LONGINES Heritage Military Marine Nationale

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν διαβάζετε το Hours συχνά, θα έχετε ίσως αντιληφθεί την ιδιαίτερη προτίμηση της υπογράφουσας στα μοντέλα Heritage της Longines, τα οποία βασίζονται σε ιστορικά ρολόγια του παρελθόντος. Έχουν όλα ιδιαίτερη προσωπικότητα, διαχρονική αξία και κλασικό design που μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Για άλλη μία φορά λοιπόν η ελβετική μάρκα αντλεί έμπνευση από την ιστορική κληρονομιά της και συγκεκριμένα από ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1940 που είχε δημιουργηθεί για τα πληρώματα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Το Reference 5774 ήταν σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δυτών ειδικά όταν βρίσκονταν σε αποστολές σε ρηχά νερά.

LONGINES Heritage Military Marine Nationale-1

Το πρωτότυπο Longines 5774 από τη δεκαετία του 1940.

LONGINES Heritage Military Marine Nationale-2

 

Το νέο Heritage Military Marine Nationale είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το πρωτότυπο μοντέλο: η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 38,5 mm (33,5 mm ήταν το μοντέλο του 1940) και περικλείει ένα μπεζ αμμοβολημένο καντράν με αραβικούς αριθμούς και δείκτες καλυμμένους με καφέ Super-LumiNova. Ιδιαίτερο σχήμα έχει το αντίβαρο του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη από μπλε ατσάλι.

 

LONGINES Heritage Military Marine Nationale-3

 

Κάτω από το λογότυπο της Longines υπάρχουν οι λέξεις «FAB. SUISSE», οι οποίες σημαίνουν ότι το ρολόι είναι κατασκευασμένο στην Ελβετία (Fabrique Suisse). Ένα θολωτό κιβωτιόσχημο κρύσταλλο ζαφειριού ενισχύει τη vintage εμφάνιση του μοντέλου.

 

LONGINES Heritage Military Marine Nationale-4

 

Η πίσω πλευρά είναι κλειστή, με βιδωτή ατσάλινη πλάτη, η οποία φέρει χαραγμένο το όνομα και τα χαρακτηριστικά του ρολογιού. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αυτόματος Calibre L888.5, ο οποίος βασίζεται στον ETA A31.L11, χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 64 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Το μπαλανσιέ του είναι εξοπλισμένο με ελατήριο από πυρίτιο, ανεβάζοντας τα ποσοστά ακρίβειας και αντοχής σε μαγνητικά πεδία.

 

LONGINES Heritage Military Marine Nationale-5

 

Το Longines Heritage Military Marine Nationale φοράει ανοιχτό καφέ λουράκι από λείο δέρμα. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 1.980 €.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή