Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή της κορυφαίας συλλογής Master Control είναι ίσως ό,τι πιο ταιριαστό για την εποχή που διανύουμε, καθώς η πρακτικότητα είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα ρολόι. Βέβαια όταν συζητούμε για μοντέλα υψηλής ωρολογοποιίας, όπως αυτά που φέρουν τη σφραγίδα μίας παραδοσιακής Grande Maison όπως η Jaeger-LeCoultre, η πρακτικότητα συνοδεύεται με την άρτια κατασκευή, την υψηλή μηχανική και το έξοχο φινίρισμα ακόμη και της παραμικρής λεπτομέρειας, είτε αυτή είναι ορατή είτε βρίσκεται καλά κρυμμένη στο εσωτερικό. Για το 2020 η ελβετική εταιρεία επέλεξε να ασχοληθεί εκ νέου με την συλλογή Master Control, η οποία, από το 1992 που γεννήθηκε, ξεχωρίζει για τον σεβασμό της προς την παράδοση και την ροπή της προς την καινοτομία. Αυτό που βεβαίως την κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη συλλογή που φέρει την πιστοποίηση «1000 Hours Control» (εξ ού και το ονομά της), που είναι ίσως το αυστηρότερο πρωτόκολλο ελέγχου στον κόσμο της σύγχρονης ωρολογοποιίας. Πρόκειται για μία σειρά δοκιμασιών, κατά τις οποίες ένα ρολόι ελέγχεται από κάθε άποψη, ξεκινώντας από τον μηχανισμό και καταλήγοντας μέχρι την τοποθέτησή του στη κάσα και στο ολοκληρωμένο προϊόν. Τέσσερα νέα μοντέλα Master Control παρουσιάστηκαν στην ψηφιακή έκδοση της Watches & Wonders 2020, και τα τέσσερα άκρως ελκυστικά, όλα με ολοκαίνουριους αυτόματους μηχανισμούς τελευταίας γενιάς. Και μαζί ένα εντυπωσιακό Reverso One στο κόκκινο της φωτιάς καθώς και ένα Grande Complication με αστρονομικές ενδείξεις που σίγουρα θα λατρέψουν οι connoisseurs.

 

JAEGER-LECOULTRE Master Control Date

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-1

Η απλότητα και η καθαρότητα της τέχνης της ωρολογοποιίας σε όλο της το μεγαλείο. Ένα αυτόματο μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι με τρεις δείκτες και ημερομηνία, καινούρια κάσα 40 mm, έναν κατασκευασμένο in-house μηχανισμό που προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και νέο λουράκι από δέρμα Novonappa®.

 

JAEGER-LECOULTRE Master Control Calendar

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-2

Ένα ατσάλινο μοντέλο με πλήρες ημερολόγιο και φάσεις της Σελήνης. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που ανεβάζει το επίπεδο πολυπλοκότητας του ρολογιού, η ημερομηνία, που πηδάει από το 15 στο 16, εξ ού και η επιγραφή «Quantième à Date Sautante», στο κάτω μέρος της εσωτερικής στεφάνης. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές για τη συλλογή Master Control μηχανικό σύστημα, χάρη στο οποίο ο δείκτης της ημερομηνίας δεν κρύβει ποτέ την ένδειξη φάσης της Σελήνης στο 6.

 

JAEGER-LECOULTRE Master Control Geographic

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-3

Το «ταξιδιωτικό» μοντέλο της «παρέας» είναι ήδη γνωστό και αγαπητό στους φίλους της Jaeger-LeCoultre. Προσφέρει στον κάτοχό του τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανάγνωσης της τοπικής ώρας και μίας δεύτερης ώρας σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη επιθυμεί. H νέα, πιο προσιτή και ανεπιτήδευτη έκδοσή του από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει διάμετρο κάσας τα 40 mm, έναν ολοκαίνουριο αυτόματο μηχανισμό τελευταίας γενιάς με 70 ώρες αυτονομίας και φοράει ταμπά λουράκι από δέρμα Novonappa®.

 

JAEGER-LECOULTRE Master Control Chronograph Calendar

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-4

Το κορυφαίο μοντέλο της συλλογής Master Control είναι αναμφισβήτητα αυτό. Είναι η πρώτη φορά που συναντούμε στην Jaeger-LeCoultre τον συνδυασμό χρονογράφου και πλήρους ημερολογίου, χάρη στον άρτι αφιχθέντα manufacture Calibre 759 με column-wheel, κάθετο συμπλέκτη και τριπλό ημερολόγιο (ημέρα, ημερομηνία, μήνα) μαζί με φάσεις της Σελήνης. Και εδώ η ατσάλινη κάσα είναι στα 40 mm και το λουράκι από δέρμα Novonappa®.

 

JAEGER-LECOULTRE Master Grande Tradition Grande Complication

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-5

Η επιτομή της υψηλής τεχνογνωσίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Grande Maison σε ένα ρολόι. Αυτό το αριστούργημα συνδυάζει δύο από τις πιο ρομαντικές αλλά και απαιτητικές τεχνικά complications στην ωρολογοποιία: το minute repeater και τον ουράνιο χάρτη. Και σαν να μην ήταν αυτά αρκετά, ο υπερπολύπλοκος μηχανισμός του είναι εφοδιασμένος και με ένα ιπτάμενο tourbillon. Πρόκειται βεβαίως για εξαιρετικά σπάνια, συλλεκτική έκδοση από ροζ ή λευκό χρυσό: θα κατασκευαστούν μόλις 8 κομμάτια από κάθε μέταλλο.

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-6

 

JAEGER-LECOULTRE Reverso One

 

Τα νέα της JAEGER-LECOULTRE για το 2020-7

Και ειδικά για το ασθενές φύλο –όχι ότι τα μοντέλα της Master Control δεν μπορούν να φορεθούν και από γυναίκες– η Jaeger-LeCoultre δημιούργησε μία πανέμορφη εκδοχή του Reverso One με υπέροχη Art Deco αισθητική, εμπνευσμένη από τα πρώτα επιμήκη ρολόγια που ήταν τόσο δημοφιλή τη δεκαετία του 1930. Με καντράν και λουράκι στο κόκκινο του κρασιού και γυαλιστερή ατσάλινη κάσα στολισμένη με δύο σειρές διαμάντια, είναι ένα ρολόι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή