Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί πολλά χρόνια και ιδίως την τελευταία δεκαπενταετία, ο οίκος Montblanc εργάζεται μεθοδικά ώστε να μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα ονόματα του κόσμου της ωρολογοποιίας. Ειδικά η εξαγορά της ιστορικής manufacture Minerva, το 2006, του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργεί in-house τους δικούς του μηχανισμούς υψηλότατων προδιαγραφών. Τα εξαιρετικής ποιότητας, φαντασίας και απόδοσης μοντέλα που έχει βγάλει στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ως αποτέλεσμα το όνομα Montblanc να μην αποτελεί πλέον συνώνυμο μόνο των πολυτελών ειδών γραφής, αλλά και των ρολογιών πολυτελείας. Και μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή, ας δούμε τι καλό μας ετοίμασε η Montblanc για το 2020. Αρκετά μοντέλα, σε τρεις βασικές συλλογές, έκαναν πρεμιέρα για πρώτη φορά διαδικτυακά φέτος, στην ψηφιακή πλατφόρμα της Watches & Wonders.

MONTBLANC 1858 COLLECTION

H συλλογή 1858, η οποία διέπεται από ένα νοσταλγικό πνεύμα περιπέτειας και εξερεύνησης, εμπλουτίστηκε φέτος με μία μπλε πανέμορφη εκδοχή του Geosphere, με τον εξαιρετικό χρονογράφο Monopusher, με έναν εντυπωσιακό χρονογράφο split seconds σε limited edition 100 αντιτύπων, καθώς και με ένα μοναδικό στο είδος του μοντέλο 24 ωρών με έναν και μοναδικό δείκτη.

MONTBLANC 1858 Geosphere

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-1

Εμβληματικό μοντέλο της συλλογής 1858, διακρίνεται από τα δύο χαρακτηριστικά θολωτά ημισφαίρια της Γης και την ένδειξη παγκόσμιας ώρας που διαθέτει. Η νέα του εκδοχή έχει κάσα 42 mm από τιτάνιο βαθμού 5 και ατσάλι, υπέροχο μπλε ντεγκραντέ καντράν με λεπτομέρειες στο λευκό του πάγου και συνδυάζεται είτε με μπλε δερμάτινο λουράκι είτε με μπρασελέ από ατσάλι και τιτάνιο.

MONTBLANC 1858 Monopusher Chronograph

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-2

Είναι ένας από τους πυλώνες του οίκου Montblanc, από πλευράς μηχανικής υπεροχής. Στη νέα του εκδοχή αναβιώνει έναν ιστορικό χρονογράφο της Minerva από τη δεκαετία του 1930 και όπως το πρωτότυπο μοντέλο έχει μαύρο καντράν με μπεζ δακτύλιο με διαβαθμίσεις των λεπτών καθώς και δύο μετρητές στο 3 και στο 9. Η κάσα 42 mm και βγαίνει σε δύο μέταλλα: ατσάλι ή μπρούντζο. Ο ατσάλινος χρονογράφος συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ είτε με δερμάτινο καφέ λουράκι ενώ ο μπρούντζινος με vintage μπεζ ύφασμα.

MONTBLANC 1858 Split Second Chronograph Limited Edition 100

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-3

Σατινέ κάσα 44 mm από τιτάνιο βαθμού 5, με έντονο μπλε καντράν από σμάλτο Grand Feu και πορτοκαλί λεπτομέρειες –σημειωτέον η πλάκα του καντράν είναι από ατόφιο χρυσό– και φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Ο Montblanc Manufacture Calibre MB M16.31 είναι κουρδιστός μηχανισμός χρονογράφου rattrapante με ένα μπουτόν, ταχύμετρο και τηλέμετρο, δύο column-wheels και 50 ώρες αυτονομίας.

MONTBLANC 1858 Automatic 24H

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-4

Το μοντέλο αυτό εισάγει μία νέα complication: 24ωρη ένδειξη με έναν και μόνο κόκκινο δείκτη, που επιτρέπει χρήση του ρολογιού αφενός μεν για την ανάγνωση της ώρας, αφετέρου δε ως πυξίδα! Έχει κάσα 42 mm από ατσάλι και μπρούντζο και φοράει vintage λουράκι από ύφασμα.

 

MONTBLANC HERITAGE COLLECTION

Εμπνευσμένα από τα κλασικά μοντέλα χειρός της Minerva από τις δεκαετίες του 1940 και ’50 είναι τα τρία νέα μέλη της οικογένειας Heritage. Ξεχωρίζουν αμέσως για την vintage αισθητική τους, το neo-dandy ύφος τους και τους ιδιαίτερους χρωματισμούς τους. Οι κομψές γυαλισμένες κάσες τους, σε διαμέτρους 40 mm και 42 mm, σφραγίζουν με κιβωτιόσχημα κρύσταλλα ζαφειριού, όπως συνηθιζόταν σε παλαιότερες εποχές.

MONTBLANC Heritage Automatic

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-5

Κάσα 40 mm από κίτρινο χρυσό 18Κ, πράσινο British-racing καντράν από λάκα, ασορτί λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα από την Pelletteria της Φλωρεντίαςκαι αυτόματος manufacture μηχανισμός Calibre MB 24.27 με 42 ώρες αυτονομίας.

MONTBLANC Heritage Monopusher Chronograph

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-6

Κάσα 42 mm από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, πομπέ καντράν σε ροζ σομόν χρώμα και γκρι λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: ο μετρητής λεπτών του χρονογράφου στο 3 έχει διαβαθμίσεις ανά 3, 6 και 9 λεπτά, μία vintage πινελιά από την εποχή που τα τηλέφωνα λειτουργούσαν με νομίσματα και έπρεπε να υπολογίζει κανείς τη διάρκεια και το κόστος μίας κλήσης.

MONTBLANC Heritage Manufacture Pulsograph Limited Edition 100

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-7

Το κορυφαίο μοντέλο της συλλογής είναι ένας συλλεκτικός χρονογράφος, εμπνευσμένο από τα περίφημα «ιατρικά» ρολόγια (όπως τα αποκαλούν οι συλλέκτες), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι γιατροί τα παλιά χρόνια για να μετρούν τους καρδιακούς παλμούς των ασθενών. Έχει κάσα 40 mm από ροζ χρυσό 18Κ, υπέροχο φιμέ καντράν στο καφέ του καπνού και ασορτί λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα. O μηχανισμός του χρονογράφου είναι ο Montblanc Manufacture Calibre MB M13.21 με ένα μπουτόν (monopusher).

MONTBLANC STAR LEGACY COLLECTION

Η τρίτη συλλογή είναι η πιο «βατή» οικονομικά και είναι αφιερωμένη στο περίφημο αστέρι-σύμβολο της Montblanc, το οποίο διακρίνεται στην ανάγλυφη υφή του καντράν.

MONTBLANC Star Legacy Chronograph Day&Date 43mm

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-8

Ατσάλινη κάσα 43 mm με θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού και στις δύο όψεις της, αυτόματος μηχανισμός χρονογράφου MB 25.07 με 48 ώρες αυτονομίας και ανάγλυφο καντράν με τρεις μετρητές και διπλό παράθυρο ημέρας/ημερομηνίας στο 3.

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-9

Δύο επιλογές καντράν: ιβουάρ με ασημί μετρητές και ροζ χρυσούς δείκτες και λατινικές ενδείξεις της ώρας, ή γκρι-ανθρακί με μαύρους μετρητές ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις της ώρας είναι από μαύρο ρόδιο και SuperLuminova. Φορούν αντίστοιχα λουράκι Sfumato από καφέ ή γκρι δέρμα αλιγάτορα αλλά συνδυάζονται και με μπρασελέ τριών συνδέσμων.

MONTBLANC Star Legacy Automatic Date 43mm

Οι δημιουργίες της Montblanc για το 2020-10

Κάσα 43 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, καντράν στους ίδιους δύο χρωματικούς συνδυασμούς που προαναφέραμε και στους χρονογράφους, κρύσταλλα ζαφειριού και στις δύο όψεις και αυτόματος μηχανισμός MB 24.17 με 38 ώρες αυτονομίας. Φορούν λουράκι Sfumato από καφέ ή γκρι δέρμα αλιγάτορα ή μπρασελέ τριών συνδέσμων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Montblanc εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Τζάννες (τηλ.: 210-9945000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή