Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021

5' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκθέσεις ρολογιών διά ζώσης μπορεί να μην γίνονται στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ένεκα του κορωνοϊού, η ζωή όμως συνεχίζεται με όποιους τρόπους μπορεί, το ίδιο και η δραστηριότητα του κλάδου της ωρολογοποιίας. Έτσι, μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε ψηφιακά η Εβδομάδα Ωρολογοποιίας του Ομίλου LVMH, με τις εταιρείες Bulgari, Hublot και Zenith να ανεβάζουν στο διαδίκτυο τις πρώτες τους νέες δημιουργίες για το 2021. Ο οίκος Bulgari παρουσίασε μία πλήρη γκάμα ρολογιών κάθε κατηγορίας, από classic-sport αυτόματα και χρονογράφους και απαστράπτοντα γυναικεία μοντέλα μέχρι μικρά έργα τέχνης για τον καρπό και αποκορύφωμα ένα υπερπολύπλοκο μοντέλο που επιβεβαιώνει το υψηλότατο επίπεδο τεχνογνωσίας του οίκου. Ας δούμε τι καλά ετοίμασε για τη νέα χρονιά…

Octo Finissimo

Τρεις νέες προσθήκες στην οικογένεια υπέρλεπτων ρολογιών Octo Finissimo παρουσιάστηκαν αυτόν τον Ιανουάριο. Η πρώτη είναι μία φρέσκια εκδοχή του Octo Finissimo Chronograph GMT, το οποίο απέκτησε πλέον καντράν από μαύρη οπαλίνα και ένα πολύ ωραίο σπορ λουράκι από μαύρο καουτσούκ που μοιάζει με ύφασμα. Η διαμέτρου 42 mm ελαφριά κάσα από τιτάνιο στεγάζει τον πολύ λεπτό αυτόματο BVL 318 caliber με περιφερειακό ρότορα που δεν ξεπερνά σε πάχος τα 6,9 mm.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-1

 

Και το δεύτερο μοντέλο είναι χρονογράφος, αυτή τη φορά από ατσάλι. Σε διάμετρο 43 mm και με μεγαλύτερη κορώνα, o νέος Octo Finissimo S Chronograph GMT έχει μπλε καντράν με εφέ ηλιακών ακτίνων και ασημένιους μετρητές και φιλοξενεί και αυτός τον αυτόματο BVL 318 caliber. Είναι στεγανός μέχρι 100 μέτρα.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-2

 

Το τρίτο νέο μοντέλο είναι το αυτόματο Octo Finissimo S, το οποίο διατηρεί το έξοχο μινιμαλιστικό ύφος της συλλογής και αποτελεί συνέχεια του ατσάλινου μοντέλου με μαύρο καντράν που είχαμε δει το 2020. Στην προκειμένη περίπτωση στεγάζεται σε μία κάσα διαμέτρου 40 mm και πάχους 6,40 mm, και πλέον έχει ένα ασημί «βουρτσισμένο» καντράν με κάθετη φορά, το οποίο ταιριάζει τέλεια με την επίσης «βουρτσισμένη» αλλά σε ακτινωτό μοτίβο στεφάνη.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-3

 

Lvcea

Για τις κυρίες, η δημοφιλής συλλογή Lvcea εμπλουτίστηκε με τα μοντέλα Lvcea Intarsio Marquetry με ατσάλινες κάσες στα 33 mm, τα οποία ξεχωρίζουν από το έξοχο καντράν σε μαρκετερί από γκρι φίλντισι και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-4

 

Άλλο ένα εξίσου εντυπωσιακό μοντέλο είναι το Lvcea Steel Black Lacquered Dial, με καντράν από στιλπνή μαύρη λάκα και διαμάντια στις ενδείξεις των ωρών.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-5

 

Κορυφαίο από πλευράς κατασκευαστικής δεινότητας, το Lvcea Skeleton, έχει μεν ατσάλινη κάσα διαμέτρου 33 mm αλλά τη συνδυάζει με στεφάνη από ροζ χρυσό 18Κ, η οποία αποτελεί το ιδανικό «κάδρο» για τον έξοχα εκτελεσμένο skeleton αυτόματο μηχανισμό BVL 191SK, ο οποίος δημιουργείται in-house στη manufacture Bulgari στο Neuchâtel της Ελβετίας.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-6

 

Serpenti Spiga

To εμβληματικό ρολόι-φίδι, που τυλίγεται γύρω από τον καρπό και έχει φανατικές οπαδούς από τη δεκαετία του 1940, αποκτά και νέες εκδοχές του αυτή τη χρονιά. Τα νέα Serpenti Spiga είναι φτιαγμένα από χρυσό και διαμάντια και έχουν ένα περίτεχνο μοτίβο matelassé στο μπρασελέ που μιμείται το φολιδωτό δέρμα του ερπετού. Τρία είναι τα νέα μοντέλα με την χαρακτηριστικού σχήματος κάσα 33 mm. Τα δύο είναι σμιλεμένα από ροζ χρυσό 18Κ. Το πιο διακριτικό έχει καντράν από λευκό φίλντισι και το διπλό μπρασελέ του στολίζουν 281 μπριγιάν. Ακόμη πιο αστραφτερό το μοντέλο με καντράν από μαύρη λάκα και τριπλό μπρασελέ με 461 διαμαντάκια σε κάποιες από τις «φολίδες».

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-7

 

Υπάρχει βεβαίως και το full pavé μοντέλο από λευκό χρυσό 18Κ με 421 διαμάντια, ένα για κάθε σύνδεσμο του τριπλού μπρασελέ, το οποίο έχει άλλα 257 διαμάντια σε όλη την επιφάνεια του καντράν.  

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-8

 

 

Diva’s Dream

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη της καλλιτεχνίας και της πολυπλοκότητας, τα νέα μέλη της συλλογής Diva’s Dream αποτελούν έναν φόρο τιμής στις μεγάλες κυρίες της ιστορίας. Η νέα σειρά Peacock αποτελείται από τρία ρολόγια φιλοτεχνημένα με παραδοσιακές διακοσμητικές τεχνικές και στολισμένα με διαμάντια. Κάθε ρολόι έχει πολυτελή κάσα διαμέτρου 37 mm από ροζ χρυσό 18Κ και εκπληκτικά καντράν εμπνευσμένα από το παγόνι, αυτό το υπερήφανο πτηνό.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-9

 

Αριστερά, το Peacock Diamonds είναι στολισμένο με 1.452 μπριγιάν και έχει ένα παγόνι ζωγραφισμένο με την χειροποίητη τεχνική champlevé επάνω στο φιλντισένιο καντράν του. Στο κέντρο, το Peacock Tourbillon Lumière έχει καντράν με φυσικά φτερά παγονιού και διαμάντια ενώ στο κάτω μέρος του δεσπόζει το tourbillon. Θα κατασκευαστούν μόλις 10 αντίτυπα. Δεξιά, το Peacock Dishi έχει μία καταπληκτική χειροποίητη μαρκετερί από αυθεντικά φτερά παγωνιού στο καντράν του. Μάλιστα για να επιτευχθεί αυτό το άψογο αποτέλεσμα, τα 24 στοιχεία του είναι διαλεγμένα ένα-ένα και κόπηκαν προσεκτικά από περίπου 500 φτερά παγωνιού! Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 50 κομματιών. Κάθε ρολόι έχει 440 διαμάντια και 25 ζαφείρια, και αγκαλιάζει τον καρπό με ένα σκούρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

 

Octo Roma Carillon Tourbillon

Για το τέλος αφήσαμε βεβαίως το πιο πολύπλοκο μηχανικά ρολόι που παρουσίασε ο οίκος Bulgari. Μετά τα απανωτά παγκόσμια ρεκόρ λεπτότητας που είδαμε τις προηγούμενες χρονιές με τα Octo Finissimo, το 2021 η εταιρεία εστιάζει στη συλλογή Octo Roma και στο συναρπαστικό Octo Roma Carillon Tourbillon. Η διαμέτρου 44 mm κάσα του από τιτάνιο φιλοξενεί ένα σύστημα ηχητικής σήμανσης με τρία σφυράκια, τα οποία υφίστανται ειδικά στάδια επεξεργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες (900 και 500 βαθμών Κελσίου) προκειμένου να αποκτήσουν εξαιρετική σκληρότητα ώστε να παράξουν τον κρυστάλλινο ήχο τους χτυπώντας τα λεπτά σαν σύρμα γκονγκ που διακρίνονται εσωτερικά στην περιφέρεια της κάσας.

Oι νέες δημιουργίες του οίκου BULGARI για το 2021-10

 

Η ποιότητα και η ένταση του ήχου μεγιστοποιήθηκε από την αφαίρεση όσο το δυνατόν περισσότερου μετάλλου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ώστε να εξέρχεται όσο το δυνατόν καλύτερα ο ήχος από τον θάλαμο. Είναι προφανής η δουλειά που έχει γίνει στον Caliber BVL428 με τις skeleton γέφυρες, την θεαματική διάταξη των στοιχείων του και την εναλλαγή του γυαλισμένου ατσαλιού στα σφυράκια, στα γκονγκ και στο tourbillon, με το μαύρο PVD στις γέφυρες και στη βασική πλάκα του μηχανισμού. Ακόμη και το πίσω μέρος του ρολογιού εφοδιάστηκε με μία σχάρα από τιτάνιο, η οποία ευνοεί την αντήχηση και επιτρέπει την καλύτερη μετάδοση του ήχου προς τα έξω. Πρόκειται βεβαίως για εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι, καθώς αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 15 αντίτυπα.

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Bvlgari στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Bulgari εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή