HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περίπτωση της Hublot δεν είναι συνηθισμένη στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει ως ένα πραγματικό case-study, αφού σε τέσσερις μόλις δεκαετίες κατόρθωσε να επιβάλει ένα ιδιαίτερο στιλ ρολογιών και να εδραιώσει την παρουσία της, ώστε σήμερα να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων μαρκών πολυτελείας. Δεν είναι λίγο πράγμα να ανήκεις σε ένα κλειστό club δίπλα σε τρανταχτά παραδοσιακά ονόματα με μακρά ιστορία, όπως η Patek Philippe, η Rolex, η Cartier, η Jaeger-LeCoultre, η Omega κ.ά. Η Hublot είναι άλλο ένα από τα επιτυχημένα εγχειρήματα του τρομερού Jean-Claude Biver, του επονομαζόμενου και «Μίδα της ωρολογοποιίας». Όλα ξεκίνησαν το 1980 όταν ο ιδρυτής της Hublot, Carlo Crocco επινόησε ένα μοντέλο τολμηρό, πρακτικό, στιβαρό και κατάλληλο να φοριέται σε κάθε περίσταση. To ρολόι εκείνο ήταν το πρώτο στην ιστορία που συνδύαζε ένα πολύτιμο μέταλλο, τον χρυσό, με ένα όχι και τόσο πολύτιμο υλικό, ένα λουράκι από «ταπεινό» ελαστικό! Ο συνδυασμός αυτός δύο φαινομενικά αταίριαστων υλικών δημιούργησε αμέσως μεγάλη αίσθηση και αγκαλιάστηκε από το διεθνές τζετ σετ, εκτοξεύοντας τη μάρκα. Αυτή ήταν η «πρώτη πράξη» στην περίφημη φιλοσοφία «Art of Fusion» που διέπει την Hublot τα τελευταία 40 χρόνια παρουσίας της στο προσκήνιο της ωρολογοποιίας και αφορά τη χρήση ιδιαίτερων υλικών σε συνδυασμό με τεχνολογίες αιχμής και ένα τολμηρό design. Το 1980 Classic Original της Hublot δημιούργησε μία ολόκληρη σχολή στον τομέα του design, και καθιέρωσε τη χρήση του καουτσούκ στα σπορ ρολόγια πολυτελείας.

 

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-1
Το παλιό και το νέο: κίτρινος χρυσός και μαύρο καουτσούκ.

 

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από τη δημιουργία εκείνου του πρωτοποριακού ρολογιού η Hublot το επανεκδίδει φέτος σε τρεις παραλλαγές. Και είναι φρέσκο όπως το πρωτότυπο. Σαν να δημιουργήθηκε σήμερα για πρώτη φορά.

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-2
Το μικρότερο σε μέγεθος πρωτότυπο μοντέλο του 1980 (αριστερά) μαζί με το νέο Classic Fusion 40 Years Anniversary.

 

Το επετειακό μοντέλο κυκλοφορεί το 2020 σε τρεις συλλεκτικές εκδοχές: 200 κομμάτια από τιτάνιο…

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-3

 

…200 κομμάτια από μαύρο κεραμικό…

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-4

 

…και 100 κομμάτια από κίτρινο χρυσό.

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-5

 

Σύγχρονη και επιβλητική, η κάσα τους έχει διάμετρο 45 mm και πάχος 10,95 mm και διαθέτει τη γνώριμη στεφάνη με τις εμφανείς βίδες σχήματος Η.

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-6

 

Το καντράν σε όλα τα μοντέλα είναι από μαύρη γυαλιστερή λάκα και έχει μόνο τρεις δείκτες καθώς και απλικέ το όνομα της μάρκας και το λογότυπο Η της Hublot. 

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-7

 

Από το κρύσταλλο ζαφειριού στην πίσω όψη της κάσας μπορεί να επιθεωρήσει κανείς τον αυτόματο Calibre  HUB1112, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.  

 

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-8

 

Εξυπακούεται ότι και τα τρία ρολόγια τυλίγονται γύρω από τον καρπό με ρυθμιζόμενα λουράκια από μαύρο καουτσούκ με τριπλό αναδιπλούμενο κούμπωμα. Είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα.

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-9

 

Δείτε και τα τρία επετειακά μοντέλα «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

 

Όσον αφορά τις τιμές των HUBLOT Classic Fusion 40 Υears Αnniversary, υπολογίστε περίπου 8.200 € για το τιτάνιο, 10.300 € για το μαύρο κεραμικό και 24.800 € για το κίτρινο χρυσό.

HUBLOT Classic Fusion 40 Years Anniversary-10

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot, εδώ

Hublot Boutique Athens (τηλ.: 210-3317540) και σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή