ORIS Hölstein Edition 2020

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ελβετοί είναι λαός που τιμά τις ρίζες του και την παράδοσή του και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Το ORIS Hölstein Edition 2020 είναι η πρώτη από μία σειρά συλλεκτικών μοντέλων που θα φέρουν το όνομα του ελβετικού χωριού Hölstein, όπου ιδρύθηκε η Oris πριν από 116 χρόνια. Ήταν την 1η Ιουνίου του 1904, όταν ο Paul Cattin και ο Georges Christian υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας ιδρύοντας τη δική τους ωρολογοποιία, στο Hölstein. Η εταιρεία τους πήρε το όνομα ενός μικρού ποταμού που διέτρεχε την περιοχή, του Oris. Πάνω από έναν αιώνα αργότερα η Oris αποτελεί συνώνυμο του Hölstein και το Hölstein της Oris. Το ίδιο το χωριό και η γύρω περιοχή της κοιλάδας Waldenburg συνέβαλαν σημαντικά στην διαμόρφωση της ταυτότητας της ελβετικής μάρκας. Γι’ αυτό και φέτος, στις 15 Ιουνίου, η Oris κυκλοφόρησε το συλλεκτικό αυτό ρολόι.

ORIS Hölstein Edition 2020-1

Το ORIS Hölstein Edition 2020 είναι σμιλεμένο από ατόφιο ορείχαλκο (μπρούντζο), και δεν μιλάμε μόνο για την κάσα αλλά και για το μπρασελέ, κάτι που αποτελεί καινοτομία στην ελβετική ωρολογοποιία. Ο μπρούντζος είναι ένα βιομηχανικό υλικό με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ο οποίος αλληλεπιδρά ερχόμενος σε επαφή με τον κάτοχο του ρολογιού, αποκτώντας μία ξεχωριστή πατίνα όσο περνά ο καιρός. Επιπλέον, το πίσω μέρος της κάσας είναι ατσάλινο και φέρει ανάγλυφο το αρκουδάκι της Oris, κι αυτό για έναν και μόνο λόγο: για να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

ORIS Hölstein Edition 2020-2

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 43 mm και έχει μπρούντζινη στεφάνη περιστρεφόμενη προς μία μόνο κατεύθυνση με ένθετη επιφάνεια από ορείχαλκο.

ORIS Hölstein Edition 2020-3

Το καντράν είναι επίχρυσο με μαύρους μετρητές χρονογράφου και επίχρυσες ενδείξεις των ωρών. Δείκτες και ενδείξεις φέρουν φωτοβόλο επίστρωση Super-LumiNova®. Η κάσα έχει βιδωτή κορώνα ασφαλείας και μπουτόν, όλα από μπρούντζο, και σφραγίζει με ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επεξεργασία στην εσωτερική του πλευρά.

ORIS Hölstein Edition 2020-4

Αλλά και από πλευράς μηχανισμού δεν έχουν γίνει εκπτώσεις. Το ρολόι είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου Oris 771, με δύο μετρητές, μικρών δευτερολέπτων στο 9 και 30 λεπτών στο 3, ο οποίος χρειάζεται κούρδισμα κάθε 48 ώρες.

ORIS Hölstein Edition 2020-5

Το ORIS Hölstein Edition 2020 κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες σε περιορισμένο αριθμό 250 συλλεκτικών αντιτύπων. Θα το βρείτε στις μπουτίκ της Oris, στο Oris e-Shop, καθώς και σε καταστήματα με πρόσβαση στο Oris e-shop. Υπάρχει μάλιστα και διαδικτυακό εργαλείο για να επιλέξετε τον αριθμό που προτιμάτε.

Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155) www.rist.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή