JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπνευσμένο από τα πρώτα ρολόγια Memovox που είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 1950, το νέο Master Control Memovox της Jaeger-LeCoultre είναι από τις ωραιότερες προτάσεις του 2020. Είναι εφοδιασμένο με έναν εντελώς καινούργιο μηχανισμό ρύθμισης της αφύπνισης (alarm) και ντυμένο σε τόνους του μπλε, το χρώμα που μακράν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των aficionados τα τελευταία χρόνια.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-1

Για αυτά τα ρολόγια με λειτουργία αφύπνισης νέας γενιάς οι μηχανικοί της Jaeger-LeCoultre ασχολήθηκαν ενδελεχώς με τη βελτίωση του αυτόματου Calibre 956, τον οποίο μπορεί πλέον να θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας και ειδικά το σφυράκι του alarm την ώρα που χτυπάει.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-2

 

Χρειάστηκε να ανασχεδιάσουν πλήρως τον μηχανισμό ηχητικής σήμανσης, προσαρτώντας το γκονγκ στην πλευρά της κάσας. Και χάρη στον skeleton ρότορα από ροζ χρυσό, ο οποίος είναι διακοσμημένος σε μοτίβο Côtes de Genève, μπορεί να περιεργαστεί κανείς με άνεση όλες τις λεπτομέρειες του μηχανισμού. Όσο για τον ήχο του alarm, παραμένει το οικείο «κουδούνι σχολείου», όπως και στα προηγούμενα Memovox.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-3

Η κάσα του ρολογιού έχει διάμετρο 40 mm, πάχος 12,39 mm και είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με μπιζουτέ στεφάνη, καμπυλωτούς βραχίονες και τις χαρακτηριστικές δύο κορώνες των Memovox. Οι επιφάνειες έχουν είτε γυαλισμένη είτε σατινέ υφή.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-4

Το νέο Master Control Memovox Timer κυκλοφορεί σε μόλις 250 αριθμημένα αντίτυπα παγκοσμίως και εκτός από τη λειτουργία αφύπνισης προσφέρει άλλη μία χρήσιμη λειτουργία, αυτή του timer. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να ρυθμίσει το alarm ανάλογα με τον αριθμό των ωρών που μεσολαβούν προτού ηχήσει η αφύπνιση, π.χ. να ορίσει πόσες ώρες θέλει να κοιμηθεί μία νύχτα προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι ή πόση ώρα θέλει να διαρκέσει μία δραστηριότητα ή μία επαγγελματική συνάντηση. Διαφορετικά μπορεί απλώς να ρυθμίσει το alarm με τον κλασικό τρόπο, ώστε να ηχήσει μία προκαθορισμένη ώρα. Τα δύο συστήματα συνδέονται, συνεπώς, οποιονδήποτε τρόπο αφύπνισης κι αν επιλέξει κάποιος, η δεύτερη ένδειξη πηγαίνει αυτομάτως στην κατάλληλη θέση.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-5

 

Αλλά και από αισθητικής άποψης, το ρολόι είναι εντυπωσιακό. Το καντράν του αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους σε δύο αποχρώσεις του μπλε ενώ στο κέντρο υπάρχει άλλος ένας ασημί δίσκος με ανάγλυφους αριθμούς που αφορά τις ώρες που μένουν μέχρι να ηχήσει το alarm (τις δείχνει ένας μικρός κεντρικός δείκτης με ένα κόκκινο JL, το λογότυπο της Jaeger-LeCoultre, στην άκρη του). Ο τριγωνικός δείκτης που υπάρχει σε όλα τα μοντέλα Memovox δείχνει την ώρα που θα ηχήσει το alarm.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-6

 

Δείτε και το σχετικό video…

Εκτός από το Master Control Memovox Timer, η Jaeger-LeCoultre παρουσίασε και μία πολύ όμορφη εκδοχή του Master Control Memovox, με τον κλασικό συνδυασμό alarm και ημερομηνίας, και πάλι με ατσάλινη κάσα 40 mm αλλά με ασημί καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων, απλικέ σφηνοειδείς ενδείξεις ωρών, δείκτες τύπου Dauphine και μπλε κεντρικό δευτερολεπτοδείκτη.

JAEGER-LECOULTRE Master Control Memovox Timer-7

Συνδυάζεται με ένα φίνο λουράκι από ταμπά λείο δέρμα, στο ίδιο χρωματικό ύφος με τα μοντέλα Master Control που έκαναν πρεμιέρα στην ψηφιακή πλατφόρμα Watches & Wonders 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ.: 210-3646666)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή