12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020

9' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2020 είναι πλέον παρελθόν και πέρα από τις δυσκολίες και την αρνητική αύρα που θα το ακολουθεί εσαεί, μας άφησε και αρκετά καλά, τουλάχιστον στο πεδίο της ωρολογοποιίας. Όπως συνηθίζουμε, θα κάνουμε και φέτος μία αναδρομή στα ωραιότερα ρολόγια της περασμένης χρονιάς, ομαδοποιώντας τα σε κατηγορίες με βάση τις λειτουργίες τους και το στιλ τους. Και ξεκινάμε με την δημοφιλέστερη μακράν κατηγορία, τον χρονογράφο. Παρακάτω θα βρείτε τόσο πρωτότυπα μοντέλα όσο και ανανεωμένες εκδοχές παλαιότερων και ενίοτε ιστορικών χρονογράφων. Ίσως διαπιστώσετε ότι λείπουν κάποια πολύ ιδιαίτερα ρολόγια, τα οποία όμως θα δούμε προσεχώς σε άλλες κατηγορίες. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δικές μας επιλογές νέων χρονογράφων, όπως πάντα με αλφαβητική σειρά…

 

1. AUDEMARS PIGUET Royal Oak Offshore 44mm Editions 2020

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-1

Τρεις νέες εκδοχές των αυτόματων χρονογράφων Royal Oak Offshore με μαύρη κεραμική κάσα, ανασχεδιασμένα καντράν και λουράκια από καουτσούκ με ιδιαίτερη υφή κυκλοφόρησαν το 2020. Σε διάμετρο 44 mm με ωραία ντεγκραντέ καντράν σε γαλάζιο, λαδί ή γκρι χρώμα, όλα με το χαρακτηριστικό ανάγλυφο μοτίβο «Mega Tapisserie» και νέους αραβικούς αριθμούς, οι οποίοι αντικαθιστούν τις συνήθεις απλικέ ενδείξεις των ωρών. Φέρουν στο εσωτερικό τους τον αυτόματο Manufacture Calibre 3126/3840, είναι στεγανοί μέχρι 100 μέτρα και εφαρμόζουν στον καρπό με λουράκια από καουτσούκ με ωραία υφή υφάσματος, σε χρώμα ασορτί με το καντράν. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-2

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

2. BREITLING AVI Ref. 765 1953 Re-Edition

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-3

Επιστροφή στο παρελθόν και σε έναν ιστορικό χρονογράφο αεροπορίας της Breitling, τον Ref. 765 AVI (το AVI προέρχεται από τη λέξη aviation), που είχε κυκλοφορήσει το 1953 και έμεινε στην ιστορία ως Co-Pilot. Ο νέος χρονογράφος AVI Ref. 765 1953 Re-Edition έχει διάμετρο 41,1 mm, κυκλοφορεί σε περιορισμένη σειρά 1.953 αντιτύπων και στο εσωτερικό φιλοξενεί τον Breitling Manufacture Caliber B09, έναν κουρδιστό μηχανισμό με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

 

3. BULGARI Bulgari Aluminium Chronograph 2020

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-4

 

Πρόκειται για την αναβίωση του μοντέλου Aluminium του 1998, ενός πρωτοποριακού σπορ ρολογιού που συνδύαζε το αλουμίνιο και το καουτσούκ. Με φρέσκο design και εντελώς νέο μηχανισμό, το νέο Bulgari Aluminium Chronograph έχει αλουμινένια κάσα 40 mm, στεφάνη από μαύρο καουτσούκ και κορώνα, μπουτόν και πλάτη από τιτάνιο με επεξεργασία DLC. Το δίχρωμο καντράν τύπου panda σε ανοιχτό γκρι έχει τρεις μαύρους μετρητές και δείκτες και ενδείξεις από SLN. Δημιουργημένος in-house από την πλήρως ενοποιημένη Bulgari Manufacture, ο μηχανισμός του είναι ο μηχανικός B130 caliber με αυτόματο κούρδισμα, ενσωματωμένο χρονογράφο και ημερομηνία και 42 ώρες αυτονομία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όπως και στο πρωτότυπο μοντέλο, είναι το μπρασελέ του, με συνδέσμους από μαύρο καουτσούκ και αλουμίνιο. Τιμή: 4.250 €. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Bulgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

4. CHOPARD Mille Miglia GTS Azzuro Chrono

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-5

Μπορεί το ιστορικό ράλι-αντίκα της Ιταλίας να ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η έκδοση του χρονογράφου Mille Miglia για το 2020 όμως κυκλοφόρησε στην αγορά σε μπλε «Azzurro», μία ιδιαίτερη απόχρωση που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για τα ωραιότερα κλασικά αυτοκίνητα στον κόσμο. Ο νέος χρονογράφος Mille Miglia GTS Azzuro είναι συλλεκτική έκδοση 750 κομματιών, έχει ατσάλινη κάσα 44 mm, μπλε στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα και vintage αισθητικής δερμάτινο λουράκι του, περφορέ όπως τα γάντια των gentlemen οδηγών στις δεκαετίες του 1950 και ’60. Στεγανό μέχρι 100 μ., φιλοξενεί έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

5. HUBLOT Big Bang Sang Bleu II Limited Edition

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-6

Σαν ένα γλυπτό για τον καρπό, ο νέος αυτός χρονογράφος της Hublot είναι καρπός της συνεργασίας της με τον καλλιτέχνη των τατουάζ, Maxime Plescia-Büchi. Οι δείκτες του έχουν τη μορφή περίτεχνου γεωμετρικού πλέγματος, όπως ακριβώς τα tattoo του διάσημου δημιουργού. Ο Big Bang Sang Bleu II είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2019, στην έκθεση της Βασιλείας, και τώρα επανέρχεται δριμύτερος σε νέες συλλεκτικές εκδόσεις, με κυρίαρχο χρώμα το μπλε, ακριβώς όπως το μελάνι που χρησιμοποιεί ο ιδρυτής του στούντιο τατουάζ Sang Bleu. Κυκλοφορεί σε δύο εξίσου ωραίες εκδοχές από τιτάνιο ή King Gold, με ή χωρίς διαμάντια, με διάμετρο 45 mm. Στο εσωτερικό κρύβεται ένας manufacture μηχανισμός χρονογράφου Unico, ο αυτόματος HUB1240, ο οποίος προσφέρει 72 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Πρόκειται για δύο limited editions 200 κομματιών από τιτάνιο και 100 από King Gold. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Hublot και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα εδώ.

Hublot Boutique Athens (τηλ.: 210-3317540)

 

6. IWC Portugieser Manufacture Chronograph

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-7

To 2020 η IWC Schaffhausen επανεξετάζει ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της, τον χρονογράφο Portugieser, ο οποίος διατηρεί την ίδια και απαράλλακτη εξωτερική εμφάνιση αλλά πλέον κρύβει στο εσωτερικό του έναν ολοκαίνουριο μηχανισμό υψηλότατων προδιαγραφών, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο in-house στο εργοστάσιο της IWC στο Schaffhausen. Ο νέος calibre 69355 είναι αυτόματος, ανήκει στην οικογένεια μηχανισμών 69000 και μπορεί να τον θαυμάσει κανείς από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού, στο πίσω μέρος της κάσας. Προστατευμένο κάτω από ένα θολωτό κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντακλαστική επεξεργασία και στις δύο όψεις του, το καντράν του χρονογράφου έχει δύο μετρητές, στο 12 και στο 6 και η φλάντζα στην περιφέρειά του φέρει τυπωμένη διαβαθμισμένη κλίμακα τετάρτων του δευτερολέπτου, προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια κατά τη χρονομέτρηση. Το ρολόι έχει διάμετρο 41 χιλιοστά και κυκλοφορεί σε έξι εκδοχές από ροζ χρυσό 5Ν 18Κ ή ανοξείδωτο ατσάλι. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

 

7. JAEGER-LECOULTRE Master Control Chronograph Calendar

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-8

Το 2020 η παραδοσιακή Grande Maison επέλεξε να ασχοληθεί εκ νέου με την συλλογή Master Control, η οποία, από το 1992 που γεννήθηκε, ξεχωρίζει για τον σεβασμό της προς την παράδοση, τη ροπή της προς την καινοτομία και το γεγονός ότι φέρει την πιστοποίηση «1000 Hours Control» (εξ ού και το ονομά της), που είναι ίσως το αυστηρότερο πρωτόκολλο ελέγχου στον κόσμο σύγχρονης ωρολογοποιίας. Το κορυφαίο μοντέλο της συλλογής είναι το Master Control Chronograph Calendar, ένας χρονογράφος συνδυασμένος με πλήρες ημερολόγιο, κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά από την Jaeger-LeCoultre. Είναι εφοδιασμένος με τον καινούριο manufacture Calibre 759 με column-wheel, κάθετο συμπλέκτη και τριπλό ημερολόγιο (ημέρα, ημερομηνία, μήνα) μαζί με φάσεις της Σελήνης. Η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 40 mm και εφαρμόζει στον καρπό με ένα σκούρο μπεζ λουράκι από δέρμα Novonappa®. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Imanoglou (τηλ: 210-3646666)

 

8. LONGINES Spirit Chronograph

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-9

Έναν φόρο τιμής σε θρυλικούς πιονέρους της αεροπορίας, όπως η Amelia Earhart, ο Paul-Emile Victor, η Elinor Smith και ο Howard Hughes, αποτίνει η νέα συλλογή Spirit της Longines, η οποία έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα κλασικών μοντέλων αεροπορίας σε σύγχρονη εκτέλεση. Ο χρονογράφος της συλλογής σε διάμετρο 42 mm είναι ατσάλινος, με βιδωτή κάσα και βιδωτή κορώνα και είναι στεγανός μέχρι 100 μέτρα βάθος. Έχει μπλε καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων, με μεγάλους φωσφορίζοντες δείκτες και ενδείξεις της ώρας, εμπνευσμένο από τα ιστορικά pilot ρολόγια των πρώτων χρόνων της αεροπλοΐας. Τα πέντε αστέρια υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ρολόι κορυφαίας ποιότητας και αξιοπιστίας. Είναι εφοδιασμένο με έναν αυτόματο μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, με ελατήριο από πυρίτιο για αυξημένη ακρίβεια και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC. Τιμή: 3.030 €. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Longines εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

9. OMEGA Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-10

Είναι ένας από τους ωραιότερους χρονογράφους της περασμένης χρονιάς. Ο Speedmaster το 1969 έγινε το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο διάστημα και το 1970 έγινε η αφορμή για να λάβει η Omega το «Ασημένιο Βραβείο Snoopy» για την εξαιρετική προσφορά της στην κατάκτηση του διαστήματος. Μισό αιώνα μετά από εκείνη τη βράβευση o Snoopy φιγουράρει και στις δύο όψεις του νέου χρονογράφου: ανάγλυφος, στο υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο 9, αλλά και στην πίσω όψη του ρολογιού, επάνω σε ένα διαστημικό σκάφος που διαγράφει τροχιά προς τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού κάθε φορά που ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου τίθεται σε λειτουργία! Στο βάθος διακρίνεται η Γη, η οποία μάλιστα εκτελεί μία περιστροφή το λεπτό, απολύτως συγχρονισμένη με τον μικρό δευτερολεπτοδείκτη του ρολογιού.

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-11

 

Η 42 mm ατσάλινη κάσα κρύβει τον αυτόματο Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, ο οποίος φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS). Τιμή: 9.800 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

10. PANERAI Luminor Luna Rossa Chrono Flyback 44mm

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-12

 

H Officine Panerai, ως επίσημος χορηγός της ιταλικής ομάδας Luna Rossa, που διεκδικεί τον τίτλο στο 36ο America’s Cup, δημιούργησε μία νέα συλλογή τεσσάρων μοντέλων αφιερωμένα στο Luna Rossa Challenge, με design και υλικά εμπνευσμένα από τον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Ένα από αυτά είναι ο επιβλητικός χρονογράφος Luminor Luna Rossa Chrono Flyback 44mm (PAM01037). Έχει βιδωτή κάσα διαμέτρου 44 mm από μαύρο κεραμικό, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος, σκούρο γκρι καντράν από ύφασμα ιστιοπλοΐας με μεγάλους αραβικούς αριθμούς και ταχυμετρική κλίμακα σε κόκκινο χρώμα. Στο εσωτερικό κρύβει τον αυτόματο P.9100 calibre, κατασκευασμένος εξολοκλήρου in-house από την Panerai, ο οποίος προσφέρει τρεις ημέρες αυτονομίας. Τιμή: 17.500 € Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas Jewelry (τηλ.: 2310-279703)

 

11. PATEK PHILIPPE Split-seconds Chronograph Ref. 5370P

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-13

Ένας όχι απλός χρονογράφος καθώς διαθέτει λειτουργία rattrapante, ο Ref. 5370P με μπλε καντράν από σμάλτο grand feu. Η κάσα του από πλατίνα έχει διάμετρο 41 mm και πάχος 13,56 mm, ενώ δείκτες και ενδείξεις στο καντράν είναι από λευκό χρυσό. Όπως και σε όλα τα πλατινένια ρολόγια της Patek, υπάρχει ένα διαμάντι στη κάσα, ανάμεσα στους βραχίονες, στο 6. Στο εσωτερικό κρύβεται ο αποκλειστικός κουρδιστός caliber CHR 29-535 PS με δύο τροχούς τύπου στήλης (column-wheels), οριζόντιο συμπλέκτη και ένα εξελιγμένο σύστημα rattrapante για τη μέτρηση ενδιάμεσων διαστημάτων. Πρόκειται για έναν χρονογράφο δύο φάσεων, με δύο μπουτόν για τις λειτουργίες του χρονογράφου και ένα μπουτόν ενσωματωμένο στην κορώνα για τη λειτουργία rattrapante (split seconds).

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ. 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: AS Chronotempus (τηλ.: 210-9370640)

 

12. TAG HEUER Carrera Chronograph 42mm & Carrera Sport Chronograph

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-14

 

Δύο συλλογές χρονογράφων Carrera με αφορμή τα 160 χρόνια από την ίδρυση της TAG Heuer. Η πρώτη, σε κλασική γραμμή, είναι η Carrera Chronograph 42 mm έχει ατσάλινη κάσα 42 mm με λεία στεφάνη, χωρίς ταχυμετρική κλίμακα και τέσσερις εκδοχές καντράν: μαύρη οπαλίνα, μπλε ή γκρι-ανθρακί με εφέ ηλιακών ακτίνων καθώς και ένα πιο «λουσάτο» ασημί με επίχρυσους δείκτες και ενδείξεις. Τα μοντέλα με μαύρο και με μπλε καντράν συνδυάζονται με ατσάλινα μπρασελέ, τα οποία είναι πλέον λεπτότερα για μεγαλύτερη άνεση στον καρπό. Τα μοντέλα με γκρι-ανθρακί και με ασημί καντράν συνδυάζονται με ένα κομψό λουράκι από καφέ δέρμα αλιγάτορα. Στο εσωτερικό χτυπά ο κορυφαίος αυτόματος manufacture μηχανισμός Heuer 02 με ρότορα από ροζ χρυσό, ο οποίος είναι εξολοκλήρου Swiss-made και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της TAG Heuer στο Chevenez. Απαρτίζεται από 168 μέρη, διαθέτει τροχό τύπου στήλης (column wheel), κάθετο συμπλέκτη, λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz και εγγυάται 80 ολόκληρες ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας μέχρι το επόμενο κούρδισμα. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

12 + 1 κορυφαίοι χρονογράφοι που κυκλοφόρησαν το 2020-15

Η δεύτερη σειρά είναι η Carrera Sport Chronograph 44 mm και όπως προδίδει το όνομά της, έχει πιο σπορτίφ σχεδίαση, με κάσες στα 44 χιλιοστά, στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα και στο εσωτερικό και πάλι τον αυτόματο Calibre Heuer 02. Υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις, όλες συναρπαστικές: με σκούρο μπλε καντράν και ασορτί κεραμική στεφάνη ή με πράσινο καντράν και ατσάλινη στεφάνη, καθώς και δύο μαύρες εκδοχές με ομοιόχρωμη κεραμική στεφάνη, που στην πιο λουσάτη περίπτωση έχει ταχυμετρική κλίμακα από λάκα στο χρώμα του ροζ χρυσού και κορόνα και μπουτόν από ατόφιο ροζ χρυσό και φοράει λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Οι άλλοι τρεις χρονογράφοι συνδυάζονται με ατσάλινα μπρασελέ.  

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή