Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που χαρακτηρίζει τους στιλάτους τζέντλεμαν της σύγχρονης εποχής είναι η εμμονή τους για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: την υφή ενός υφάσματος, το κόψιμο ενός σακακιού, την επιλογή των χρωμάτων ή τις τελικές πινελιές σε ένα κομψό σύνολο. Οι άνδρες αυτοί αναζητούν την αυθεντικότητα και την αισθητική αρμονία, έχουν πάθος με τους ενδυματολογικούς κώδικες και παίζουν στα δάχτυλα την τέχνη του κομψού και ενίοτε αντισυμβατικού ντυσίματος. Αυτοί είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο οίκος Montblanc με τη συλλογή Heritage. Μία συλλογή που χαρακτηρίζεται από vintage αισθητική, σοφιστικέ μηχανισμούς και ιδιαίτερους χρωματικούς τόνους.

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-1

Παρότι αποτίουν φόρο τιμής στα ιστορικά μοντέλα χειρός Minerva της μεταπολεμικής εποχής, τα νέα Heritage ακολουθούν σύγχρονους κώδικες σχεδίασης. Φιλοξενούνται σε γυαλισμένες κάσες διαμέτρων 40 mm και 42 mm, με ωραίους καμπυλωτούς βραχίονες και ογκώδη κρύσταλλα ζαφειριού, όπως τα παλιά κλασικά μοντέλα περασμένων εποχών.

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-2
Ιστορικός χρονογράφος της Minerva

Τα βλέμματα τραβούν αμέσως είναι τα ιδιαίτερα χρώματα των καντράν: ροζ-σομόν, καφέ του καπνού και πράσινο British-racing, απόχρωση που συναντούμε στα κλασικά βρετανικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τα πομπέ καντράν είναι καλυμμένα με πολλές στρώσεις λάκας, μία διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία από τους τεχνίτες της Montblanc. Άλλες λεπτομέρειες είναι οι μικρές κουκκίδες στις ενδείξεις των ωρών, οι δείκτες τύπου Dauphine, οι οποίοι είναι επιστρωμένοι με φωτοβόλο SuperLuminova και οι μικρές κουκκίδες από SuperLuminova σε κάθε πεντάλεπτο στην περιφερειακή κλίμακα των λεπτών. Και τα τρία ρολόγια τυλίγονται με κομψότητα γύρω από τον καρπό χάρη στα Sfumato λουράκια από δέρμα αλιγάτορα σε χρωματισμούς που ταιριάζουν άψογα με τα καντράν. Ας δούμε όμως το κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά.

 

MONTBLANC Heritage Automatic

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-3

 

Το απλό αυτόματο της συλλογής έχει ρετρό εμφάνιση με κάσα διαμέτρου 40 mm από κίτρινο χρυσό 18Κ, πράσινο British-racing καντράν από λάκα και ασορτί λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα από την Pelletteria της Φλωρεντίας. Όπως όλα τα μοντέλα Montblanc Heritage Automatic, φιλοξενεί τον Calibre MB 24.27, έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό με 42 ώρες αυτονομίας.

 

MONTBLANC Heritage Monopusher Chronograph

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-4

Ένας υπέροχος από κάθε άποψη χρονογράφος με κάσα 42 mm από γυαλισμένο ατσάλι, πομπέ καντράν σε ροζ σομόν χρώμα και γκρι λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα. Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: ο μετρητής λεπτών του χρονογράφου στο 3 έχει διαβαθμίσεις ανά 3, 6 και 9 λεπτά, μία vintage πινελιά από την εποχή που τα τηλέφωνα λειτουργούσαν με νομίσματα και έπρεπε να υπολογίζει κανείς τη διάρκεια και το κόστος μίας κλήσης. Είναι Monopusher, διαθέτει δηλαδή μόνο ένα μπουτόν (επάνω στην κορόνα) για την εκκίνηση, παύση και επανεκκίνηση του χρονογράφου.

 

MONTBLANC Heritage Manufacture Pulsograph Limited Edition 100

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-5

Το κορυφαίο μοντέλο της συλλογής είναι ένας συλλεκτικός χρονογράφος, εμπνευσμένος από τα περίφημα «ιατρικά» ρολόγια (όπως τα αποκαλούν οι συλλέκτες), τα οποία χρησιμοποιούσαν παλιά οι γιατροί για να μετρούν τους καρδιακούς παλμούς των ασθενών. Έχει κάσα 40 mm από ροζ χρυσό 18Κ, υπέροχο φιμέ καντράν στο καφέ του καπνού και καφέ λουράκι Sfumato από δέρμα αλιγάτορα.

Τρία μοντέλα MONTBLANC Heritage για σύγχρονους δανδήδες-6

 

Από τη διαφανή πλάτη της κάσας μπορεί να θαυμάσει κανείς το χειροποίητο φινίρισμα του Montblanc Manufacture Calibre MB M13.21, ενός εξαιρετικά προσεγμένου μηχανισμού χρονογράφου με ένα μπουτόν (monopusher).

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Montblanc εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Τζάννες (τηλ.: 210-3253610, eshop.tzannes.gr)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή