OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλησιάζει η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του No Time To Die, της 25ης ταινίας Τζέιμς Μποντ, η οποία θα είναι και η τελευταία με τον Daniel Craig τον ρόλο του μυστικού πράκτορα 007. Και όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, η Omega έκανε τα αποκαλυπτήρια του επίσημου ρολογιού που θα δούμε να συντροφεύει τον γοητευτικό κατάσκοπο στις περιπέτειές του. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό Seamaster, με ρετρό αισθητική και δυναμική παρουσία, όπως αρμόζει σε έναν cool τύπο όπως ο Μποντ.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-1

Το Seamaster Diver 300M είναι ένα καθαρόαιμο καταδυτικό μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά το 1993 και έκτοτε είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στην κοινότητα των εραστών του βυθού όσο και μεταξύ των aficionados της υψηλής ωρολογοποιίας όπως και των φανατικών οπαδών των ταινιών Tζέιμς Μποντ. 

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-2

Το νέο Seamaster Diver 300M 007 Edition προέκυψε από τη στενή συνεργασία των σχεδιαστών της Omega με τον κεντρικό πρωταγωνιστή, Daniel Craig, και τους δημιουργούς της ταινίας. Δεν είναι limited edition, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει στην βασική συλλογή της Omega και είναι προσβάσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-3

Το design του νέου Seamaster Diver 300M 007 Edition είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του βρετανού ήρωα. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Daniel Craig, «όταν συνεργαζόμασταν με την Omega, αποφασίσαμε ότι ένα ελαφρύ ρολόι θα ήταν ιδανικό για έναν στρατιωτικό όπως ο 007. Τους πρότεινα επίσης κάποιες vintage πινελιές και αποχρώσεις, ώστε να αποκτήσει το ρολόι μία μοναδική χροιά. Το τελικό προϊόν δείχνει απίστευτο».

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-4

Η λέξη «ελαφρύ» σίγουρα θα σας έκανε να υποψιαστείτε ότι το ρολόι δεν είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι αλλά από ένα ελαφρύτερο μέταλλο. Από τιτάνιο βαθμού 2, ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό είναι κατασκευασμένη η διαμέτρου 42 mm κάσα του καθώς και το πλεκτό μπρασελέ με το καινοτόμο ρυθμιζόμενο κούμπωμα.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-5

Μάλιστα, προκειμένου να μειώσει ακόμη περισσότερο το βάρος, η Omega χρησιμοποίησε για το καντράν και τη στεφάνη αλουμίνιο σε «τροπικό» καφέ χρώμα. Και βέβαια η vintage πινελιά προέρχεται από την μπεζ Super-LumiNova, η οποία καλύπτει τη διαβαθμισμένη καταδυτική κλίμακα στη στεφάνη, όπως και τις ενδείξεις των ωρών και τους δείκτες του ρολογιού.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-6

Στην πίσω όψη της κάσας θα ανακαλύψετε πλήθος αριθμών, όπως αρμόζει στα αυθεντικά ρολόγια στρατιωτικού τύπου: 0552 είναι ο κωδικός αριθμός που αφορά στο προσωπικό του πολεμικού Ναυτικού, ενώ 923 7697 είναι ο αριθμός που αφορά τα καταδυτικά ρολόγια. Το γράμμα Α είναι κώδικας που δηλώνει ότι το ρολόι έχει βιδωτή κορώνα, ενώ το 007 είναι η θρυλική κωδική ονομασία του Τζέιμς Μποντ. Τέλος ο αριθμός 62 αναφέρεται στο 1962, το έτος κυκλοφορίας της πρώτης ταινίας Τζέιμς Μποντ. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας αυτόματος μηχανισμός τελευταίας γενιάς, ο υψηλότατων προδιαγραφών και επιδόσεων OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806, ο οποίος προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια και αντοχή στα μαγνητικά πεδία.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-7

Όπως προαναφέραμε, το νέο Seamaster Diver 300 007 Edition φοράει ένα ρετρό αισθητικής πλεκτό μπρασελέ αλλά συνοδεύεται και από ένα δεύτερο ριγέ υφασμάτινο λουράκι τύπου ΝΑΤΟ σε σκούρο καφέ, γκρι και μπεζ.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition-8

Κάθε ρολόι προσφέρεται μέσα σε μία ειδική θήκη στρατιωτικού τύπου από καφέ ύφασμα. Όσο για την τιμή του; 7.900 €.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή