Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλασική συλλογή Villeret της Blancpain πήρε το όνομά της από το χωριουδάκι στο οποίο ιδρύθηκε η ελβετική εταιρεία, το 1735. Ναι, όσο παράξενο κι αν φαντάζει, έχουν περάσει 285 χρόνια από τότε, γεγονός που καθιστά την Blancpain την παλαιότερη ωρολογοποιία της Ελβετίας με βάση το έτος ίδρυσής της. Τα μοντέλα Villeret αντανακλούν με τον καλύτερο τρόπο την βαθιά παράδοση στην αυθεντική τέχνη της ωρολογοποιίας και διακρίνονται από την κλασική κομψότητα και την υψηλή μηχανική αξιοπιστία τους. Δύο φρέσκα μοντέλα προστέθηκαν σ’ αυτή την «οικογένεια» πριν από λίγες ημέρες, και τα δύο με κάσες από κόκκινο χρυσό και καντράν σε βαθύ μπλε χρώμα. Το πρώτο διακρίνεται για τις πρακτικές ημερολογιακές του ενδείξεις. Το δεύτερο για το λεπτό του προφίλ και την μινιμαλιστική του εμφάνιση στον καρπό. Ας τα γνωρίσουμε πιο διεξοδικά.

BLANCPAIN Villeret Quantième Complet 6654-3640

Πρόκειται για ένα μοντέλο με πλήρες ημερολόγιο. Στο καλοσχεδιασμένο καντράν του εμφανίζονται σε δύο παράθυρα κάτω από το 12 η ημέρα της εβδομάδας και ο μήνας ενώ οι 31 ημέρες της ημερομηνίας αναπτύσσονται σε έναν περιφερειακό δακτύλιο και ένδειξη λειτουργεί με τη βοήθεια ενός κεντρικού δείκτη σε σχήμα φιδιού. Σε εξέχουσα θέση, στο 6, δεσπόζει η ένδειξη φάσεων της Σελήνης, με το φεγγάρι να έχει μία παιχνιδιάρικη έκφραση.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-1

Οι απλικέ λατινικές ενδείξεις των ωρών είναι από κόκκινο χρυσό. Από το ίδιο ευγενές μέταλλο είναι και οι τέσσερις δείκτες του ρολογιού. Ο ωροδείκτης και ο λεπτοδείκτης έχουν ντελικάτο φυλλοειδές σχήμα ενώ ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης έχει στο αντίβαρό του τα αρχικά του ιδρυτή της μάρκας, Jehan-Jacques Blancpain.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-2

To ρολόι έχει διάμετρο 40 mm και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον αυτόματο Calibre 6654, ο οποίος αποτελείται από 321 μέρη και εγγυάται 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Προστιθέμενη αξία το ειδικό σύστημα ασφαλείας που προλαμβάνει αθέλητες ενέργειες και επιτρέπει τη ρύθμιση του πλήρους ημερολογίου ανά πάσα στιγμή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης του μηχανισμού.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-3

Η ρύθμιση των τριών ημερολογιακών ενδείξεων και των φάσεων της Σελήνης γίνεται εύκολα από τέσσερις διορθωτές (correctors), οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τους βραχίονες της κάσας και μπορεί να τους χειριστεί κανείς με την άκρη του δαχτύλου του, χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Πρόκειται για μία καινοτόμο ιδέα για την οποία έχει κατατεθεί η σχετική πατέντα ευρεσιτεχνίας. Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει τον έξοχα διακοσμημένο αυτόματο μηχανισμό με τον ολοσκάλιστο ρότορα από κόκκινο χρυσό.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-4

Το ρολόι φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε σκούρο μπλε χρώμα αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με ένα πλεκτό μπρασελέ «mille mailles» από κόκκινο χρυσό.

 

BLANCPAIN Villeret Ultraplate 6651-3640

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-5

Το δεύτερο μοντέλο Villeret που παρουσίασε η Blancpain είναι, όπως προδίδει και το όνομά του, εξαιρετικά λεπτού πάχους, και πάλι με κάσα από κόκκινο χρυσό και σκούρο μπλε καντράν με φινίρισμα ηλιακών ακτίνων. Είναι ένα μοντέλο για τους λάτρεις των κλασικών, κομψών ρολογιών που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-6

Η πάχους 8,70 mm κάσα του έχει διάμετρο 40 mm και στεγάζει τον calibre 1151, έναν αυτόματο μηχανισμό που λειτουργεί με συχνότητα 3 Hz και προσφέρει 100 ολόκληρες ώρες ενεργειακής αυτονομίας, (πάνω από τέσσερις ημέρες), χάρη σε δύο ζεύγη βαρελιών που διαθέτει! Ο μηχανισμός είναι εφοδιασμένος με ελατήριο από πυρίτιο, ένα υλικό που ως γνωστόν δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία. Εξαιρετικά διακοσμημένος, με έναν σκαλιστό ρότορα από κόκκινο χρυσό, βρίσκεται σε κοινή θέα χάρη στη διάφανη πλάτη του ρολογιού.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-7

Όσον αφορά το καντράν, επικρατεί απόλυτη συμμετρία και καθαρότητα: λατινικοί αριθμοί από κόκκινο χρυσό, διακριτικό παράθυρο για την ημερομηνία στο 3, φυλλοειδείς δείκτες για την ώρα και τα λεπτά και ένας ντελικάτος δευτερολεπτοδείκτης με αντίβαρο τα αρχικά του ιδρυτή της Blancpain.

Δύο κλασικές προτάσεις από την BLANCPAIN-8

To Blancpain Villeret Ultraplate συνδυάζεται είτε με σκούρο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα είτε με πλεκτό «mille mailles» μπρασελέ από κόκκινο χρυσό. 

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή