AUDEMARS PIGUET [Re]master01

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλούτος των αρχείων των παραδοσιακών manufactures αποτελεί έναν πειρασμό στον οποίο πολύ λίγες ωρολογοποιίες μπορούν να αντισταθούν. Γι’ αυτό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούμε πληθώρα επανεκδόσεων ή και πιστών remakes να φιγουράρουν ανάμεσα στα σύγχρονα μοντέλα των συλλογών τους. Με το νέο [Re]master01 η Audemars Piguet δεν κάνει μία πιστή αναπαραγωγή ενός ιστορικού της χρονογράφου αλλά επιχειρεί μία σύγχρονη επανέκδοσή του χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και ένα ειδικά σχεδιασμένο και ιδιαιτέρως ευανάγνωστο καντράν. Πρόκειται για το πρώτο νέο μοντέλο που λανσάρει η ελβετική manufacture επισήμως για το 2020. Το νέο [Re]master01 διατηρεί αναλλοίωτα τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου χρονογράφου χειρός που είχε λανσάρει η Audemars Piguet το 1943: στρογγυλή κάσα και βραχίονες από ανοξείδωτο ατσάλι, συνδυασμένα με στεφάνη, οβάλ μπουτόν και ανάγλυφη κορώνα, όλα από ροζ χρυσό 18Κ.

AUDEMARS PIGUET [Re]master01-1

Οι τέσσερις βραχίονες, που μοιάζουν με δάκρυ, ενισχύουν τις καμπύλες της κάσας, η οποία έχει διάμετρο 40 mm, ενώ η λεπτού πάχους στεφάνη αφήνει περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί το καντράν και να αναδειχθούν οι λεπτομέρειές του.

AUDEMARS PIGUET [Re]master01-2

Στον θερμό τόνο του χρυσού, με σατινέ υφή, το καντράν έχει τυπωμένες μαύρες ντελικάτες ενδείξεις των ωρών, δύο μετρητές χρονογράφου (12 ωρών στο 3 και 30 λεπτών στο 9) και μικρά δευτερόλεπτα σε ξεχωριστό υποκαντράν στο 6, ενώ στην περιφέρειά του υπάρχει τυπωμένη ταχυμετρική κλίμακα σε μπλε χρώμα. Όσον αφορά τους δείκτες, ο κεντρικός ωροδείκτης, ο κεντρικός λεπτοδείκτης και ο μικρός δευτερολεπτοδείκτης είναι από ροζ χρυσό, ενώ οι τρεις δείκτες του χρονογράφου είναι σε μπλε χρώμα, ώστε να ξεχωρίζουν.

AUDEMARS PIGUET [Re]master01-3

Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τo νέο μοντέλο έχει διατηρήσει την ένδειξη 4/5 επάνω από τον αριθμό 15 στον μετρητή 30 λεπτών. Η ένδειξη αυτή υπήρχε και στο πρωτότυπο μοντέλο και επέτρεπε στον κάτοχό του να μετράει χρονικά διαστήματα μέχρι 45 λεπτά. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία της μάρκας, αυτή η ένδειξη μπήκε κατόπιν απαίτησης του Jacques-Louis Audemars (1910-2003), απόγονου τρίτης γενιάς του ιδρυτή της Audemars Piguet, ώστε να σηματοδοτεί το ημίχρονο στο αγαπημένο του άθλημα, το ποδόσφαιρο. 

AUDEMARS PIGUET [Re]master01-4

Όπως προαναφέραμε, το ρολόι είναι μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή του πρωτότυπου χρονογράφου του 1943, γι’ αυτό και στο εσωτερικό του «χτυπά» ένας τελευταίας γενιάς αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου με τροχό τύπου στήλης (column wheel) και λειτουργία flyback. Ο Calibre 4409 λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει την πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς το άψογο φινίρισμά του και τον ρότορα από ροζ χρυσό 22Κ που είναι διακοσμημένος σε μοτίβο Clous de Paris.

AUDEMARS PIGUET [Re]master01-5

Το άρτιο αποτέλεσμα ολοκληρώνεται από ένα ανοιχτό μπεζ-καφέ χειροποίητο λουράκι από λείο δέρμα. Ο χρονογράφος Audemars Piguet [Re]master01 συνοδεύεται και από ένα δεύτερο λουράκι από σκούρο καφέ δέρμα αλιγάτορα. Πρόκειται για περιορισμένη συλλεκτική έκδοση 500 μόλις αντιτύπων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή