BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου είχα τη χαρά να παρακολουθήσω μία ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση αφιερωμένη στη δέσμευση της Blancpain για τη διάσωση των ωκεανών, την ιστορία των καταδυτικών μοντέλων της ελβετικής εταιρείας καθώς και την κυκλοφορία του βιβλίου Edition Fifty Fathoms, που περιλαμβάνει εκπληκτικές φωτογραφίες από τον βυθό. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blancpain, Marc A. Hayek, δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της μάρκας, ο Marc Junod (αντιπρόεδρος και διευθυντής πωλήσεων) και ο Andrea Caputo (αντιπρόεδρος και διευθυντής μάρκετινγκ), καθώς και ο εκδότης Dietmar W. Fuchs. Με αυτή την αφορμή η Blancpain παρουσίασε και δύο εντυπωσιακά νέα μοντέλα. Το πρώτο είναι αυτό που σας παρουσιάζουμε και είναι μία πανέμορφη εκδοχή του Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date, ενός ρολογιού που είχαμε πρωτοδεί στην Baselworld 2018 και ήταν εμπνευσμένο από ένα καταδυτικό μοντέλο Blancpain της δεκαετίας του 1970.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-1
To BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date 70s του 2018

 

Η νέα έκδοση ονομάζεται Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition και κυκλοφορεί σε 500 συλλεκτικά αντίτυπα. Έχει κάσα διαμέτρου 43 mm από σατινέ ατσάλι, στεγανή μέχρι 300 μέτρα βάθος. Αυτό που κάνει το ρολόι τόσο ξεχωριστό είναι το ντεγκραντέ καντράν του σε τόνους του μπεζ της άμμου.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-2

Είναι εμπνευσμένο από την έρημο και ειδικότερα από την Κοιλάδα του Θανάτου στις ΗΠΑ, εκεί όπου πραγματοποίησε μία συγκλονιστική κατάδυση το 1962 ο Ernest H. Brooks II, ένας πρωτοπόρος της υποβρύχιας φωτογραφίας, ο οποίος συμμετέχει και στο βιβλίο Edition Fifty Fathoms. 

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-3
Ο Ernest H. Brooks II πραγματοποίησε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάδυση σε ένα υπόγειο σπήλαιο, στην Κοιλάδα του Θανάτου το 1962.

Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο Bathyscaphe σε αυτή την ενδιαφέρουσα μπεζ απόχρωση. Το φινίρισμά του σε εφέ ηλιακών ακτίνων καθιστά το καντράν ιδιαίτερα ευανάγνωστο, το ίδιο και οι ευμεγέθεις παραλληλόγραμμες ενδείξεις των ωρών. Οι μεγάλοι δείκτες σχήματος baton –που τους συναντούμε στα περισσότερα μοντέλα Bathyscaphe– είναι καλυμμένοι με φωσφορίζουσα Super-Luminova.

 

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-4

 

Στην περιφέρεια του καντράν υπάρχει ένας δακτύλιος με μεγάλους αραβικούς αριθμούς που σηματοδοτούν τα πεντάλεπτα, ενώ στο 3 υπάρχουν δύο παράθυρα με τις ενδείξεις της ημέρας και της ημερομηνίας.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-5

 

Ως αυθεντικό εργαλείο βυθού, το Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition διαθέτει στεφάνη η οποία περιστρέφεται προς μία μόνο κατεύθυνση, η οποία έχει καλύπτεται από έναν δίσκο από καφέ κεραμικό με διαβαθμίσεις από Liquidmetal. Μην σας ξεγελάει όμως η vintage εμφάνιση του ρολογιού. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, τον αυτόματο Manufacture caliber 1315DD, ο οποίος χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει πέντε ολόκληρες ημέρες ενεργειακής αυτονομίας. Το μπαλανσιέ του διαθέτει ελατήριο από πυρίτιο, ώστε να ανθίσταται στα μαγνητικά πεδία. Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσεις κανείς το ωραίο φινίρισμά του και τον χρυσό ρότορα ο οποίος φέρει επίστρωση NAC.

BLANCPAIN Fifty Fathoms Bathyscaphe Day Date Desert Edition-6

Ασορτί με την απόχρωση του καντράν είναι και το λουράκι του, από ναυτικό καμβά στο χρώμα της άμμου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain, εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή