Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana

Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Oceana, ο μεγαλύτερος διεθνής μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για τη διατήρηση των ωκεανών, ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία της με την Blancpain, για να προωθήσουν την εκστρατεία της Oceana για την βελτίωση της θαλάσσιας ζωής και τη δέσμευση της Blancpain για την εξερεύνηση και διατήρηση των ωκεανών, την Blancpain Ocean Commitment (BOC). Αυτή η τριετής συνεργασία περιλαμβάνει μία εξερευνητική αποστολή στο Scorpion Reef του Μεξικού. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021 στο Arrecife Alacranes (Scorpion Reef), τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στο νότιο τμήμα του κόλπου του Μεξικού, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή της UNESCO και εθνικό θαλάσσιο πάρκο από την Μεξικανική κυβέρνηση. Ο ύφαλος φιλοξενεί πάνω από 500 είδη ψαριών και 34 είδη κοραλλιών.

Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana-1

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο Arrecife Alacranes είναι ένας κοραλλιογενής ύφαλος υγιής και με αρκετή ποικιλομορφία ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Εντούτοις, παρά την υπάρχουσα βιοποικιλότητα και ανθεκτικότητα, η νομοθεσία είναι ανεπαρκής για την προστασία του οικοσυστήματος από τις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές.

Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana-2

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η Oceana και η Blancpain θα καταγράψουν την θαλάσσια ζωή στον ύφαλο με υποβρύχιες φωτογραφίες, video και επιστημονικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, όπως η ανάλυση eDNA (environmental DNA) και η τρισδιάστατη φωτομωσαϊκή μοντελοποίηση. Στη συνέχεια η Oceana θα χρησιμοποιήσει τα ευρήματα σε μία εκστρατεία για να πείσει την μεξικανική κυβέρνηση να παράσχει περαιτέρω προστασία στον ύφαλο.

Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana-3

Η ανακοίνωση της νέας συνεργασίας της Oceana με την Blancpain έγινε στο ετήσιο Gala της Oceana στη Νέα Υόρκη, όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την διατήρηση των ωκεανών. Ως χορηγός της διοργάνωσης, η Blancpain διέθεσε το ρολόι Fifty Fathoms Ocean Commitment III σε ιδιωτική δημοπρασία.

Αποκλειστική συνεργασία της BLANCPAIN και της Oceana-4

Περισσότερες πληροφορίες για την Blancpain Ocean Commitment εδώ, για την Oceana εδώ και για την Blancpain εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή