Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2020 ήταν επετειακή χρονιά για την Officine Panerai, η οποία γιόρτασε τα 70 χρόνια από τη χρήση της φωτοβόλου ουσίας Luminor σε ένα ρολόι χειρός. Με αυτή την αφορμή εμπλούτισε τη συλλογή Luminor με αρκετά νέα μοντέλα (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Αλλά και με την έλευση του 2021 ένα ακόμη Luminor έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά αφιερωμένο στον Γάλλο πρωταθλητή της ελεύθερης κατάδυσης Guillaume Néry. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Panerai αφιερώνει κάποιο ρολόι της στον πολλάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο πολλών ρεκόρ στις καταδύσεις σε μεγάλα βάθη. Είχαν προηγηθεί δύο μοντέλα Submersible το 2019 (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-1

 

Το νέο Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition (PAM01122) έχει κάσα από μικρο-αμμοβολημένο τιτάνιο, η οποία έχει διάμετρο 44 mm και πάχος 16,2 mm. Η κατασκευή της έχει γίνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας Direct Metal Laser Sintering (DMLS), μία μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης που απαιτεί την ιζηματαπόθεση σκόνης τιτανίου, η οποία συντήκεται ανά στρώσεις με τη βοήθεια ενός λέιζερ οπτικών ινών υψηλής ισχύος, ανά 30 microns (0,03 mm) τη φορά. 

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-2

 

Ωραίο το μαύρο ντεγκραντέ καντράν με τη γνώριμη δομή τύπου σάντουιτς, με ημερομηνία στο 3 και μικρά δευτερόλεπτα στο 9. Η κάτω πλάκα, η οποία διαφαίνεται από τις εγκοπές των αραβικών αριθμών και των ενδείξεων της ώρας, είναι καλυμμένη από λευκή Super-LumiNova, η οποία εκμπέμπει μία πράσινη λάμψη στο σκοτάδι. Από την ίδια φωτοβόλο ουσία είναι καλυμμένοι και οι δείκτες. Παρατηρώντας το ρολόι πιο προσεκτικά αντιλαμβανόμαστε ότι η στεφάνη και η κορώνα κάνουν χρωματική αντίθεση με την κάσα, καθώς είναι φτιαγμένες από τιτάνιο με επικάλυψη από καουτσούκ.

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-3

 

Η βιδωτή πλάτη της κάσας από τιτάνιο με επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) φέρει χαραγμένη την υπογραφή του Guillaume Néry καθώς και τη φιγούρα του αθλητή εις ανάμνηση της κατάρριψης του πιο πρόσφατου ρεκόρ του, όταν με μία ανάσα καταδύθηκε σε βάθος 126 μέτρων. Επιπλέον υπάρχει και η σφραγίδα «70 Years Warranty», γιατί και αυτή η ειδική συλλεκτική έκδοση 70 κομματιών –όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις Luminor του 2020– συνοδεύεται από εγγύηση 70 ετών από την εταιρεία!

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-4

Μηχανικά το ρολόι υποστηρίζεται από τον αυτόματο P.9010 calibre, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Manufacture Panerai στο Neuchâtel. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), και, χάρη στα δύο βαρέλια του, προσφέρει τρεις ημέρες ενεργειακής αυτονομίας. Ο μηχανισμός προσφέρει και μία πολύ πρακτική δυνατότητα: οι ώρες μπορούν να αλλάξουν πανεύκολα χωρίς να χρειάζεται να περιστραφεί και ο λεπτοδείκτης, χάρη σε ένα σύστημα που κινεί μόνο τον ωροδείκτη, ο οποίος πηδά προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Αυτή η δυνατότητά του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν αλλάζει κανείς χρονικές ζώνες ή κατά την αλλαγή θερινής/χειμερινής ώρας.

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-5

Το Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition έχει συνδυαστεί με ένα λουράκι από μαύρο ανακυκλωμένο υλικό PET με λευκές ραφές και τραπεζοειδές κούμπωμα από τιτάνιο με επίστρωση DLC. Συνοδεύεται όμως και από ένα δεύτερο, λευκό λουράκι από καουτσούκ με φωσφορίζον το «Officine Panerai».  

Ελεύθερη κατάδυση με το PANERAI Luminor Marina 44 mm Guillaume Néry Edition-6

Στην κασετίνα του ρολογιού από ανακυκλωμένο πλαστικό, η οποία φέρει χαραγμένη την υπογραφή του Néry, περιλαμβάνεται και ένα κατσαβιδάκι για να μπορεί κανείς να αφαιρέσει το κούμπωμα. Πρόκειται βεβαίως για καταδυτικό μοντέλο, στεγανό μέχρι βάθος 300 μέτρων και κυκλοφορεί αποκλειστικά στις μπουτίκ της Panerai ανά τον κόσμο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Panerai εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή