Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Oris ανήγγειλε πριν λίγες μέρες ένα σημαντικό νέο. Τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου μηχανισμού, δημιουργημένου εξολοκλήρου in-house, ο οποίος θέτει άλλες προδιαγραφές στους αυτόματους μηχανικούς μηχανισμούς. Προσφέρει πέντε ημέρες ενεργειακής αυτονομίας (120 ώρες), είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στα μαγνητικά πεδία, θα χρειαστεί σέρβις μετά από μία ολόκληρη δεκαετία και συνοδεύεται και από 10 χρόνια εγγύηση.

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-1

Αυξημένη αυτονομία

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-2

Όταν σχεδίαζαν τον Calibre 400, οι μηχανικοί της Oris έπρεπε να λάβουν υπόψη ότι πλέον οι άνθρωποι μπορεί να μην φορούν το ίδιο ρολόι κάθε μέρα. Αν όμως αφήσετε το μηχανικό σας ρολόι στο συρτάρι για μία ή δύο ημέρες θα σταματήσει, καθώς ξεμένει από ενέργεια. Ο Calibre 400 προσφέρει πέντε ημέρες μέχρι το επόμενο κούρδισμα, χάρη στα δύο βαρέλια του, εφοδιασμένα με μακρύτερα ελατήρια, τα οποία αποθηκεύουν ενέργεια για δυόμισι ημέρες έκαστο.

10ετής εγγύηση και σέρβις

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-3

Οι άνθρωποι της Oris τρέφουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις επιδόσεις του νέου  μηχανισμού και στις τεχνολογίες αιχμής που περικλείει, ώστε προσφέρουν δεκαετή εγγύηση σε όλα τα ρολόγια Oris που θα φέρουν τον Calibre 400, αρκεί να εγγραφούν στο MyOris. Επιπλέον, προτείνει τα ρολόγια αυτά να περνούν από σέρβις κάθε 10 χρόνια (όταν οι περισσότερες ωρολογοποιίες προτείνουν την πενταετία και ελάχιστες την οκταετία). Αυτό σημαίνει ότι –με εξαίρεση κάποια σημαντική ζημιά ή έλεγχο υδατοστεγανότητας, δεν θα χρειαστεί να επισκεφθείτε το service της Oris νωρίτερα από το 2030! Αυτό είναι το νέο στάνταρντ που εισάγει η εταιρεία.

Βελτιωμένος ρότορας

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-4

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις που έθεσαν εξ αρχής οι άνθρωποι της Oris για τον Calibre 400 ήταν η εξάλειψη προβλημάτων προτού προκύψουν. Ένα από τα θέματα που απασχολούν συχνότερα τους αυτόματους μηχανικούς μηχανισμούς είναι το σύστημα ρουλεμάν που επιτρέπει στον ταλαντωτή ή ρότορα να περιστρέφεται, διοχετεύοντας ενέργεια στο κεντρικό ελατήριο που βρίσκεται μέσα στο βαρέλι. Τι έκαναν λοιπόν; Αφαίρεσαν το σφαιρικό ρουλεμάν και το αντικατέστησαν από ένα σύστημα με ρουλεμάν ολίσθησης μειωμένης τριβής, στο οποίο ένας μεταλλικός πίρος κινείται μέσα σε έναν οδηγό με λίπανση. Είναι απλούστερο, εξαιρετικά αποδοτικό και με πολύ λιγότερη τριβή και φθορά από τα συνήθη συστήματα.   

Υψηλότατη αντοχή στα μαγνητικά πεδία

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-5

Οι περισσότεροι ελβετικοί μηχανισμοί μαγνητίζονται όταν εκτίθενται στα ισχυρά μαγνητικά πεδία που υπάρχουν γύρω μας. Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνουν την ακρίβειά τους και ενίοτε να σταματούν κιόλας. Η Oris κατασκεύασε τον Calibre 400 με τουλάχιστον 30 μη-σιδηρούχα, αντιμαγνητικά εξαρτήματα, μεταξύ αυτών τροχό διαφυγής και άγκυρα από πυρίτιο. Όταν δοκιμάστηκε από τα φημισμένα εργαστήρια Dubois, ο Calibre 400 παρουσίασε απόκλιση μικρότερη των 10 δευτερολέπτων την ημέρα ύστερα από έκθεση σε μαγνητικά πεδία 2.250 gauss. Για να έχετε μία ιδέα, η πιο πρόσφατη προδιαγραφή ISO 764 για αντι-μαγνητικά ρολόγια ορίζει ότι πρέπει να μην παρουσιάζουν απόκλιση μεγαλύτερη των 30 δευτερολέπτων/ημέρα ύστερα από έκθεση σε μαγνητισμό 200 gauss. Ο Calibre 400 κατέγραψε το ένα τρίτο αυτής της απόκλισης όταν εκτέθηκε σε τουλάχιστον 11 φορές ισχυρότερα μαγνητικά πεδία! Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.  

Ο νέος ORIS Calibre 400 αλλάζει τα δεδομένα-6

Σε λίγες ημέρες θα επανέλθουμε, με το πρώτο ρολόι της Oris που θα είναι εφοδιασμένο με τον αυτόματο Calibre 400. Stay tuned!

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ. www.oris.ch

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή