O Laurent Ballesta στην Αθήνα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σπουδαία προσωπικότητα έρχεται στην Ελλάδα να μιλήσει για το έργο του και για την άμεση ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Ο παγκοσμίου φήμης βιολόγος, περιβαλλοντικός φωτογράφος και πρεσβευτής της ελβετικής ωρολογοποιίας Blancpain, Laurent Ballesta, θα πραγματοποιήσει ομιλία τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ) στην Κηφισιά. Ο Laurent Ballesta ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, έχει εκδώσει 13 φωτογραφικά λευκώματα και έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις για το έργο του, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας (Chevalier de l’ Ordre National du Merite). Η εκδήλωση, που διοργανώνουν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδας, έχει τίτλο «Ερευνητικές Αποστολές Gombessa και Αποστολή Ανδρομέδα: Από την εξερεύνηση έως την αποκατάσταση, Από την Ανταρκτική έως τη Μεσόγειο».

O Laurent Ballesta στην Αθήνα-1
Ο Ballesta φωτογραφίζει ένα σπανιότατο είδος μέδουσας στην Ανταρκτική κατά την αποστολή Gombessa III, υπό την αιγίδα της Blancpain.

 

To εξερευνητικό πρόγραμμα Gombessa του Laurent Ballesta ασχολείται με τη μελέτη μερικών από τα σπανιότερα θαλάσσια πλάσματα και φαινόμενα. Μαζί με την ομάδα του χρησιμοποιούν ό,τι πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνολογίας σε καταδυτικό εξοπλισμό και κατορθώνουν να φθάνουν σε τεράστια βάθη των ωκεανών προκειμένου να αντλήσουν επιστημονικά στοιχεία και να καταγράψουν τα πάντα σε φωτογραφίες και βίντεο. Οι δράσεις τους είναι πάντοτε ένα ευτυχές πάντρεμα τεχνολογίας, επιστήμης και τέχνης. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε εξερευνητικές αποστολές Gombessa, όλες με την υποστήριξη της Blancpain.

O Laurent Ballesta στην Αθήνα-2
Στιγμιότυπο από την Αποστολή Gombessa III στους πάγους της Ανταρκτικής.

 

Αξίζει να δείτε ένα μικρό video από την πιο πρόσφατη αποστολή Gombessa V στη Μεσόγειο….

 

 

Από τη γέννηση του Blancpain Fifty Fathoms, του πρώτου σύγχρονου καταδυτικού ρολογιού, το 1953, η ελβετική εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας έχει κάνει τους βυθούς των ωκεανών «δεύτερο σπίτι της», συμμετέχοντας στην εξερεύνηση, διατήρηση και κατανόηση του πολύτιμου υδάτινου κόσμου στον πλανήτη Γη. Και όλα αυτά τα 65 χρόνια την αφοσίωσή της στον σκοπό αυτό αποδεικνύουν οι πολλές συνεργασίες που έχει συνάψει. Δείτε και ένα σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα εδώ.

O Laurent Ballesta στην Αθήνα-3
Η δέσμευση της Blancpain για τη σωτηρία των ωκεανών εκφράζεται μέσω του προγράμματος Blancpain Ocean Commitment.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain εδώ και για το Blancpain Ocean Commitment εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή