Η OMEGA συγχαίρει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ

Η OMEGA συγχαίρει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα θα πήρε το αυτί σας αυτές τις μέρες ότι το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ανοιχτού στίβου, ένα ρεκόρ που κατείχε επί 26 χρόνια ο θρύλος Σεργκέι Μπούμπκα, καταρρίφθηκε κατά ένα εκατοστό από έναν νεαρό Σουηδό αθλητή, τον Mondo Duplantis, ο οποίος ξεπέρασε τα 6.15 μέτρα. Το μεγάλο επίτευγμα σημειώθηκε στους αγώνες στίβου Diamond League της Ρώμης. Ο 20χρονος αθλητής κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ κλειστού στίβου, με άλμα 6.18 μ., επίδοση που πέτυχε στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Grand Prix Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης. Ο Mondo Duplantis ανήκει στην «οικογένεια» της Omega και όταν εκτέλεσε το περίφημο άλμα του, όσο κι αν φαντάζει παράδοξο, στον καρπό του φορούσε ένα ρολόι. Όχι ένα οποιοδήποτε ρολόι, αλλά το Seamaster Aqua Terra “Ultra Light”, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από τιτάνιο, το οποίο ζυγίζει μόλις 56 γραμμάρια μαζί με το λουράκι!

Η OMEGA συγχαίρει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ-1

Από τιτάνιο είναι κατασκευασμένα όχι μόνο τα εξωτερικά δομικά υλικά του ρολογιού αλλά και ο μηχανισμός του (δείτε το σχετικό θέμα που σας είχαμε παρουσιάσει εδώ).

Η OMEGA συγχαίρει τον παγκόσμιο ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ-2

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή