Θα υπάρχει Baselworld το 2021;

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Φεβρουάριο σας είχαμε ανακοινώσει εδώ ότι, λόγω του κορωνοϊού, η παγκόσμια έκθεση ωρολογοποιίας της Βασιλείας δεν θα πραγματοποιείτο το 2020, αλλά έπαιρνε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2021. Αυτό βεβαίως ίσχυε μέχρι να πέσει σαν χιονοστιβάδα η μαζική αποχώρηση όλων των κορυφαίων οίκων ωρολογοποιίας που είχαν απομείνει, δηλαδή των Patek Philippe, Rolex, Chopard, Tudor, Chanel και αμέσως μετά των Hublot, TAG Heuer και Zenith (νωρίτερα είχε αποχωρήσει και ο οίκος Bulgari) από την εκατονταετή διοργάνωση. Τώρα ο όμιλος ΜCH που διοργανώνει το event και οι εκπρόσωποι των εκθετών στην Baselworld κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού για την ακυρωμένη έκθεση του 2020. Σε συνεργασία με την Επιτροπή Ελβετών Εκθετών προέκυψε μία φιλική διευθέτηση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Συμβουλευτική Επιτροπή και βρήκε σύμφωνες και ενώσεις του κλάδου της ωρολογοποιίας.

Θα υπάρχει Baselworld το 2021;-1
Ο περίφημος θόλος του εκθεσιακού κέντρου που φιλοξενεί την Baselworld φαντάζει πλέον σαν μία μαύρη τρύπα που απειλεί να καταπιεί την εκατονταετή διοργάνωση.

 

«Χαιρετίζω την εποικοδομητική στάση των εκπροσώπων του Ομίλου MCH, που μας επέτρεψε να φθάσουμε σε μία ισορροπημένη λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελβετών Εκθετών, Hubert J. du Plessix. «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις εταιρείες Patek Philippe, Rolex, Tudor, Chanel, Chopard, Hublot, Zenith και TAG Heuer, οι οποίες, με πνεύμα αλληλεγγύης απέναντι στο σύνολο του κλάδου, συμφώνησαν σε χαμηλότερη αποζημίωση, ώστε να επωφεληθούν από καλύτερους όρους οι υπόλοιποι εκθέτες».

Σύμφωνα με τον Bernd Stadlwieser, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου MCH, «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε όλοι μαζί και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα καταλήξαμε σε μία λύση αποδεκτή από όλους. Με δεδομένη την τεράστια οικονομική ζημία εξαιτίας του COVID-19 και την ευθύνη μας απέναντι σε όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων, η λύση αυτή αποτελεί το όριο των δυνατοτήτων μας. Με τον φιλικό διακανονισμό για την Baselworld 2020, μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε πλήρως στο μέλλον».

«Μαζί με τους εκθέτες και τους επισκέπτες, συνεργαζόμαστε εντατικά προκειμένου να αποσαφηνίσουμε και να αποφασίσουμε τις απαιτήσεις και τις επιλογές για νέες πλατφόρμες», εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής της Baselworld, Michel Loris-Melikoff. «Έως το καλοκαίρι θα έχουμε λάβει αποφάσεις για πιθανούς τρόπους μελλοντικού σχεδιασμού και τότε θα έχουμε νεότερα γύρω από το νέο concept και το χρονοδιάγραμμα».

Τι συμπεραίνει κανείς από όλα αυτά; Ότι οι μάρκες που αποχώρησαν, φαίνεται να το έκαναν με τακτ και ευαισθησία απέναντι στους «μικρότερους» εκθέτες. Ότι, παρά το Βατερλό που σηματοδοτεί η αποχώρηση όλων των κορυφαίων ονομάτων της ωρολογοποιίας, οι διοργανωτές ακόμη ελπίζουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταθέτουν τα όπλα και σχεδιάζουν κάποιου είδους αντεπίθεση, με όσους συμμάχους τους έχουν απομείνει. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι. Το σίγουρο είναι ότι εάν και εφόσον σωθεί η Baselworld, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή