GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2015, όταν είχε κυκλοφορήσει η πρώτη Sixties Iconic Colletion της Glashütte Original, είχε γίνει αμέσως ανάρπαστη από τους συλλέκτες. Έκτοτε και κάθε χρόνο η vintage συλλογή της γερμανικής ωρολογοποιίας εμπλουτίζεται με πανέμορφα μοντέλα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1960. Μετά τις συλλεκτικές εκδόσεις Sixties του 2018 σε πράσινο χρώμα (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) και τις πορτοκαλί το 2019 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) η ετήσια σειρά Sixties για το 2020 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με καντράν σε ένα υπέροχο γαλάζιο του πάγου. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς, η σχεδίασή τους είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 1960, με θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού, καμπυλωτούς δείκτες και ιδιαίτερους αραβικούς αριθμούς. Το πρώτο μοντέλο είναι απλό αυτόματο με τρεις δείκτες και το δεύτερο είναι χρονογράφος.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-1

Τα εξαιρετικά καντράν τους είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται in-house από ειδικούς τεχνίτες στο εργοστάσιο κατασκευής καντράν της Glashütte Original στο Pforzheim της Γερμανίας. Πώς επιτυγχάνεται αυτό το τόσο γοητευτικό αποτέλεσμα; Αφού η πλάκα υποστεί ένα προσεκτικό φινίρισμα με εφέ ηλιακών ακτίνων, τοποθετείται σε μία ειδική πρέσα προκειμένου να αποκτήσει το χαρακτηριστικό πομπέ σχήμα και στη συνέχεια δέχεται επιμετάλλωση με γαλβανικό νικέλιο. Όσο για την ιδιαίτερη ντεγκραντέ εμφάνισή της, αυτή επιτυγχάνεται αρχικά με ψεκασμό σκουρόχρωμης μπλε λάκας η οποία είναι εντονότερη στην περιφέρεια και εν συνεχεία με την εφαρμογή μίας στρώσης γαλάζιας λάκας σε όλη την επιφάνεια.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-2

Το επόμενο στάδιο είναι η τοποθέτηση των καντράν σε κάμινο ώστε να «ψηθούν» τα χρώματα. Οι εργασίες ολοκληρώνονται με την χάραξη των ενδείξεων των ωρών, την εκτύπωση των αριθμών και την επίστρωση με Super-LumiNova σε όλες τις ενδείξεις της ώρας.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-3

Όπως προαναφέραμε, κυκλοφορούν δύο μοντέλα, και τα δύο από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Το αυτόματο Sixties με τους τρεις δείκτες έχει κάσα διαμέτρου 39 mm ενώ ο χρονογράφος είναι ελαφρώς μεγαλύτερος, με διάμετρο 42 mm.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-4

Ο Sixties Chronograph διαθέτει κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη stop-second καθώς και δύο ένθετα βοηθητικά καντράν: το πρώτο φιλοξενεί τα μικρά δευτερόλεπτα (στο 3) και το δεύτερο τον μετρητή 30 λεπτών του χρονογράφου (στο 9).

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-5

Από το θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού που σφραγίζει την πλάτη της κάσας και στα δύο μοντέλα μπορεί κανείς να θαυμάσει τον έξοχα διακοσμημένο αυτόματο μηχανισμό τους: τον Calibre 39-52 για το απλό αυτόματο Sixties και τον Calibre 39-54 για τον Sixties Chronograph. Και οι δύο μηχανισμοί διαθέτουν πλάκα τριών τετάρτων σύστημα ρύθμισης «λαιμός κύκνου», σκελετωμένο ρότορα με βαρίδι από χρυσό 21 καρατίων καθώς και το χαρακτηριστικό ριγωτό φινίρισμα της Glashütte. Λειτουργούν με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και έχουν ενεργειακή αυτονομία για 40 ώρες.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-6

Όπως προστάζει η vintage αισθητική τους, τα μοντέλα Sixties Annual Edition 2020 τυλίγονται γύρω από τον καρπό με λουράκια από δέρμα nubuck σε γκρι-καφέ απόχρωση με λευκές ραφές.

GLASHÜTTE ORIGINAL Sixties Annual Edition 2020-7

Διατίθενται για περιορισμένο χρονικό διάστημα στις αποκλειστικές μπουτίκ της Glashütte Original καθώς και σε επιλεγμένα εξουσιοδοτημένα καταστήματα ανά τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Glashütte Original εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή