HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO Limited Edition

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι ασχολούνται έστω και λίγο με τον κόσμο της ωρολογοποιίας γνωρίζουν πως η Hamilton διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της έβδομης τέχνης και το Χόλιγουντ. Εδώ και δεκαετίες ρολόγια της Hamilton έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε ταινίες και έχουν εμπνεύσει το κοινό, όπως ένα ρολόι που σχεδιάστηκε για το εμβληματικό φιλμ 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος του Stanley Kubrick ενέπνευσε την εφεύρεση του πρώτου ψηφιακού ρολογιού στον κόσμο. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το «The Murph» που δημιουργήθηκε για το επιτυχημένο φιλμ Interstellar του Κρίστοφερ Νόλαν (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ). Τώρα η Hamilton συνεργάστηκε στενά με τη σχεδιαστική ομάδα της παραγωγής πίσω από τo πολυαναμενόμενο blockbuster επιστημονικής φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν,Tenet, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον (γιος του Ντενζέλ) και ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ σε ρόλους-κλειδιά εμφανίζονται οι Μάικλ Κέιν και Κένεθ Μπράνα. Οπλισμένος με μία μόνο λέξη – Tenet – και πολεμώντας για να σώσει ολόκληρο τον πλανήτη, ο πρωταγωνιστής ταξιδεύει μέσα σε έναν σκοτεινό, παράξενο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας, σε μία αποστολή που δεν είναι απλώς ένα ταξίδι στο χρόνο. Αλλά μία αναστροφή του χρόνου. Η συνέχεια στη μεγάλη οθόνη…

HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO Limited Edition-1

Από την αρχή φάνηκε ότι η ταινία απαιτούσε ένα ρολόι με χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν προς το παρόν σε ένα εμπορικά διαθέσιμο ρολόι Hamilton. Χρειάστηκαν 18 μήνες προετοιμασίας από την τεχνική ανάπτυξη του σχεδίου, τις δοκιμές και την παραγωγή στο εργαστήριο του Swatch Group στην Ελβετία, έως ότου οι μηχανικοί της Hamilton συνδυάσουν την απαιτούμενη τεχνολογία με την οθόνη από το καντράν του μοντέλου Khaki Navy BeLOWZERO. Παρήχθησαν δεκάδες αντίγραφα του τελικού ρολογιού για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Μάλιστα οι ωρολογοποιοί της Hamilton παρευρίσκονταν στα γυρίσματα της ταινίας για να προσφέρουν βοήθεια ως προς τις μοναδικές λειτουργίες του ρολογιού.

HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO Limited Edition-2

Με αφορμή την νέα αυτή ταινία, η Hamilton δημιούργησε και μία ειδική έκδοση του Khaki Navy BeLOWZERO, με εξαιρετικά ελαφριά κάσα από τιτάνιο, και κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη με μπλε ή κόκκινη αιχμή, όπως είναι τα βασικά χρώματα της ταινίας.

HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO Limited Edition-3

Η έκδοση σε κάθε χρώμα κυκλοφορεί στην αγορά σε 888 περιορισμένα αντίτυπα. Ο αριθμός αυτός δεν είναι τυχαίος, είναι κι αυτός μία νύξη προς τον τίτλο της ταινίας που μπορεί να διαβαστεί παλίνδρομα δηλαδή και από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο.

HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO Limited Edition-4

Ακόμη και η κασετίνα του ρολογιού έχει σχεδιαστεί από τον designer της παραγωγής του Tenet, Nathan Crowley, στα χρώματα της ταινίας.

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από την ταινία στο video που ακολουθεί:

Δείτε και το video του νέου HAMILTON Khaki Navy BeLOWZERO:

Περισσότερες πληροφορίες για την Hamilton εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή