To Σαλόνι της Γενεύης 2020 online!

To Σαλόνι της Γενεύης 2020 online!

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορωνοϊού και εκθέσεων συνέχεια. Μετά το «Βατερλώ» της Βασιλείας που φαίνεται πως είναι αναπόφευκτο, ύστερα από την απόσυρση των σημαντικότερων εκθετών του κλάδου της ελβετικής ωρολογοποιίας, (δείτε τα σχετικά άρθρα μας εδώ και εδώ), έχουμε εξελίξεις στο αντίπαλον δέος. Στα τέλη Φεβρουαρίου η διοργανώτρια Fondation de la Haute Horlogerie είχε ανακοινώσει ότι το φετινό Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης, το οποίο πλέον έχει μετονομαστεί σε Watches & Wonders, ακυρώνεται λόγω του κορωνοϊού (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Το ευχάριστο νέο είναι ότι το Σαλόνι θα δώσει τελικά το στίγμα του το 2020, απλώς όχι όπως το είχαμε συνηθίσει, δηλαδή όχι διά ζώσης αλλά μέσω διαδικτύου. Το επίσημο ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Υπό το φως των άνευ προηγουμένου προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, η Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) επιτάχυνε την ψηφιοποίηση της Watches & Wonders και θα καταφέρει να λανσάρει μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα στις 25 Απριλίου, στο watchesandwonders.com. H νέα ιστοσελίδα, η οποία θα περιέχει 30 κορυφαίες παγκοσμίως μάρκες υψηλής ωρολογοποιίας, θα προσφέρει μία απαράμιλλη ευκαιρία για να ανακαλύψει κανείς τον κόσμο της ωρολογοποιίας, καθώς και τις πιο φρέσκες ωρολογιακές δημιουργίες του 2020. Η FHH θα φροντίσει να προσφέρει και πλούσιο εξατομικεύσιμο περιεχόμενο προκειμένου να παράσχει μία ζωντανή εκπαιδευτική εμπειρία σε όλους τους λάτρεις των ρολογιών με αναλύσεις προϊόντων, νέες τάσεις, τεχνολογικές καινοτομίες, εμβάθυνση σε θέματα design, καλλιτεχνικής και μηχανικής δεξιοτεχνίας καθώς και επιχειρηματικές συζητήσεις και σχόλια από διακεκριμένες προσωπικότητες του κλάδου. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και έμπνευση, αναδεικνύοντας παράλληλα την κληρονομιά, τις αξίες και τις φιλοδοξίες της εκάστοτε μάρκας».

To Σαλόνι της Γενεύης 2020 online!-1
Οι 30 μάρκες που συμμετέχουν στην Watches & Wonders

 

Στις 25 Απριλίου, στις 12:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα watchesandwonders.com, ένας ιστότοπος όπου οι φίλοι του ρολογιού, οι επαγγελματίες και οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να «συνδεθούν» με το υπέροχο σύμπαν της υψηλής ωρολογοποιίας. Στην πρώτη φάση της Watches & Wonders, η ιστοσελίδα θα παρουσιάσει σελίδες αφιερωμένες στις μάρκες που συμμετέχουν. Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν εντρυφήσουν στον κόσμο της κάθε μάρκας και να ανακαλύψουν τα νέα μοντέλα ρολογιών της για το 2020. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανατρέξουν σε πρόσφατο περιεχόμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ κάθε μάρκα θα αναρτήσει και από ένα δεκάλεπτο βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζει «ζωντανά» τις νέες της δημιουργίες.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ψηφιακή πλατφόρμα ήρθε για να μείνει. Σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους φίλους των ρολογιών και για τους ανθρώπους του χώρου και βεβαίως θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και να ενημερώνεται με νέο περιεχόμενο στο μέλλον. Σε δεύτερη φάση, δηλαδή κάπου προς το τέλος του καλοκαιριού θα προστεθούν και άλλα νέα μοντέλα, όπως και στρατηγικές συνεργασίας ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες θα καταστήσουν ακόμη ελκυστικότερη την πλατφόρμα για τους λάτρεις των ρολογιών και παράλληλα θα προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στις μάρκες που συμμετέχουν. Έτσι, η watchesandwonders.com θα αποτελέσει ένα πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο σε συνδυασμό με τις «ζωντανές» εκθέσεις, όπως η Watches & Wonders Geneva που θα γίνει τον Απρίλιο του 2021.

Το σύνθημα λοιπόν είναι Let’s Connect στις 25 Απριλίου στο www.watchesandwonders.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή