AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των καταδύσεων θα έχετε ίσως ακούσει αυτό το όνομα. Η ελβετική εταιρεία Aquastar, η οποία ιδρύθηκε το 1962 στη Γενεύη από τον Frédéric Robert με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ρολογιών και οργάνων για χρήση στη θάλασσα και στον βυθό, αναβιώνει το 2020 και τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της μάρκας ήρθε το 1965 με τον κουρδιστό χρονογράφο Deepstar, ένα από τα σημαντικότερα ρολόγια καταδύσεων της δεκαετίας του 1960 και ένα από τα αγαπημένα του Cousteau.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-1

 

Ήδη την πρώτη δεκαετία από την ίδρυσή της, η Aquastar είχε εξασφαλίσει τέσσερις πατέντες: για την εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη στο Model 63 και για την στεφάνη πολλαπλών καταδύσεων χωρίς αποσυμπίεση (multi-dive “no decompression”) στα μοντέλα Deepstar, Benthos και Regate. Επάνω σε εκείνες και σε επόμενες πατέντες βασίστηκαν όλα τα μεταγενέστερα μοντέλα της Aquastar, τα οποία απευθύνονταν αποκλειστικά σε επαγγελματίες δύτες και ιστιοπλόους.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-2

 

Αυτόν τον Οκτώβριο η Aquastar επιστρέφει με καταδυτικά ρολόγια διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Η μάρκα ανήκει πλέον στο Synchron Group, έναν όμιλο που έχει κάτω από την ομπρέλα του μάρκες όπως οι Aquadive, ISOfrane, Tropic, και Traser. Το ρολόι που εγκαινιάζει τη νέα εποχή της Aquastar είναι μία πιστή αναπαραγωγή του περίφημου χρονογράφου Deepstar.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-3

Στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος, το νέο 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 40,5 mm και πάχους 14,8 mm. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο βυθού με ένα ιδιαίτερο, άμεσα αναγνωρίσιμο mono-compax design στο καντράν, δηλαδή με έναν μόνο μετρητή χρονογράφου 30 λεπτών (στο 3), και τα μικρά δευτερόλεπτα να τρέχουν διακριτικά στο 9.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-4

Βεβαίως αυτό που κάνει το ρολόι τόσο ξεχωριστό είναι η χαρακτηριστική πατενταρισμένη multi-dive “no decompression” στεφάνη του, με διαβαθμίσεις υπολογισμών πολλαπλών καταδύσεων χωρίς αποσυμπίεση, σύμφωνα με τους καταδυτικούς πίνακες του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Περιστρέφεται αμφίδρομα και έχει δύο διαβαθμισμένες κλίμακες χαραγμένες επάνω στην επιφάνειά της, με τις οποίες ο δύτης παρακολουθεί όχι μόνο τον χρόνο κατάδυσης που έχει παρέλθει αλλά υπολογίζει και τα διαστήματα που μεσολαβούν στην επιφάνεια ανάμεσα σε διαδοχικές καταδύσεις καθώς και τους χρόνους αποσυμπίεσης των καταδύσεων αυτών.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-5

Το καντράν είναι ευανάγνωστο, με δείκτες και ενδείξεις καλυμμένες με Super-LumiNova “Old Radium”, για τέλεια ορατότητα στο σκοτάδι του βυθού. Προστατεύεται από ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με πολλαπλές αντι-αντανακλαστικές επιστρώσεις και υπάρχει σε τρία χρώματα: ματ μαύρο, γκρι-ανθρακί ή μπλε, τα δύο τελευταία με εφέ ηλιακών ακτίνων. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο:  τα μπουτόν του χρονογράφου μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσα στο νερό.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-6

Μπορεί το νέο 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition να διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πρωτότυπου Deepstar της δεκαετίας του 1960, είναι όμως πλέον εφοδιασμένο με έναν τελευταίας γενιάς ελβετικό αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου αντί του κουρδιστού Valjoux 23 που κινούσε το πρωτότυπο μοντέλο. Πρόκειται δηλαδή για έναν σύγχρονο χρονογράφο, απολύτως πρακτικό, ευέλικτο και αξιόπιστο. O μηχανισμός του νέου χρονογράφου Deepstar είναι ειδικής κατασκευής από την La Joux-Perret. Είναι όπως προαναφέραμε αυτόματος, λειτουργεί σε συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), διαθέτει τροχό τύπου στήλης (column wheel) και προσφέρει 55 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-7

 

Το νέο Aquastar 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition διατίθεται σε τρεις περιορισμένες σειρές 300 αντιτύπων ανά χρώμα του καντράν και μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο διαδικτυακά. Η τιμή του είναι 3.590 δολάρια, εάν όμως κάνετε προ-παραγγελία εξασφαλίζετε μειωμένη τιμή στα 2.790 δολάρια. Θα λάβετε το ρολόι μαζί με δύο λουράκια: ένα από Tropic καουτσούκ σε ίδιο χρώμα με το καντράν και ένα λουράκι από Horween δέρμα.

AQUASTAR 2020 Deepstar Chronograph Re-Edition-8

Περισσότερες πληροφορίες για την Aquastar εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή