BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μυημένοι στα της ωρολογοποιίας γνωρίζουν ότι ένας από τους δυσκολότερους σχεδιαστικά μηχανισμούς είναι εκείνος του χρονογράφου. Όταν μάλιστα διαθέτει και λειτουργία split seconds ή rattrapante τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απαιτητικά. Οι χρονογράφοι rattrapante έχουν δύο κεντρικούς δευτερολεπτοδείκτες και προσφέρουν τη δυνατότητα μέτρησης διαφορετικών γεγονότων που ξεκινούν αλλά δεν τελειώνουν ταυτόχρονα. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη μέτρηση ενδιάμεσων διαστημάτων σε αγώνες ταχύτητας, στον στίβο και αλλού. Αυτός είναι και ο λόγος που ο νέος Breitling Navitimer B03 Chrono-graph Rattrapante 45 είναι τόσο σημαντικός.

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45-1

Όταν κάνετε εκκίνηση του χρονογράφου οι δύο κεντρικοί δευτερολεπτοδείκτες κινούνται ο ένας ακριβώς επάνω από τον άλλο. Πατώντας όμως το μπουτόν που βρίσκεται επάνω στη κορώνα χωρίζονται (split), o επάνω εξακολουθεί να κινείται ενώ ο κάτω σταματά για να επιτρέψει τη μέτρηση ενός ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος. Πατώντας ξανά το μπουτόν, ο rattrapante δείκτης επανατοποθετείται ακαριαία κάτω από τον βασικό δευτερολεπτοδείκτη του χρονογράφου, έτοιμος να καταγράψει το επόμενο ενδιάμεσο διάστημα.

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45-2

H κάσα του ρολογιού σε διάμετρο 45 mm και πάχος 15,73 mm είναι από κόκκινο χρυσό 18Κ και περικλείει ένα καντράν «Stratos Gray» με φωσφορίζουσες ενδείξεις και δείκτες για άριστη ευκρίνεια σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού. 

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45-3

To χαρακτηριστικό λογότυπο B με μία άγκυρα που παραδοσιακά κοσμεί την άκρη του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη σε όλους τους χρονογράφους Navitimer εδώ έχει «μοιραστεί» στους δύο χρονογράφους. Το βρίσκεται στον κόκκινο δείκτη του χρονογράφου και η άγκυρα στον δείκτη rattrapante. Έτσι, τα δύο σύμβολα ενώνονται σε ένα όταν οι δύο δείκτες κινούνται ταυτόχρονα και παράλληλα, και χωρίζουν όταν ο δείκτης rattrapante σταματά. Η διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη φέρει βεβαίως τον εμβληματικό λογαριθμικό κανόνα. Από την διάφανη πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αυτόματο Breitling Manufacture Caliber B03 με τον ρότορα από κόκκινο χρυσό.

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45-4

Ο αξιόλογος μηχανισμός παράγεται in-house από την Breitling στο εργοστάσιο Chronométrie του La Chaux-¬de-Fonds, λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), προσφέρει περί τις 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και όπως όλα τα ρολόγια Breitling φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

BREITLING Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45-5

Ο χρονογράφος Breitling Navitimer B03 Chronograph Rattrapante 45 αγκαλιάζει τον καρπό με ένα φίνο λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα με λευκές ραφές.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή