Τρία ατσάλινα JAEGER-LECOULTRE Polaris

Τρία ατσάλινα JAEGER-LECOULTRE Polaris

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φανατικοί φίλοι της ελβετικής Grande Maison λατρεύουν τα παραλληλόγραμμα Reverso και υποκλίνονται στο μεγαλείο των υπερπολύπλοκων Hybris Mecchanica. Η Jaeger-LeCoultre όμως είναι μία παραδοσιακή μάρκα που έχει στο ενεργητικό της πολλά ακόμη, άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα, ιδανικά για να φοριούνται από τους σύγχρονους άνδρες και γυναίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σπορ συλλογή Polaris, η οποία συνδυάζει ένα δυναμικό και συνάμα κομψό design με στιβαρές κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι και αυτόματους μηχανισμούς υψηλότατων προδιαγραφών. Η βασική έμπνευση προήλθε από το εμβληματικό Memovox Polaris του 1968, ένα θρυλικό καταδυτικό ρολόι με alarm (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Η νέα συλλογή Polaris, η οποία παρουσιάστηκε το 2018, αποτελείται από διάφορα μοντέλα που μπορούν να σταθούν επάξια σε κάθε στιγμή της καθημερινής ζωής ενός άνδρα. Όπως οι τρεις προτάσεις που ακολουθούν: ένα αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες, ένας αυτόματος χρονογράφος και ένα vintage αισθητικής αυτόματο με ημερομηνία.

 

JAEGER-LECOULTRE Polaris Automatic

Τρία ατσάλινα JAEGER-LECOULTRE Polaris-1

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι δύο του κορώνες, η μία για τη ρύθμιση της ώρας και η δεύτερη για τον χειρισμό της εσωτερικής περιστρεφόμενης στεφάνης. Η στεφάνη αυτή είναι προφανώς εμπνευσμένη από τις καταδυτικές καταβολές του Polaris και χρησιμεύει για την παρακολούθηση του χρόνου που έχει περάσει. Η ατσάλινη κάσα διαμέτρου 41 mm είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος. Τη σπορτίφ ιδιοσυγκρασία του ρολογιού μετριάζει το εξαιρετικό φινίρισμα των καντράν, το οποίο έχει τρεις διαφορετικές επεξεργασίες: εφέ ηλιακών ακτίνων, κοκκώδη υφή και λεία οπαλίνα. Το ρολόι συνδυάζεται είτε με δερμάτινο λουράκι (με σύστημα εύκολης αλλαγής) ή με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων. Μηχανικά υποστηρίζεται από τον αυτόματο Jaeger-LeCoultre Caliber 898/1, ο οποίος έχει 40 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

 

JAEGER-LECOULTRE Polaris Chronograph

Τρία ατσάλινα JAEGER-LECOULTRE Polaris-2

Το πιο δυναμικό μοντέλο της συλλογής Polaris είναι αναμφισβήτητα ο χρονογράφος της. Άλλωστε η Jaeger-LeCoultre έχει στενούς δεσμούς με τον κόσμο της ταχύτητας και της αυτοκίνησης. Όπως θα γνωρίζουν οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων, πολλά εμβληματικά κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχουν όργανα Jaeger στα ταμπλό τους. Ο νέος Polaris Chronograph έχει διάμετρο κάσας 42mm, είναι στεγανός μέχρι 100 μ. και διαθέτει ταχυμετρική κλίμακα στη στεφάνη, η οποία επιτρέπει τον υπολογισμό της ταχύτητας σε μία προκαθορισμένη απόσταση. Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι χρήσιμο τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες οδηγούς. Ως γνωστόν ο χρονογράφος είναι η πιο πρακτική λειτουργία στην ωρολογοποιία. Γι’ αυτό, τα μπουτόν αυτού του μοντέλου ακριβείας έχουν ανασχεδιαστεί, για βέλτιστο χειρισμό, ενώ η λεπτή στεφάνη αφήνει περισσότερο χώρο στο καντράν ώστε να «αναπνέει». Σε μαύρο ή μπλε χρώμα, με συνδυασμό τριών υφών (ηλιακών ακτίνων, κοκκώδη και οπαλίνα), το καντράν έχει δύο μετρητές και ευμεγέθεις ενδείξεις των ωρών, οι οποίες φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση με SuperLuminova, όπως και οι δείκτες. Προστιθέμενη αξία, ο αυτόματος Jaeger-LeCoultre Caliber 751, ένας μηχανισμός δημιουργημένος in-house από την Grande Maison, ο οποίος προσφέρει 65 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Ο χρονογράφος φοράει μπρασελέ τριών συνδέσμων από ανοξείδωτο ατσάλι με γυαλισμένη και σατινέ υφή.

Δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

 

JAEGER-LECOULTRE Polaris Date

Τρία ατσάλινα JAEGER-LECOULTRE Polaris-3

To τρίτο ατσάλινο μοντέλο από τη συλλογή Polaris έχει εμφανώς πιο vintage αισθητική, καθώς είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Polaris του 1968. Ακολουθώντας τους ίδιους σχεδιαστικούς κώδικες, διακρίνεται από την μπεζ φωσφορίζουσα επίστρωση (Vanilla Super-Luminova) στις τραπεζοειδείς ενδείξεις, στους τέσσερις αραβικούς αριθμούς και στους δείκτες, τη διαβάθμιση των λεπτών σε μορφή σιδηροδρομικής γραμμής και την ημερομηνία στη θέση 3. Η κάσα του έχει διάμετρο 42 mm και σφραγίζει με ένα ογκώδες, προεξέχον κρύσταλλο, ενώ η πλάτη της είναι κλειστή και φέρει χαραγμένη τη φιγούρα ενός δύτη, παρόμοια με αυτή που υπήρχε στο εσωτερικό καπάκι της κάσας στο μοντέλο του 1968. Και στο Jaeger-LeCoultre Polaris Date συναντούμε την χαρακτηριστική κάσα από σατινέ και γυαλισμένο ατσάλι και τις δύο κορώνες: η πρώτη χρησιμεύει για τη ρύθμιση της ώρας και η δεύτερη για τον χειρισμό της εσωτερικής περιστρεφόμενης στεφάνης. Το ρολόι συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουριο λουράκι από ανάγλυφο καουτσούκ σε πυραμιδωτό μοτίβο Clous de Paris ενώ διατίθεται και με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων. Και επειδή παρά τις κομψές του γραμμές πρόκειται για σπορ ρολόι, είναι στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος! Ο μηχανισμός του είναι ο αυτόματος Jaeger-LeCoultre Caliber 899/1 με 38 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή