IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To εμβληματικό μοντέλο της IWC Schaffhausen γεννήθηκε το 1939 κατά παραγγελία δύο εμπόρων από την Πορτογαλία, οι οποίοι ζητούσαν ένα ρολόι με ακρίβεια ναυτικού χρονομέτρου. Επειδή το προόριζαν για πλοιάρχους και αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού της Πορτογαλίας, ζήτησαν να μπορεί να φορεθεί στο χέρι και να είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Από τότε πέρασαν οκτώ δεκαετίες και το Portugieser, χάρη στις κλασικές του γραμμές και τις ενδιαφέρουσες complications του, έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της IWC. Τώρα η ελβετική εταιρεία επανέρχεται με μία αναθεωρημένη έκδοση του χρονογράφου Portugieser, ο οποίος διατηρεί την ίδια και απαράλλακτη εξωτερική εμφάνιση αλλά στο εσωτερικό του κρύβει έναν ολοκαίνουριο μηχανισμό υψηλότατων προδιαγραφών, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο in-house στο εργοστάσιο της IWC στο Schaffhausen.

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-1
Vintage Portugieser του 1954, βασισμένο στο πρωτότυπο μοντέλο του 1939.

 

Ο νέος calibre 69355 είναι αυτόματος, ανήκει στην οικογένεια μηχανισμών 69000 και μπορεί να τον θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού, στο πίσω μέρος της κάσας.

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-2

Στιβαρός και ακριβής, διαθέτει κλασικό τροχό τύπου στήλης (column-wheel), εξαιρετικό φινίρισμα σε μοτίβο Côtes de Genève και perlage, λειτουργεί σε συχνότητα Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα) και εγγυάται 46 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, χάρη σε ένα διπλής κατεύθυνσης σύστημα κουρδίσματος, εφάμιλλο του περίφημου μηχανισμού Pellaton.

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-3

Ο Portugieser Chronograph έκανε την παρθενική του εμφάνιση τη δεκαετία του 1990 και είναι το πιο επιτυχημένο ρολόι που έχει βγάλει ποτέ η IWC. Τον αναγνωρίζει κανείς αμέσως χάρη στο ξεκάθαρο καντράν με τους απλικέ αραβικούς αριθμούς, τους ντελικάτους φυλλοειδείς δείκτες και την λεπτή στεφάνη που σου δημιουργεί την εντύπωση ενός ρολογιού πολύ μεγαλύτερου από τα 41 χιλιοστά που είναι στην πραγματικότητα.

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-4

Προστατευμένο κάτω από ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντακλαστική επεξεργασία και στις δύο όψεις του, το καντράν του χρονογράφου έχει δύο μετρητές, στο 12 και στο 6 και η φλάντζα στην περιφέρειά του φέρει τυπωμένη διαβαθμισμένη κλίμακα τετάρτων του δευτερολέπτου, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια κατά τη χρονομέτρηση.

To νέο Portugieser Chronograph κυκλοφορεί σε έξι εκδοχές από ροζ χρυσό 5Ν 18Κ ή ανοξείδωτο ατσάλι. Τα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν το καινούργιο butterfly αναδιπλούμενο κούμπωμα, το οποίο εξασφαλίζει μεγάλη άνεση στον καρπό.

 

IWC Portugieser Chronograph Ref. IW371605 & Ref. IW371604

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-5

 

Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, μπλε ή επίχρυσοι δείκτες και απλικέ ενδείξεις, μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

IWC Portugieser Chronograph Ref. IW371609 & Ref. IW371606

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-6

Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο ή μπλε καντράν, επιροδιωμένοι δείκτες και απλικέ ενδείξεις, μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

       

IWC Portugieser Chronograph Ref. IW371610

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-7
Κάσα από χρυσό 5Ν 18Κ, καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου, επίχρυσοι δείκτες, απλικέ ενδείξεις από χρυσό 18Κ, μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα του φημισμένου ιταλικού οίκου Santoni.

 

IWC Portugieser Chronograph Ref. IW371611

IWC Portugieser Chronograph με manufacture μηχανισμό-8
Κάσα από χρυσό 5Ν 18Κ, επάργυρο καντράν, επίχρυσοι δείκτες, απλικέ ενδείξεις από χρυσό 18Κ, καφέ λουράκι από δέρμα αλιγάτορα του φημισμένου ιταλικού οίκου Santoni.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή