Υψηλή πιστοποίηση για την ΙWC

Υψηλή πιστοποίηση για την ΙWC

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η IWC Schaffhausen αναγνωρίζεται ως το πρώτο brand ρολογιών πολυτελείας που πληροί το νέο πρότυπο 2019 Code of Practices (COP), το οποίο έχει θεσπίσει το Responsible Jewellery Council (RJC). Κατακτώντας αυτή την πιστοποίηση, η Ελβετική εταιρεία βεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, τη δέσμευσή της στην προμήθεια πολύτιμων υλικών με υπευθυνότητα και θέτει ένα νέο ορόσημο βιωσιμότητας για τον κλάδο.

Τι είναι το RJC;

Από την ίδρυση του το 2005, το RJC παρέχει ένα σαφή κώδικα πρακτικής (COP) για τα μέλη των κλάδων της ωρολογοποιίας και της χρυσοχοΐας, από την εξόρυξη μέχρι την λιανική, διασφαλίζοντας την ηθική, την κοινωνική και την περιβαλλοντολογική υπευθυνότητα. Η IWC, για πρώτη φορά, εντάχθηκε στον κορυφαίο οργανισμό διεθνών προτύπων το 2012, κερδίζοντας την πιστοποίηση 2013 COP, τόσο το 2014 όσο και το 2017.

Η νέα πιστοποίηση

Πέρυσι, το RJC παρουσίασε μια αναθεωρημένη έκδοση του πρότυπου COP, το οποίο περιλάμβανε αυστηρότερες διατάξεις πρακτικών εταιρικής ευθύνης, δραστηριοτήτων και διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μόλις τα αναθεωρημένα αυτά πρότυπα τέθηκαν σε ισχύ, η IWC που βρίσκονταν σε διαδικασία πιστοποίησης και έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει ένα από τα πρότυπα, ζήτησε να επαναπιστοποιηθεί με το νέο πρότυπο 2019 COP. Έπειτα από αίτημά της να ελεγχθεί από ανεξάρτητους εξωτερικούς εκλεκτές, η εταιρεία κρίθηκε συμμορφούμενη με όλους τους ισχύοντες και κανονισμούς. Ο έλεγχος, επίσης, αναγνώρισε την υιοθέτηση καλών πρακτικών από την IWC, επιπλέον αυτών που είναι νομικά απαιτητές, στους τομείς του ανεφοδιασμού, της εργοδοτικής υπευθυνότητας, της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και των επενδύσεων στις τοπικές κοινότητες.

Η πρωτιά της IWC

«Η IWC έχει την τιμή να είναι η πρώτη Ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας που κατακτά αυτή την πιο αυστηρή βαθμίδα πιστοποίησης,» αναφέρει η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της IWC Schaffhausen, Franziska Gsell. «Ως μέλος του RJC, μας δίνεται η δυνατότητα να εξετάσουμε κάθε πλευρά των εργασιών μας μέσα από τον ευυπόληπτο φακό του οργανισμού και να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρινόμαστε στις συνεχώς αυξανόμενες δεοντολογικές απαιτήσεις των πελατών και των εργαζομένων μας. Τα προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν για πολλές γενιές και μπορούν να εγγυηθούν υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας, όταν κατασκευάζονται υπεύθυνα.»

Υψηλή πιστοποίηση για την ΙWC-1
Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιωσιμότητας της IWC Schaffhausen, Franziska Gsell

 

Το RJC, επίσης, προσφέρει το εθελοντικό πρότυπο «Chain of Custody» (CoC) το οποίο καθορίζει μια προσέγγιση για τις εταιρείες, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται και να εμπορεύονται μέταλλα που ανήκουν στις ομάδες του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας, με ένα τρόπο που είναι πλήρως ανιχνεύσιμος, διασφαλίζοντας όλες τις διαδικασίες υπεύθυνης προμήθειάς τους. Προς το παρόν, η IWC εργάζεται με πολύ προσεκτικά επιλεγμένους προμηθευτές της, με στόχο να αποτελέσει την πρώτη Ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας που θα λάβει την CoC πιστοποίηση για συγκεκριμένα εξαρτήματα από χρυσό.

«Πιστεύουμε ότι η πιστοποίηση COP απεικονίζει με ακρίβεια τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουμε για να διασφαλίσουμε μια υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα,» προσθέτει η Franziska Gsell. «Συνεχίζοντας να επιτελούμε το έργο μας με αυτόν τον κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά υπεύθυνο τρόπο, ο επόμενος στόχος μας είναι να γίνουμε η πρώτη Ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας που θα λάβει την πιστοποίηση CoC, αποδεικνύοντας τη μεγάλη υπευθυνότητα στον τρόπο που προμηθευόμαστε τα υλικά μας.»

Υψηλή πιστοποίηση για την ΙWC-2
Η εκτελεστική διευθύντρια του Responsible Jewellery Council, Iris Van der Veken

 

H Iris Van der Veken, Executive Director στο Responsible Jewellery Council αναφέρει: «Θέλουμε να συγχαρούμε την IWC που έλαβε την εκ νέου πιστοποίηση για το πρότυπο 2019 Code of Practices. Εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία υποστηρίζει το RJC και έχει επιδείξει ισχυρή δέσμευση στην εφαρμογή και προώθηση υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Σε αυτή την εποχή εμπιστοσύνης και προσαρμοστικότητας, τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε εταιρείες σαν την IWC που θα εμπνεύσουν, θα δράσουν και θα δεσμευτούν για ένα ταξίδι με σκοπό και διαρκή βελτίωση.»

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή