BREITLING Top Time Limited Edition

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν το πρωτότυπο Top Time της Breitling βγήκε στην αγορά τη δεκαετία του 1960, ήταν ένα ρολόι με ξεκάθαρη αποστολή. Ο Willy Breitling ανακοίνωσε ότι τα νέα ρολόγια της εταιρείας του «ταίριαζαν ιδιαίτερα στις ανάγκες των νέων και δραστήριων επαγγελματιών. Σχεδιάζουμε μία εκπληκτική γκάμα υπερσύγχρονων χρονογράφων, με πρώτο ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Top Time». Το σπορ μοντέλο με τον τολμηρό σχεδιασμό και την αναμφισβήτητη κομψότητα όντως άρεσε σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων, αλλά είχε μεγάλη επιτυχία και στις νέες γυναίκες ενώ έγινε και ιδιαίτερα αγαπητό στους συλλέκτες καθώς έχει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα καντράν στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Το 2020 η Breitling λανσάρει εκ νέου το Top Time, το οποίο, αν και πολύ κοντά στο πρωτότυπο, είναι μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή του.

BREITLING Top Time Limited Edition-1
Το πρωτότυπο Breitling Top Time της δεκαετίας του 1960.

 

Το νέο Top Time Limited Edition διατηρεί αναλλοίωτο το τολμηρό ύφος του καντράν, που πολλοί συλλέκτες ονομάζουν Ζορό, γιατί θυμίζει τον μασκοφόρο εκδικητή. Η κάσα του είναι ατσάλινη, σε διάμετρο 41 mm, και στο εσωτερικό της φιλοξενεί τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Breitling Caliber 23. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα), προσφέρει 48 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και όπως όλοι οι μηχανισμοί της Breitling, είναι πιστοποιημένο χρονόμετρο από το COSC.

BREITLING Top Time Limited Edition-2

To καντράν έχει δύο βοηθητικά υποκαντράν, ένα για τα μικρά δευτερόλεπτα στο 9 και έναν μετρητή 30 λεπτών στο 3, καθώς και δεκαδικές διαβαθμίσεις στην περιφέρειά του. Οι κόκκινοι κεντρικοί δείκτες της ώρας και των λεπτών όπως και οι κουκκίδες στις ενδείξεις των ωρών φέρουν όλα επίστρωση με Super-LumiNova για να φαίνονται καθαρά ακόμη και στο σκοτάδι. Το ρολόι είναι περιορισμένη έκδοση 2.000 κομματιών και φοράει λουράκι από καφέ δέρμα nubuck.

BREITLING Top Time Limited Edition-3

Ο χρονογράφος Top Time Limited Edition θα είναι το πρώτο ρολόι της Breitling που θα διαθέτει ψηφιακό διαβατήριο blockchain, το οποίο επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα και την κυριότητα του ρολογιού με ένα κλικ. Οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό διαβατήριο ανά πάσα στιγμή και μπορούν να μεταβιβάσουν την κυριότητα –εφόσον το επιθυμούν– με μία απλή συναλλαγή blockchain.

BREITLING Top Time Limited Edition-4

Και μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Ο νέος χρονογράφος δεν διαθέτει μετρητή …Γκάιγκερ για τη μέτρηση ραδιενέργειας, όπως ο χρονογράφος Breitling Top Time που παρέλαβε από τον Q ο Σον Κόνερι υποδυόμενος τον James Bond στην ταινία Thunderball το 1965! Ο πράκτορας 007 χρησιμοποίησε εκείνο το ρολόι για να αποτρέψει μία πυρηνική καταστροφή, εντοπίζοντας κλεμμένους πυραύλους στο βυθό της θάλασσας. Οπτικά δεν έμοιαζε πολύ με το σύγχρονο Top Time, ήταν όμως εξίσου κομψό στον καρπό.

Δείτε «ζωντανά» το ρολόι στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή