Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το ιστορικό ράλι-αντίκα της Ιταλίας να ακυρώθηκε τον περασμένο Μάιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οίκος Chopard όμως εμπλούτισε την «οικογένεια» Mille Miglia με δύο πραγματικά πολύ εντυπωσιακά μοντέλα που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους συλλέκτες. Το κοινό τους σημείο είναι το χρώμα τους. Είναι σε μία ιδιαίτερη απόχρωση «Azzurro», όπως ονομάζεται το μπλε στα ιταλικά, η οποία προσομοιάζει τους τόνους του μπλε που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για τα ωραιότερα κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Ως γνωστόν, η Chopard είναι βασικός χορηγός και επίσημος χρονομέτρης του Mille Miglia από το 1988. Τα κλασικά αυτοκίνητα είναι άλλωστε το πάθος του συμπροέδρου της, Chopard,Karl-Friedrich Scheufele, ο οποίος λαμβάνει και ο ίδιος μέρος στον αγώνα χιλίων μιλίων από τη Μπρέσια στη Ρώμη και πίσω στη Μπρέσια, στο «ωραιότερο ράλι του κόσμου», όπως αποκαλούν το Mille Miglia οι γνώστες. Και κάθε χρόνο η Chopard παρουσιάζει τουλάχιστον ένα συλλεκτικό μοντέλο αφιερωμένο στο ιστορικό ράλι. Ας δούμε τι καλό ετοίμασε για το 2020…

CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro Chronograph

Ίσως από τους ομορφότερους χρονογράφους που είδαμε τη φετινή χρονιά. Ο νέος Mille Miglia GTS Azzuro Chrono είναι συλλεκτική έκδοση 750 κομματιών, και όπως οι προγενέστεροι χρονογράφοι της συλλογής Mille Miglia έχει σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-1

Έχει ατσάλινη κάσα σε διάμετρο 44 mm και πάχος 13,79 mm με λεπτή ατσάλινη στεφάνη με ένθετο μπλε δακτύλιο από αλουμίνιο ο οποίος φέρει λευκή ταχυμετρική κλίμακα.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-2

 

Το μπλε καντράν έχει τρεις μετρητές εμπνευσμένους από τα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων, κόκκινες αιχμές στους τρεις δείκτες του χρονογράφου και το παράθυρο της ημερομηνίας στο 3 περικλείεται από το χαρακτηριστικό κόκκινο σύμβολο του Mille Miglia.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-3

 

Το vintage αισθητικής μπλε δερμάτινο λουράκι του, περφορέ όπως τα γάντια των gentlemen οδηγών στις δεκαετίες του 1950 και ’60, είναι επενδεδυμένο εσωτερικά με καουτσούκ, σε ανάγλυφο μοτίβο αγωνιστικών ελαστικών Dunlop.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-4

 

Στεγανό μέχρι 100 μέτρα, φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου, ο οποίος απαρτίζεται από 240 εξαρτήματα, λειτουργεί με συχνότητα 4Ηz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από την επίσημη ελβετική αρχή COSC.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-5

 

CHOPARD Mille Miglia GTS Azzurro Power Control

To δεύτερο μοντέλο στην υπέροχη απόχρωση Azzuro είναι μία συλλεκτική έκδοση 500 αντιτύπων, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά in-house στα εργαστήρια της Chopard. Η κάσα του από ανοξείδωτο ατσάλι έχει διάμετρο 43 mm, πάχος 11,43 mm και είναι συνδυασμένη με στεφάνη και κορώνα από ροζ χρυσό 18Κ.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-6

H αλουμινένια επιφάνεια της στεφάνης είναι στην ίδια μπλε απόχρωση με το καντράν και είναι χωρισμένη σε 12 πεντάλεπτα, για να διευκολύνει την ανάγνωση του χρόνου που περνά.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-7

 

Ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο το καντράν με τις μεγάλες απλικέ ενδείξεις των ωρών και τους ευμεγέθεις δείκτες, όλα από ροζ χρυσό με λευκή φωσφορίζουσα επίστρωση, έχει στην αριστερή πλευρά του ένδειξη φόρτισης κουρδίσματος, η οποία είναι εμπνευσμένη και πάλι από τα όργανα στα ταμπλό των κλασικών αυτοκινήτων.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-8

 

Εάν γυρίσετε το ρολόι ανάποδα μπορείτε, χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού, να θαυμάσετε τον αξιόλογο «κινητήρα» του. Ο μηχανισμός είναι ο αυτόματος Chopard 01.08-C με 251 εξαρτήματα, 60 ώρες αυτονομίας και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Ο ατσάλινος δακτύλιος που περιβάλλει το κρύσταλλο ζαφειριού φέρει χαραγμένη τη διαδρομή του ράλι Mille Miglia: ‘Brescia > Roma > Brescia’ καθώς και τον αύξοντα αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-9

 

Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 100 μ. και διατίθεται με μπλε λουράκι από περφορέ δέρμα με εσωτερική επίστρωση από ανάγλυφο καουτσούκ.

Δύο συλλεκτικά CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro-10

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή