα στα 42 mm. Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό ορειχάλκινο ρολόι της για το 2019: η μάρκα παρουσίασε και άλλα μοντέλα, όλα εξίσου καλαίσθητα και αξιόλογα, σε περιορισμένες εκδόσεις 1.858 κομματιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Τζάννες (τηλ.: 210-9945000)

 

7. ORIS Big Crown Pοinter Date 80th Αnniversary Edition

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-8

Η Oris εντυπωσίασε το 2016 όταν παρουσίασε το καταδυτικό Carl Brashear Limited Edition, προς τιμήν του πρώτου Αφροαμερικανού Master Diver του Αμερικανικού Ναυτικού, ο οποίος μάλιστα συνέχισε να καταδύεται ακόμα και μετά τον σοβαρό ακρωτηριασμό του. Στον θρυλικό αυτό δύτη η Oris αφιέρωσε το 2018 και τον καταδυτικό χρονογράφο Carl Brashear Chronograph Limited Edition. Ήταν κατασκευασμένος και αυτός από ορείχαλκο, ένα υλικό που χρησιμοποιείτο ευρέως στα πρώτα χρόνια της ιστορίας των καταδύσεων, αφού από αυτό κατασκευάζονταν τα σκάφανδρα βαθιάς κατάδυσης της δεκαετίας του 1950. Η μεγάλη επιτυχία αυτών των δύο μοντέλων οδήγησε και σε άλλα ρολόγια είτε με κάσα εξολοκλήρου από μπρούντζο, όπως το Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition, το οποίο είναι εμπνευσμένο από ένα ρολόι του 1938.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Rist Hellas (τηλ.: 2310-471155)

 

800×600

Normal

0

false

false

false

EN-GB

X-NONE

X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */

table.MsoNormalTable

{mso-style-name:”Table Normal”;

mso-tstyle-rowband-size:0;

mso-tstyle-colband-size:0;

mso-style-noshow:yes;

mso-style-priority:99;

mso-style-parent:””;

mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;

mso-para-margin:0in;

mso-para-margin-bottom:.0001pt;

mso-pagination:widow-orphan;

font-size:10.0pt;

font-family:”Times New Roman”,serif;}

8. PANERAI Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-9

Ήδη σχεδόν πριν από μία δεκαετία, το 2011, η Panerai παρουσίασε το πρώτο ορειχάλκινο καταδυτικό μοντέλο της. Το Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo ήταν φτιαγμένο από ένα κράμα μπρούντζου που χρησιμοποιείται στο ναυτικό και περιέχει χαλκό και κασσίτερο, κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση χιλίων κομματιών, με κάσα 47 χιλιοστών και ένα ελκυστικό πράσινο καντράν, και αμέσως έγινε ανάρπαστο. Έκτοτε η Panerai επανήλθε άλλες δύο φορές με μπρούτζινα μοντέλα: το 2013 με το Luminor Submersible 1950 3 Days Power Reserve Automatic Bronzo (PAM00507) και το 2017 με το Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo Blue (PAM00671), και τις δύο φορές σε limited editions 1.000 κομματιών. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην «μπρούτζινη καταδυτική της οικογένεια» ήρθε το 2019. Εχει διάμετρο 47 mm, καφέ καντράν και ομοιόχρωμη κεραμική στεφάνη και καφέ δερμάτινο λουράκι «Ponte Vecchio» με μπεζ ραφές.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διάθεση: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703)

 

9. TUDOR Black Bay Bronze

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-10

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση της Tudor, της αδελφής εταιρείας της Rolex, η οποία έχει μακρά παράδοση στον κόσμο των καταδύσεων και το 2016 δημιούργησε αίσθηση με το Black Bay Bronze, ένα vintage αισθητικής ορειχάλκινο μοντέλο με καφέ καντράν και ομοιόχρωμη στεφάνη. To Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς το ρολόι αυτό διακρίθηκε στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης, αποσπώντας το βραβείο «Petite Aguille» (Μικρός Δείκτης) που αφορά μοντέλα με τιμή κάτω των 5.000 ελβετικών φράγκων, ενώ φέτος η ελβετική μάρκα δημιούργησε μία ακόμη ωραία εκδοχή του Black Bay Bronze, αυτή τη φορά με γκρι-ανθρακί καντράν και στεφάνη και ομοιόχρωμο δερμάτινο λουράκι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

 

10. U-BOAT Doppiotempo

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-11

Ο εμπνευστής της μάρκας U-Boat, Italo Fontana εμπλούτισε τη σειρά Classico με το Doppiotempo, ένα ρολόι με δεύτερη ώρα. Στεγασμένο σε μία επιβλητική κάσα 46mm από μπρούντζο, με διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, το ρολόι διαθέτει έναν επιπλέον δείκτη που επιτρέπει στον κάτοχό του να βλέπει την ώρα σε δύο διαφορετικές χρονικές ζώνες. Η στεφάνη με τους αριθμούς από το 1 ως το 12 μπορεί να «κλειδώσει» κατά βούληση μέσω ενός μοχλού στη δεξιά πλευρά της κάσας. Αυτό το καινοτόμο σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα δύο ταυτόχρονων χρονικών ζωνών χωρίς την ανάγκη ενός μηχανισμού GMT. Στεγανό μέχρι 100 μ. το Doppiotempo διατίθεται σε δύο εκδοχές, με πράσινο ή καφέ καντράν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

 

11. ZENITH Pilot Type 20 Adventure

Τα ωραιότερα μπρούτζινα ρολόγια του 2019-12

Στιβαρός και εργονομικός, ο νέος χρονογράφος αεροπορίας της Zenith στεγάζεται σε μία κάσα 45 mm από μπρούντζο, στεγανή μέχρι 100 μ.. Έχει αυτόματο μηχανισμό El Primero, χακί καντράν με μεγάλους φωσφορίζοντες αραβικούς αριθμούς, δερμάτινο λουράκι σε μοτίβο καμουφλάζ με εσωτερική επίστρωση από καουτσούκ (και συνοδεύεται από ένα δεύτερο λουράκι σε χακί δέρμα).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή