A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας Watches & Wonders της Σανγκάης που ξεκίνησε εχθές και θα διαρκέσει πέντε ημέρες (από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου), η A. Lange & Söhne παρουσίασε τρεις εξαιρετικές δημιουργίες της οικογένειας 1815, αφιερωμένες στον Ferdinand Adolph Lange, ο οποίος ίδρυσε τη γερμανική μάρκα στην πόλη Glashütte πριν από 175 χρόνια, το 1845. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1815 είναι το έτος γέννησης του F.A. Lange. Τα τρία επετειακά μοντέλα “Homage to F.A. Lange” είναι φτιαγμένα από honeygold, το αποκλειστικό κράμα χρυσού που η Lange επιφυλάσσει μόνο για τις σπάνιες δημιουργίες της και φέρουν εξαιρετικά διακοσμημένους μηχανισμούς και ξεχωριστά καντράν. Πρόκειται για το 1815 Thin Honeygold, ένα υπέρλεπτο μοντέλο με δύο δείκτες, καντράν από λευκός σμάλτο, εμπνευσμένο από τα ιστορικά μοντέλα τσέπης της Lange (175 αντίτυπα), το 1815 Rattrapante Honeygold, το πρώτο ρολόι της A. Lange & Söhne που εστιάζει στις κλασικές complications της χρονομέτρησης, τον χρονογράφο και τη λειτουργία split seconds (100 αντίτυπα), και τέλος το υπερπολύπλοκο 1815 Tourbograph Perpetual Honeygold, με χρονογράφο, tourbillon και διηνεκές ημερολόγιο, το οποίο είναι και το πρώτο ρολόι της Lange με καντράν από honeygold (50 αντίτυπα). Οι τρεις αυτές εκδόσεις συνδέουν την ιστορική παράδοση με το σύγχρονο πνεύμα καινοτομίας που διακατέχει την A. Lange & Söhne. Αλλά ας γνωρίσουμε τα νέα μοντέλα πιο διεξοδικά…

1815 Thin Honeygold “Homage to F. A. Lange”

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-1

Με διάμετρο 38 mm και πάχος μόλις 6,3 mm, αυτό το κομψό ρολόι έχει χειροποίητο καντράν από λευκό σμάλτο με αραβικούς αριθμούς και κλίμακα λεπτών σε στιλ σιδηροδρομικής γραμμής.

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-2

Στο εσωτερικό φιλοξενεί τον κουρδιστό L093.1 manufacture calibre, πάχους μόλις 2,9 mm, ο οποίος χτυπά με 21.600 ταλαντώσεις ανά ώρα και προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.  

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-3

Σε αντίθεση με το χαρακτηριστικό ριγωτό μοτίβο της Glashütte που συναντούμε σε άλλα μοντέλα της Lange, εδώ η τριών τετάρτων πλάκα του μηχανισμού από γερμανικό ασήμι έχει κοκκώδη υφή, σαν εκείνη των ιστορικών μοντέλων τσέπης της Lange. Αξιοσημείωτη είναι η σκαλισμένη στο χέρι γέφυρα του μπαλανσιέ, σήμα κατατεθέν όλων των μηχανισμών της Lange που κατασκευάζονται in-house. To 1815 Thin Honeygold “Homage to F. A. Lange” κυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση 175 αντιτύπων με ενδεικτική τιμή 33.000 €.

 

1815 Rattrapante Honeygold “Homage to F. A. Lange”

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-4

Όχι ένας απλός χρονογράφος, αφού διαθέτει λειτουργία split-seconds (rattrapante), δηλαδή με δύο κεντρικούς δευτερολεπτοδείκτες που επιτρέπουν παράλληλα με την κανονική μέτρηση ενός γεγονότος να χρονομετράει κανείς χρονικά διαστήματα μικρότερα του ενός λεπτού (π.χ. γύρους σε έναν αγώνα δρόμου). Και οι δύο δείκτες ξεκινούν ταυτόχρονα με το πάτημα του μπουτόν στο 2. Ο δείκτης rattrapante μπορεί να σταματήσει ανεξάρτητα από τον βασικό δευτερολεπτοδείκτη του χρονογράφου και μετά να συγχρονιστεί και πάλι μαζί του. Η λειτουργία αυτή ρυθμίζεται από το μπουτόν στο 10.

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-5

Το ρολόι έχει κάσα σε διάμετρο 41,2 mm, πάχους 12,6 mm, και φιλοξενεί έναν καινούριο κουρδιστό μηχανισμό, τον L101.2 με δύο column wheels και συχνότητα 21.900 ταλαντώσεις την ώρα(3 Hz). Όταν είναι πλήρως κουρδισμένο, το κεντρικό ελατήριο εξασφαλίζει 58 ώρες αυτονομίας. Το 1815 Rattrapante Honeygold “Homage to F. A. Lange” είναι limited edition 100 κομματιών και διατίθεται αποκλειστικά στις μπουτίκ της A. Lange & Söhne. Η τιμή του είναι 130.000 €.

 

1815 Tourbograph Perpetual Honeygold “Homage to F. A. Lange”

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-6

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Αυτό το υπερπολύπλοκο αριστούργημα θα κυκλοφορήσει σε μόλις 50 κομμάτια σε όλο τον κόσμο και διαθέτει πέντε κορυφαία επιτεύγματα του κόσμου της ωρολογοποιίας: tourbillon, σύστημα μετάδοσης fusée-and-chain, χρονογράφο, λειτουργία rattrapante και διηνεκές ημερολόγιο.

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-7

Η κάσα του έχει διάμετρο 43 mm, πάχος 16,6 mm και περικλείει ένα καντράν από επιροδιωμένο μαύρο honey gold με τους αραβικούς αριθμούς, τις επιγραφές και όλες τις λεπτομέρειες να προεξέχουν ανάγλυφες επάνω στο σκούρο φόντο, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-8

Ο μηχανισμός του είναι ο κουρδιστός L133.1, ο οποίος αποτελείται από 684 εξαρτήματα, λειτουργεί με συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 36 ώρες αυτονομίας. Όλες οι επιφάνειες των γεφυρών από γερμανικό ασήμι έχουν κοκκώδη υφή και επιγραφές από μαύρο ρόδιο.

A. LANGE & SÖHNE 175 Years Special Editions “Homage to F.A. Lange”-9

Ο κλωβός του tourbillon ίπταται ανάμεσα σε δύο διαμαντένιες βάσεις, όπως και στα ιστορικά μοντέλα τσέπης του Ferdinand Adolph Lange. Όσο για την τιμή του Tourbograph Perpetual Honeygold “Homage to F. A. Lange” υπολογίστε περί τις 500.000 € για καθένα από τα 50 αντίτυπά του.

Δείτε και τα τρία ρολόγια στο παρακάτω video…

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή