ΖΕΝΙΤΗ Defy 21 Land Rover Edition

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν συνεργάζονται δύο εταιρείες, κορυφαίες και πρωτοποριακές, η καθεμία στον τομέα της, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Στην πρεμιέρα των νέων μοντέλων της Zenith στην Εβδομάδα LVMH 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο, η Zenith παρουσίασε ένα πρωτοποριακό ρολόι, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους στενούς της δεσμούς με την βρετανική Land Rover. Αφορμή η κυκλοφορία της επόμενης γενιάς του Land Rover Defender, του εμβληματικού οχήματος παντός εδάφους, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο επανασχεδιασμένο εκ βάθρων (το πολυτελές SUV παρουσιάστηκε στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο). Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελβετική ωρολογοποιία Zenith συμπράττει με τη διάσημη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η σχέση αυτή κρατά ήδη τρία χρόνια και απ’ ό,τι όλα δείχνουν, συνεχίζεται με επιτυχία. Από το 2016 έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα συνολικά μοντέλα: δύο Chronomaster, ένα Defy Classic (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) και τώρα δημιουργήθηκε το τέταρτο κατά σειρά, το νέο DEFY 21 Land Rover Edition. Είναι μία στιβαρή, μινιμαλιστική, ultra-modern εκδοχή του περίφημου χρονογράφου υψηλής συχνότητας El Primero, ενός μηχανισμού που το 2019 γιόρτασε μισό αιώνα ζωής και που βαδίζει ακάθεκτος και ακόμη πιο συναρπαστικός στον 21ο αιώνα. Η δυναμική σχεδίασή του είναι σαφώς εμπνευσμένη από το νέο Land Rover Defender, ένα SUV που συνδυάζει την εξαιρετική αντοχή με την άνεση οδηγού και επιβατών.

ΖΕΝΙΤΗ Defy 21 Land Rover Edition-1

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 44 mm, πάχος 14,5 mm και είναι φτιαγμένη από τιτάνιο σε γκρι χρώμα με πολύ ωραία ματ υφή. Αντέχει σε πιέσεις 10 ατμοσφαιρών, μπορεί δηλαδή να καταδυθεί άφοβα μέχρι βάθος 100 μέτρων. Σε ματ γκρι χρώμα είναι και το καντράν, ο οποίο, εκτός από τους κλασικούς τρεις μετρητές του χρονογράφου, διαθέτει και μία πολύ ιδιαίτερη ευθύγραμμη ένδειξη power reserve στο 12 (ακριβώς κάτω από το λογότυπο της Zenith). Οι ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova SLN C3. Μικρές χρωματικές λεπτομέρειες σε πορτοκαλί ενισχύουν τη σπορτίφ εμφάνιση του ρολογιού.

ΖΕΝΙΤΗ Defy 21 Land Rover Edition-2

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς τον πολύστροφο, αυτόματο El Primero Calibre 9004, o οποίος αποτελείται από 293 εξαρτήματα, λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα 5Hz, δηλαδή χτυπά με 36.000 ταλαντώσεις την ώρα, προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και μετρά με ακρίβεια 1/100ού του δευτερολέπτου.

ΖΕΝΙΤΗ Defy 21 Land Rover Edition-3

Ο χρονογράφος είναι συλλεκτική έκδοση 250 αντιτύπων. Συνδυάζεται με λουράκι «Adventure» από ανάγλυφο γκρι καουτσουκ και συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουρί «Country» με υφή υφάσματος.

ΖΕΝΙΤΗ Defy 21 Land Rover Edition-4

Σύμφωνα με τον διευθυντή δημιουργικού της Land Rover, Gerry McGovern, «για το επόμενο κεφάλαιο της συνεργασίας μας με την Zenith, θέλαμε ένα ρολόι που θα ενσάρκωνε την ουσία του νέου Land Rover Defender: σύγχρονο, στιβαρό και εξαιρετικά επιθυμητό. Με προσεγμένες λεπτομέρειες που αντανακλούν τον χαρακτήρα του νέου Defender, αυτό είναι για μένα το καλύτερο ρολόι που έχουμε δημιουργήσει μαζί με την Zenith».

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματά της, εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή