Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020

4' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Φανή Ζαφράκα-Θεμελίδη

Μετά από βασανιστική αναμονή αρκετών μηνών, η νέα συλλογή της Rolex για το πολύπαθο 2020 είναι επιτέλους εδώ. Και σίγουρα το μεγάλο νέο είναι η πανηγυρική επιστροφή –επιτέλους– του θρυλικού μοντέλου καταδύσεων Submariner, σε νέο μέγεθος, με έξυπνα ανασχεδιασμένη κάσα και μπρασελέ και μηχανισμούς νέας γενιάς. Το δεύτερο μεγάλο νέο είναι η κάπως πιο σπορ εκδοχή του κλασικού και υψηλού κύρους μοντέλου Sky-Dweller, το οποίο κυκλοφορεί πλέον συνδυασμένο με το αποκλειστικό μπρασελέ Oysterflex της Rolex, το οποίο παντρεύει την στιβαρότητα του ατσαλιού με την εργονομία του ελαστικού. Απαρτίζεται από μία εύκαμπτη λάμα από ατσάλι ενδεδυμένη με μαύρο ελαστομερές, μοιάζει λοιπόν εκ πρώτης όψεως με λουράκι από καουτσούκ, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα υβρίδιο λουριού και μπρασελέ. Η τρίτη έκπληξη αφορά τη βασική σειρά της Rolex, τα Oyster Perpetual, τα οποία κυκλοφορούν πλέον σε νέες πολύ ωραίες εκδοχές στα 41 και στα 36 χιλιοστά με πρωτόγνωρους χρωματισμούς στα καντράν. Last but not least, το αγαπημένο των γυναικών Datejust 31 επανέρχεται σε εκδόσεις Rolesor (ατσάλι και χρυσός), με ή χωρίς διαμάντια και καντράν σε υπέροχους χρωματικούς τόνους. Αλλά ας δούμε όλα τα νέα μοντέλα από την αρχή…

 

ROLEX Oyster Perpetual Submariner

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια η επιστροφή του Submariner έπαιζε ψηλά στα στοιχήματα μεταξύ των συλλεκτών που το ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον, η Rolex όμως είχε άλλη άποψη. Επέλεξε να λανσάρει τη νέα γενιά του φημισμένου καταδυτικού της μοντέλου το 2020, τη δυσκολότερη από κάθε άποψη χρονιά για την αγορά. Εν συντομία (γιατί θα επανέλθουμε με όλες τις λεπτομέρειες λίαν προσεχώς), το νέο Submariner έχει ανασχεδιαστεί τόσο ως προς την κάσα όσο και ως προς το μπρασελέ αλλά οι αλλαγές είναι μάλλον ανεπαίσθητες σε πρώτη ανάγνωση και γίνονται διακριτές μόνο εάν συγκρίνει κανείς το προηγούμενο με το καινούριο μοντέλο. Η διάμετρος έχει μεγαλώσει κατά ένα χιλιοστό, δηλαδή από 40 γίνεται 41 χιλιοστά. Το πάχος της είναι κάπως λεπτότερο και οι βραχίονες αριστερά και δεξιά είναι κι αυτοί λεπτότεροι και όχι τόσο τετραγωνισμένοι. Επιπλέον, ο κεντρικός σύνδεσμος του μπρασελέ έχει φαρδύνει. Η στεφάνη είναι όπως πάντα από Cerachrom σε μαύρο, πράσινο ή μπλε χρώμα. Τέλος, ο αυτόματος μηχανισμός τους είναι πλέον τελευταίας γενιάς. Το μεν μοντέλο χωρίς ημερομηνία φέρει τον νέο Rolex Calibre 3230 και τα Submariner Date φέρουν τον Calibre 3135. Και οι δύο μηχανισμοί έχουν ενεργειακή αυτονομία έως 70 ώρες. Όσον αφορά τις τιμές είναι ελάχιστα πιο υψηλές από τις επίσημες τιμές της Rolex των προηγούμενων Submariners. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σταματά η παραγωγή όλων των προγενέστερων Submariners –μεταξύ αυτών και του καταπράσινου και εξαιρετικά δημοφιλούς «Hulk», όπερ σημαίνει ότι οι τιμές όσων κυκλοφορούν ιδίως στη δευτερογενή αγορά θα εκτοξευθούν.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-1
To νέο ROLEX Oyster Perpetual Submariner από Oystersteel χωρίς ημερομηνία.

 

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-2
Ο σύγχρονος απόγονος του περιζήτητου από τους συλλέκτες «Kermit», με πράσινη στεφάνη και μαύρη πλάκα που είχε κυκλοφορήσει σε συλλεκτική έκδοση το 2003 για τα 50 χρόνια του Submariner, αναμένεται να γίνει το νέο best-seller και αντικείμενο πόθου για τους fans της Rolex.

 

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-3
Το νέο ROLEX Submariner με μπλε κεραμική στεφάνη κυκλοφορεί με μαύρο καντράν σε έκδοση από λευκό Rolesor (ατσάλι και λευκός χρυσός), και με μπλε καντράν σε έκδοση από κίτρινο Rolesor όπως και σε μία πολύτιμη εκδοχή από μασίφ κίτρινο χρυσό 18Κ.

 

ROLEX Oyster Perpetual SkyDweller

To πολυπλοκότερο κλασικό μοντέλο της Rolex με δύο χρονικές ζώνες, ημερομηνία, ένδειξη μήνα και ετήσιο ημερολόγιο βγήκε στην αγορά το 2012 και μέχρι τώρα το είχαμε συνηθίσει μόνο με φίνα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα. Τώρα το Sky-Dweller κυκλοφορεί σε έκδοση από κίτρινο χρυσό 18Κ με μαύρο καντράν και μαύρο λουράκι/μπρασελέ Oysterflex, καθώς και σε έκδοση από χρυσό Everose 18K με καφέ ή λευκό καντράν και πάλι με μαύρο λουράκι λουράκι/μπρασελέ Oysterflex.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-4
Το νέο ROLEX Oyster Perpetual Sky-Dweller στον εντυπωσιακό συνδυασμό κίτρινου χρυσού 18Κ και μπρασελέ Oysterflex.

 

ROLEX Oyster Perpetual

Η πιο «βατή», all-time-classic οικογένεια της Rolex, η Oyster Perpetual, εμπλουτίστηκε φέτος με πολλά νέα μέλη τόσο στα 41 mm όσο και στα 36 mm. Το μοντέλο των 41 mm βγαίνει σε Oystersteel με ασημένια ή μαύρη πλάκα με εφέ ηλιακών ακτίνων (sunray) και αντικαθιστά το μοντέλο των 39 mm που είχε κυκλοφορήσει το 2015. Σημειωτέον είναι η πρώτη φορά που συναντούμε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων σε Oyster Perpetual, από τη δεκαετία του 1960! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Οι ενδείξεις των ωρών είναι από λευκό ή κίτρινο χρυσό. Ο μηχανισμός του είναι ο Calibre 3230 με 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-5

 

Τα Oyster Perpetual με κάσες διαμέτρου 36 mm είναι εφοδιασμένα και αυτά με τον αυτόματο Calibre 3230 και έρχονται φέτος σε πέντε πανέμορφες χρωματικές εκδοχές του καντράν. Οι τρεις είναι έντονες: κίτρινο, κόκκινο-κοραλλί και πράσινο.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-6

 

Οι άλλες δύο είναι παστέλ, στο ροζ του κουφέτου και σε ανοιχτό τυρκουάζ.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-7

Τους ίδιους χρωματισμούς των καντράν συναντούμε όμως και σε όλες τις διαμέτρους των Oyster Perpetual, από 28 mm ως 41 mm (με εξαίρεση τα μοντέλα των 39 mm).

 

ROLEX Oyster Perpetual Datejust 31

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις κυρίες έχουν τα νέα Datejust 31 από λευκό Rolesor. Οι διαμέτρου 31 mm κάσες όπως και τα μπρασελέ τους είναι από Oystersteel ενώ η ανάγλυφη ραβδωτή στεφάνη και οι ενδείξεις της ώρας από λευκό χρυσό 18Κ. Έχουν τον αυτόματο μηχανισμό 2236 εφοδιασμένο με ελατήριο Syloxi και προσφέρουν περίπου 55 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-8

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς έχει στεφάνη με διαμάντια, καντράν τύπου sunray σε ένα υπέροχο μοβ-μελιτζανί (aubergine το ονομάζει η εταιρεία) με λατινικούς αριθμούς και το VI στολισμένο με διαμάντια.

 

Τα νέα μοντέλα της ROLEX για το 2020-9

 

Τα άλλα μοντέλα έχουν όλα την χαρακτηριστική ανάγλυφη ραβδωτή στεφάνη από λευκό χρυσό με σκούρο γκρι sunray, λευκό λακαριστό ή πράσινο της μέντας sunray, είτε με απλές μπάρες είτε με λατινικούς αριθμούς στις ενδείξεις των ωρών.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή