ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19 αρκετές εταιρείες ωρολογοποιίας επέλεξαν να μην παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα του 2020 την άνοιξη, όπως συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Μία από αυτές είναι η Rolex, η οποία αναμένεται να δείξει τις καινοτομίες της χρονιάς μετά το καλοκαίρι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικά ρολόγια για να ασχοληθεί κανείς από την υπάρχουσα συλλογή της μάρκας. Όπως το υπερανθεκτικό σε μεγάλα βάθη μοντέλο Sea-Dweller, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην προηγούμενη έκθεση της Βασιλείας. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εκδοχή του Oyster Perpetual Sea-Dweller τελευταίας γενιάς που είχε κυκλοφορήσει το 2017, μόνο που είναι σε «δίχρωμη» έκδοση Rolesor, δηλαδή από Oystersteel και κίτρινο χρυσό 18Κ. Είναι η πρώτη φορά που συναντούμε σε μοντέλο Sea-Dweller κίτρινο χρυσό στη στεφάνη, στην κορώνα και στους κεντρικούς συνδέσμους του μπρασελέ, ενώ η κάσα και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι του μπρασελέ είναι από Oystersteel, το ειδικό κράμα ατσαλιού της Rolex.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-1

H κάσα του είναι σε διάμετρο 43 mm και διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη με δακτύλιο από μαύρο Cerachrom με διαβάθμιση 60 λεπτών. Όλες οι ενδείξεις και οι αριθμοί επάνω στη στεφάνη είναι γεμισμένοι με κίτρινο χρυσό μέσω της μεθόδου PVD (Physical Vapour Deposition).

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-2

Χάρη στην πατενταρισμένη βαλβίδα διαφυγής ηλίου που διακρίνεται στην αριστερή πλευρά της κάσας, το ρολόι είναι στεγανό μέχρι βάθος 1.220 μέτρων. Η βαλβίδα ηλίου επιτρέπει στην υπερβολική πίεση που αναπτύσσεται εντός της κάσας κατά τη διάρκεια μίας κατάδυσης να εκτονώνεται κατά την αποσυμπίεση του δύτη σε υπερβαρικό θάλαμο.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-3

Η κορώνα βιδώνει με ασφάλεια επάνω στη κάσα, είναι εφοδιασμένη με τριπλό σύστημα στεγανοποίησης Triplock (πατέντα της Rolex) και προστατεύεται από  ενσωματωμένο σύστημα προστασίας. Το κρύσταλλο είναι φτιαγμένο από συνθετικό ζαφείρι που κυριολεκτικά δεν χαράζει και διαθέτει ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό στο 3 για να είναι ευανάγνωστη η ένδειξη της ημερομηνίας.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-4

Το μαύρο καντράν έχει μεγάλες ενδείξεις ωρών και ευμεγέθεις δείκτες Chromalight, μία φωσφορίζουσα ουσία που εκπέμπει μπλε λάμψη για μεγάλο χρονικό διάστημα επιτρέποντας την ανάγνωση της ώρας στο σκοτάδι. Το όνομα «Sea-Dweller» είναι γραμμένο με κιτρινωπά γράμματα, προσομοιάζοντας το χρώμα του κίτρινου χρυσού.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-5

Εξυπακούεται ότι στο εσωτερικό λειτουργεί ένας εξίσου αξιόπιστος μηχανισμός, ο αυτόματος Rolex Calibre 3235 με 70 ώρες αυτονομίας. Είναι εφοδιασμένος με το νέο σύστημα διαφυγής Chronergy της Rolex που διασφαλίζει εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας και μεγάλη αξιοπιστία. Μάλιστα, επειδή είναι κατασκευασμένο από ένα κράμα νικελίου-φωσφόρου, δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία. Η πιστοποίηση Superlative Chronometer που συνοδεύει το ρολόι εγγυάται ακρίβεια της τάξης των −2/+2 δευτερολέπτων την ημέρα.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-6

Και επειδή το Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller απευθύνεται κατ’ αρχήν σε έμπειρους δύτες, το μπρασελέ του διαθέτει ειδικό σύστημα ενσωματωμένο στο κούμπωμα, που επιτρέπει την επέκτασή του έως και 20mm χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Μπορεί συνεπώς να φορεθεί άνετα πάνω από καταδυτική στολή.

ROLEX Oyster Perpetual Sea-Dweller Rolesor (Ref. 126603)-7

Δείτε το Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή