H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rolex είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη συνεισφορά στον κόσμο της Τέχνης, στηρίζοντας μεταξύ άλλων κορυφαίους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε η ελβετική ωρολογοποιία αφορά στην οικονομική στήριξη μουσικών και τραγουδιστών που έχουν πληγεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας Covid-19. Ξεκινώντας από τις 21 Αυγούστου 2020 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία τρία κονσέρτα Rolex «Perpetual Music». Κατά την έναρξη καθενός από τα τρία κονσέρτα, τρεις πρεσβευτές της Rolex, οι οποίοι υποστηρίζουν εξ αρχής το πρόγραμμα, oι Juan Diego Flórez, Rolando Villazón και Sonya Yoncheva, θα εμφανιστούν μαζί με τραγουδιστές και μουσικούς και θα τραγουδήσουν είτε σόλο είτε μαζί με διάφορα σύνολα. Ο Γάλλος βιρτουόζος του βιολιού, Renaud Capuçon, ο οποίος θα εμφανιστεί στο Παρίσι, συμμετείχε και αυτός στην οργάνωση αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Αυγούστου, Teatro Rossini, Pesaro, με τον Juan Diego Flórez και ορχήστρα.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, Όπερα του Βερολίνου, με ρεσιτάλ της Sonya Yoncheva

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, Εθνική Όπερα Παρισιού (Palais Garnier) με τους Rolando Villazón και Renaud Capuçon σε ρεπερτόριο μουσικής μπαρόκ και μουσικής δωματίου.

Στα τρία αυτά κονσέρτα θα συμμετάσχουν περίπου 100 καλλιτέχνες, των οποίων η ζωή και η εργασία έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία της Rolex θα έχει ως αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε τουλάχιστον 180 χώρες του κόσμου, μέσω της δωρεάν υπηρεσίας streaming που θα είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα medici.tv έως τα τέλη Οκτωβρίου.

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών-1
Η εκπληκτική αίθουσα της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, στο Κόβεντ Γκάρντεν

 

«Αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν μουσικοί υποφέρουν τόσο από την έλλειψη κοινού όσο και εισοδήματος, ο στόχος μας είναι τους προσφέρουμε την ευκαιρία να εμφανιστούν μαζί με διάσημους καλλιτέχνες σε κορυφαίες αίθουσες εξαιρετικής ακουστικής», αναφέρει ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εικόνας της Rolex, Arnaud Boetsch. «Η μετάδοση των κονσέρτων μέσω του medici.tv, συνεργάτη της Rolex για πάνω από μία δεκαετία, μας δίνει την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε παγκόσμια προβολή στους καλλιτέχνες που στηρίζει η πρωτοβουλία αυτή. Είναι σημαντικό ότι αυτή η προσφορά χρόνου και έκθεσης συνάδει με την επιδίωξη της αριστείας από την Rolex και με την σταθερή δέσμευσή της ως αρωγού όλων όσοι εργάζονται σκληρά προκειμένου να φτάσουν στο ζενίθ του επαγγέλματός τους. Επιπλέον, δεδομένων των άνευ προηγουμένου συνθηκών που επικρατούν, αυτό το πρόγραμμα είναι άλλος ένας τρόπος να παραμείνει η μουσική βασικό συστατικό της καθημερινής μας ζωής».

Κάθε καλλιτέχνης, ανεξαρτήτως οργάνου που παίζει ή τύπου φωνής, θα εμφανιστεί σε ένα από τα τρία κονσέρτα και έχει επιλεγεί με βάση το ταλέντο του και τις απαιτήσεις ενός εκ των τριών πρεσβευτών της Rolex καθώς και του βιολονίστα Renaud Capuçon (και οι τέσσερις έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τους καλλιτέχνες αυτούς). Όλοι οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις συναυλίες θα λάβουν χρηματική αμοιβή.

Οι τέσσερις οικοδεσπότες των κονσέρτων «Perpetual Music»

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών-2
Juan Diego Flórez ©Rolex/Hugo Glendinning

 

Ο Περουβιανός Juan Diego Flórez είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τενόρους στον κόσμο. Έχει εμφανιστεί σε κορυφαίες σκηνές και είναι διάσημος για την εκφραστικότητα και την δεξιοτεχνία του όταν τραγουδάει. Εκτός από τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις και τη δισκογραφία του στον χώρο της όπερας, ασχολείται με τη φιλανθρωπία. Είναι πρεσβευτής της Rolex από το 2015.

 

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών-3
Sonya Yoncheva ©Rolex

 

Η Sonya Yoncheva θεωρείται ως μία από τις πλέον συναρπαστικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Με καταγωγή από τη Βουλγαρία και τη Ελβετία, η διάσημη σοπράνο εμφανίζεται στις σημαντικότερες όπερες του κόσμου, από την Εθνική Όπερα των Παρισίων μέχρι τη Σκάλα του Μιλάνου και τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Rolex το 2011.

 

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών-4
Rolando Villazón ©Rolex/Monika Rittershaus

 

Ο Rolando Villazón από το Μεξικό είναι από τους πλέον καταξιωμένους λυρικούς τενόρους στον κόσμο και από τους πιο πολύπλευρους καλλιτέχνες της σύγχρονης εποχής. Εκτός από την καριέρα του στη σκηνή είναι επίσης εξαιρετικά επιτυχημένος θεατρικός σκηνοθέτης, συγγραφέας, τηλεοπτική και ραδιοφωνική προσωπικότητα καθώς και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εβδομάδας Μότσαρτ του Σάλτσμπουργκ. Σχεδόν όλοι οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι. Είναι πρεσβευτής της Rolex από το 2005.

 

H ROLEX στο πλευρό των καλλιτεχνών-5
Renaud Capuçon ©Jean-François Leclercq/Virgin Classics

 

Ο Renaud Capuçon είναι Γάλλος βιρτουόζος του βιολιού, διάσημος για την κομψότητα, την γενναιοδωρία, την δεξιοτεχνία και τον βαθύ ήχο του. Με διεθνή καριέρα ως βασικός σολίστας, δίνει ρεσιτάλ και συμμετέχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε συνεργασία με κορυφαίες ορχήστρες, καλλιτέχνες, αίθουσες και φεστιβάλ του πλανήτη.

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα η Rolex ενθαρρύνει τις εξαιρετικές επιδόσεις και την καλλιτεχνική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η υποστήριξη των τριών κονσέρτων είναι άλλο ένα δείγμα της προσήλωσής της στη μουσική. Τον τελευταίο καιρό η Rolex στηρίζει οικονομικά καλλιτέχνες στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το έργο των οποίων έχει πληγεί λόγω του κορωνοϊού. Μία μικρή γεύση από τη σχέση της Rolex με τον κόσμο της μουσικής στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή