Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λατρεία της IWC για τον κόσμο των αιθέρων είναι δεδομένη, αφού μεγάλη βαρύτητα στη συλλογή της έχουν τα ρολόγια αεροπορίας, με κορυφαίο το Big Pilot. Μάλιστα η ελβετική εταιρεία συνεργάζεται από το 2008 με το Ίδρυμα Antoine de Saint-Exupéry, το οποίο είναι αφιερωμένο στον φημισμένο Γάλλο αεροπόρο και συγγραφέα του «Μικρού Πρίγκπα», ενός από τα διασημότερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. Η συνεργασία αυτή έχει γεννήσει πολλές ειδικές εκδόσεις pilot μοντέλων «Le Petit Prince», τα οποία μοιράζονται τους ίδιους σχεδιαστικούς κώδικες, όπως το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα στο καντράν.

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας-1

To 2021 η «οικογένεια» μοντέλων «Le Petit Prince» εμπλουτίστηκε με το Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” (ref. IW395503). Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση 1.500 αντιτύπων. Η ατσάλινη κάσα έχει διάμετρο 46 mm και πάχος 15,2 mm και έχει σκουρόχρωμο μπλε καντράν και ατσάλινη οδοντωτή στεφάνη με δακτύλιο από μπλε κεραμικό, πάνω στον οποίο αναγράφονται τα ονόματα των πόλεων/χρονικών ζωνών.

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας-2

 

Η λειτουργία της παγκόσμιας ώρας του Timezoner αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα της IWC και επιτρέπει στον κάτοχο του ρολογιού να αλλάζει χρονική ζώνη πανεύκολα. Αρκεί να πιέσει προς τα κάτω τη στεφάνη, να την περιστρέψει μέχρι την επιθυμητή τοποθεσία και να την αποδεσμεύσει. Τα ονόματα των πόλεων του κόσμου διευκολύνουν ακόμη περισσότερο αυτή την «πλοήγηση». Έχει ενδιαφέρον ότι ο πατενταρισμένος μηχανισμός του Timezoner λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η λειτουργία του μηχανισμού.

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας-3

 

Το design του ρολογιού είναι τυπικό ενός ρολογιού αεροπορίας, με μεγάλους αριθμούς και ευμεγέθεις δείκτες, όλα επιστρωμένα με λευκή Super-LumiNova ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη ευκρίνειά τους. Επιπλέον, το κρύσταλλο ζαφειριού είναι ειδικά ασφαλισμένο ώστε να ανθίσταται σε ξαφνικές πτώσεις της ατμοσφαιρικής πίεσης.  

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας-4

 

Μηχανικά είναι εφοδιασμένο με τον νέο manufacture Calibre 82760, o οποίος λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), έχει μηχανισμό κουρδίσματος Pellaton με εξαρτήματα από υψηλής αντοχής κεραμικό και προσφέρει 60 ώρες αυτονομίας. Το έξοχο φινίρισμά του μπορεί να θαυμάσει κανείς χάρη στη διάφανη πλάτη του ρολογιού, από κρύσταλλο ζαφειριού.

Tο συλλεκτικό IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” δεν είναι ένα απλό ρολόι αεροπορίας-5

 

Το νέο IWC Pilot’s Watch Timezoner Edition “Le Petit Prince” είναι στεγανό μέχρι 60 μέτρα και φοράει καφέ λουράκι από λείο δέρμα με λευκές ραφές.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή