Η νέα συλλογή Royal της TUDOR

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και εκεί που νομίζαμε ότι το Black Bay Fifty-Eight Navy Blue θα ήταν πιθανώς το μόνο λανσάρισμα της Tudor για το 2020, ευτυχώς διαψευσθήκαμε. Κι αυτό γιατί έχουμε μία φρέσκια πρόταση για όσους αναζητούν ένα ρολόι κλασικό και συνάμα σπορτίφ, με άψογη κατασκευή, μηχανική αξιοπιστία και εξαιρετικό value-for-money. Royal ονομάζεται η νέα συλλογή της Tudor και αποτελείται από διάφορα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι ή ατσάλι με χρυσό, σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη (41, 38, 34 ή 28 mm) και συνολικά 9 επιλογές στα καντράν. Όπως μας έχει συνηθίσει η μικρή αδελφή εταιρεία της Rolex, στον τομέα της ποιότητας δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση. Άλλωστε το όνομα Royal (που σημαίνει βασιλικός), το είχε ξαναχρησιμοποιήσει και παλαιότερα η Tudor, και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1950, θέλοντας να δώσει έμφαση στην υψηλή ποιότητα και στον αέρα πολυτέλειας των ρολογιών της.

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-1

 

Τα νέα Royal είναι κατασκευασμένα από ένα συμπαγές κομμάτι ανοξείδωτου χάλυβα 316L και διαθέτουν ενσωματωμένα μπρασελέ πέντε συνδέσμων: οι τρεις φαρδύτεροι έχουν σατινέ υφή ενώ οι δύο λεπτότεροι είναι γυαλιστεροί. Θα έχετε ίσως αντιληφθεί ότι τελευταία όλο και περισσότερες μάρκες παρουσιάζουν σειρές με ενσωματωμένα μπρασελέ. Πάντως για την Tudor δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει μοντέλα με ενσωματωμένο μπρασελέ, το έκανε ήδη από το 1973 όταν είχα λανσάρει το μοντέλο Ranger II. Όσο για την αδελφή εταιρεία Rolex, χρησιμοποιούσε ενσωματωμένα μπρασελέ από πολύ παλιότερα.

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-2

 

Αυτό που εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει αυτά τα μοντέλα είναι η ανάγλυφη στεφάνη τους, με τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Αυτό το ιδιαίτερο design με τις εναλλασσόμενες γυαλιστερές επιφάνειες και τις ραβδωτές εσοχές συνδέεται με την ιστορική κληρονομιά της ελβετικής εταιρείας. Το έχουμε ξαναδεί παλαιότερα σε διάφορα σπορ και επίσημα ρολόγια της Tudor, ανδρικά και γυναικεία, όπως τα ιστορικά Prince Oysterdate και Ranger II.

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-3
TUDOR Royal Day-Date 41mm

 

Η έκδοση των 41 mm είναι Day-Date, συνδυάζει δηλαδή έναν μηχανικό μηχανισμό με ημερομηνία στο 3 και ημέρα της εβδομάδας σε μεγάλο τοξωτό παράθυρο στο 12.

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-4
TUDOR Royal 38mm

 

Τα Royal συνδυάζονται με μαύρο, ασημί, σαμπανιζέ ή μπλε καντράν, το οποίο έχει ωραίο φινίρισμα ηλιακών ακτίνων και απλικέ λατινικούς αριθμούς. Εκτός από τις πιο αρρενωπές ή «αυστηρές» εκδοχές, υπάρχει και μία πιο θηλυκή πρόταση με καντράν από φίνο φίλντισι και διαμαντένιες ενδείξεις των ωρών.

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-5
TUDOR Royal 34mm

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-6
TUDOR Royal 28mm

 

Όλα τα ρολόγια είναι εφοδιασμένα με αυτόματους μηχανισμούς: τον Calibre 2834 στο μοντέλο Day-Date 41mm, τον Calibre 2824 στα μοντέλα των 38 και 34 mm και τον Calibre 2671 στα γυναικεία των 28mm. Όλοι οι μηχανισμοί είναι βεβαίως ωραία διακοσμημένοι και παρότι δεν διαθέτουν πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, προσφέρουν εφάμιλλο επίπεδο ακρίβειας. Έχουν συχνότητα 4 Hz  (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρουν 38 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.  

Η νέα συλλογή Royal της TUDOR-7
TUDOR Royal 28mm

 

Όπως ισχύει για όλα τα ρολόγια της Tudor που πωλούνται μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, τα Royal συνοδεύονται από πενταετή εγγύηση. Είναι όλα στεγανά μέχρι 100 μέτρα, με κλειστή, βιδωτή πλάτη και βιδωτή κορώνα. Όσο για τις τιμές τους ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ξεκινούν από περίπου 2.000 € για το απλό ατσάλινο μοντέλο των 28 mm και φθάνουν περίπου μέχρι τις 3.750 € (για την εκδοχή με φιλντισένιο καντράν με διαμάντια).

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Tudor εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή