Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας

Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυτή τη φρέσκια εκδοχή του χρονογράφου Chronomaster Revival η ελβετική Zenith καλωσορίζει τη νέα χρονιά. Είναι εμπνευσμένη από τον χρονογράφο Α385 που είχε κυκλοφορήσει το 1969 και ξεχώριζε από το χαρακτηριστικό σχήμα tonneau της κάσας του και το καφέ ντεγκραντέ καντράν του, που ενδέχεται να είναι και το πρώτο φιμέ καντράν στον κόσμο της ωρολογοποιίας. Και αν δεν είναι το πρώτο είναι σίγουρα από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας-1
Ιστορικοί ατσάλινοι χρονογράφοι Zenith του 1969-70. Ο πρωτότυπος A385 εικονίζεται στα δεξιά.

 

Έχοντας ως μπούσουλα τα πρωτότυπα σκίτσα και σχέδια παραγωγής, οι σχεδιαστές της Zenith ακολούθησαν ευλαβικά τις γραμμές και το design του μοντέλου του ‘69. Έτσι ο νέος χρονογράφος έχει ατσάλινη κάσα διαμέτρου 37 mm με χαρακτηριστικά μπουτόν τύπου αντλίας.

Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας-2

Οι μόνες διαφορές είναι το θολωτό κρύσταλλο που πλέον δεν είναι ακρυλικό αλλά από συνθετικό κρύσταλλο ζαφειριού καθώς και η διαφανής πλάτη της κάσας (στο πρωτότυπο ήταν κλειστή), χάρη στην οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει τον ωραία φινιρισμένο αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου El Primero 400, ο οποίος λειτουργεί με συχνότητα 5 Hz, δηλαδή με 36.000 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας-3

 

Προφανώς όμως τα βλέμματα τραβάει αμέσως το καλοσχεδιασμένο καντράν στους τόνους της μόκας. Έχει τρεις ασημόλευκους μετρητές χρονογράφου, ημερομηνία ανάμεσα στο 4 και στο 5 ενώ οι απλικέ ενδείξεις των ωρών και οι δύο κεντρικοί δείκτες είναι καλυμμένοι με ωραία μπεζ φωτοβόλο Super-LumiNova. Μοναδική έντονη χρωματική πινελιά, ο κατακόκκινος κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου.

Το νέο ZENITH Chronomaster Revival A385 είναι στους τόνους της μόκας-4

Το ρολόι είναι στεγανό μέχρι 50 μέτρα και συνδυάζεται είτε με ανοιχτό καφέ λουράκι από λείο δέρμα είτε με το χαρακτηριστικό κλιμακωτό ατσάλινο μπρασελέ, το οποίο είναι η σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου μπρασελέ που κατασκεύαζαν οι Gay Frères για τους πρώτους χρονογράφους El Primero.  

Περισσότερες πληροφορίες για την Zenith και για τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή