TISSOT Heritage Porto

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αναβίωση ενός ιστορικού μοντέλου του 1910 από μία παραδοσιακή ελβετική μάρκα όπως η Tissot είναι από μόνη της ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Είτε σας αρέσουν τα vintage αισθητικής ρολόγια είτε όχι, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι είναι λίγες οι ωρολογοποιίες που έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν και να αξιοποιήσουν ένα τόσο πλούσιο αρχείο, σαν αυτό που έχει η Tissot, επαναφέροντας στο προσκήνιο κλασικά μοντέλα του παρελθόντος. Η περίπτωση λοιπόν του Heritage Porto έχει ενδιαφέρον, γιατί η ρετρό κομψότητά του είναι αδιαφιλονίκητη και διαχρονική και ταιριάζει γάντι τόσο σε ανδρικούς όσο και γυναικείους καρπούς.

TISSOT Heritage Porto-1

Με ντελικάτη κάσα σχήματος tonneau –οι μυημένοι γνωρίζουν ότι είναι το χαρακτηριστικό εκείνο σχήμα που μοιάζει με την κάθετη τομή ενός βαρελιού– το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το κίνημα της Art Nouveau. Οι ωραίες του καμπύλες και οι λεπτοί σύνδεσμοι της κάσας με το λουράκι συνδυάζονται με ένα καλοσχεδιασμένο καντράν από λευκή οπαλίνα με κομψούς καλλιγραφικούς αραβικούς αριθμούς σε μαύρο χρώμα. Το Heritage Porto είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές, αναλόγως του μηχανισμού του: η πρώτη κρύβει έναν μηχανικό μηχανισμό, έχει κάσα είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από ατσάλι με ροζ-χρυσή PVD επίστρωση και την αναγνωρίζει κανείς χάρη στο βοηθητικό καντράν των μικρών δευτερολέπτων ακριβώς επάνω από τον αριθμό 6.

TISSOT Heritage Porto-2

Η δεύτερη έκδοση κρύβει έναν quartz μηχανισμό και σχεδιαστικά είναι κάπως πιο διακριτική, με μόνο δύο δείκτες επάνω στο καντράν που είναι είτε ασημί είτε από μαύρη οπαλίνα. Και τα δύο μοντέλα έχουν τις ίδιες διαστάσεις: 42,4 mm x 31,1 mm και μοιράζονται τους ίδιους αχλαδόσχημους δείκτες που ήταν δημοφιλείς στις αρχές του 20ού αιώνα.

TISSOT Heritage Porto-3

Το Heritage Porto παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σύγχρονη συλλογή της Tissot το 2001, με αφορμή την ανακήρυξη του Πόρτο, διάσημης για το ομώνυμο κρασί της πόλης της Πορτογαλίας, σε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Τότε είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση με κουρδιστό μηχανικό μηχανισμό και στο καπάκι της κάσας υπήρχε χαραγμένη η γέφυρα Dom Luís. Η επανέκδοση του 2020 είναι πολύ κοντά στη σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου μοντέλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι λεπτοί μεταλλικοί βραχίονες που συγκρατούν το δερμάτινο λουράκι και επιτρέπουν στο ρολόι να εφαρμόζει άνετα στον καρπό.

TISSOT Heritage Porto-4

Αυτή η συνεχής μέριμνα για την άνεση του χρήστη είναι εμφανής σε όλα τα στοιχεία του Heritage Porto. Η πίσω πλευρά με το καπάκι του είναι καμπυλωτή για να αγκαλιάζει τη γραμμή του χεριού. Η κορώνα είναι τοποθετημένη στο κέντρο της κάσας για να μην τρίβεται στον καρπό.

TISSOT Heritage Porto-5

Στη μηχανική εκδοχή του το Heritage Porto κρύβει μέσα του τον κουρδιστό μηχανισμό ETA 7001, ο οποίος είναι γνωστός για το λεπτό του προφίλ. Εξίσου λεπτός είναι και ο μηχανισμός του Heritage Porto Quartz. Και τα δύο μοντέλα έχουν πάχος που δεν ξεπερνά τα 10.47 mm. Όσο για τις τιμές, στα quartz μοντέλα είναι 485 € το απλό ατσάλινο και 550 € το ατσάλινο με ροζ χρυσό PVD, και στα μηχανικά το απλό ατσάλι έχει 1.025 € και το ατσάλι με ροζ χρυσό PVD 1.155 €.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tissot εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή