TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 4 Φεβρουαρίου η TAG Heuer έκανε μία σημαντική ανακοίνωση που σίγουρα ενθουσίασε τους φανατικούς της φίλους αλλά και τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων και της ταχύτητας. Την έναρξη της συνεργασίας της με την Porsche, η οποία επισφραγίζεται με ένα νέο ρολόι, τον χρονογράφο TAG Heuer Carrera Porsche. Αν σας προκαλεί έκπληξη αυτό το νέο, καθώς σας είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι δύο εταιρείες ακολουθούσαν κοινή πορεία ήδη εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχετε άδικο. Κατ’αρχάς δεν είναι η πρώτη φορά που μία ελβετική ωρολογοποιία και μία κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Στην προκειμένη όμως περίπτωση είναι τόσο παράλληλες οι ιστορίες και τόσα τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο εταιρειών, ώστε πραγματικά είναι απορίας άξιον πώς δεν είχαν ξανασυνεργαστεί ποτέ μέχρι τώρα!

Ο διευθύνων σύμβουλος της TAG Heuer, Frédéric Arnault, χαιρέτισε το γεγονός με τα παρακάτω λόγια: «Η TAG Heuer και η Porsche έχουν κοινή ιστορία και αξίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε την ίδια στάση. Όπως και η Porsche, είμαστε καινοτόμοι και πάντα κυνηγάμε τις υψηλές επιδόσεις. Με αυτήν τη συμμαχία, η TAG Heuer και η Porsche έρχονται επιτέλους και επίσημα σε συνεργασία, ύστερα από δεκαετίες κοινών εμπειριών, και θα δημιουργήσουμε απαράμιλλες εμπειρίες και προϊόντα για τους πελάτες και τους φίλους που παθιάζονται με τις αξίες μας».

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-1
Ο διευθύνων σύμβουλος της TAG Heuer, Frédéric Arnault και ο Detlev von Platen, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της Porsche AG, κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

 

«Στρατηγική συνεργασία», αποκαλεί τη νέα σύμπραξη ο εκπρόσωπος της γερμανικής Porsche, Detlev von Platen, καθώς «η στενή φιλία μεταξύ της μάρκας μας και της TAG Heuer υπάρχει εδώ και δεκαετίες».

 

Το χρονικό της συνεργασίας

Οι συμπτώσεις-ορόσημα στην ιστορία της TAG Heuer και της Porsche είναι πολλές και σημαντικές για να αγνοηθούν. Οι ομοιότητες μεταξύ τους παρατηρούνται από πολύ νωρίς, από την εποχή που ιδρύθηκαν από τους αυτοδημιούργητους «πατέρες» τους. Οι Edouard Heuer και Ferdinand Porsche ήταν οραματιστές και πρωτοπόροι. Τεχνολογικές καινοτομίες τους κέρδισαν μετάλλια στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού με μόλις 11 χρόνια διαφορά: ο Heuer τιμήθηκε το 1889 και ο Porsche το 1900.

To 1954, ο Ferdinand Anton Ernst (ή απλά Ferry) Porsche, γιος του ιδρυτή, που στο μεταξύ είχε ιδρύσει τη μάρκα αυτοκινήτων με το όνομα της οικογένειας, ονόμασε τον ισχυρότερο κινητήρα του «Carrera» για να γιορτάσει τη συμμετοχή των αυτοκινήτων του στον ιστορικό ράλι αντοχής Carrera Panamericana.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-2
Αφίσα του ιστορικού ράλι Carrera Panamericana

 

Το 1963, ο Jack Heuer, δισέγγονος του ιδρυτή Edouard Heuer, σχεδίασε τον πρώτο χρονογράφο Carrera δίνοντάς του το όνομα του διάσημου ράλι. Ήταν ένας χρονογράφος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των οδηγών αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-3
O πρωτότυπος χρονογράφος Heuer Carrera του 1963.

 

Τότε ήταν που πραγματοποιήθηκε η πρώτη άτυπη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο οδηγός και εμπορικός αντιπρόσωπος της Porsche και θρύλος των μηχανοκίνητων σπορ, Jo Siffert, ήρθε σε συμφωνία με τον Jack Heuer. Όπως θυμάται ο τελευταίος στην αυτοβιογραφία του, «για 25.000 ελβετικά φράγκα, εμείς βάζαμε το λογότυπό μας στο αυτοκίνητο και τη στολή του. Εκείνος μπορούσε να αγοράζει τα ρολόγια μας σε τιμές χονδρικής και να τα πουλάει στους φίλους του. Και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, αφού τη σεζόν του 1969 οι μισοί πιλότοι της Formula 1 φορούσαν ρολόγια Heuer».

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-4

 

Αυτή η συνεργασία ήταν που οδήγησε τον Steve McQueen να βάλει το λογότυπο της Heuer στη στολή του, στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans το 1970, στην οποία οδηγούσε μια Porsche 917. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε δηλώσει τότε: «Οδηγώ το ίδιο αυτοκίνητο με τον Siffert, οπότε θέλω να φοράω και την ίδια στολή».

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-5
Ο Steve McQueen μαζί με τον Jo Siffert στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans.

 

Όταν η Heuer πωλήθηκε στον όμιλο TAG και πήρε το όνομα TAG Heuer, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, προέκυψε μια πιο επίσημη συνεργασία των δύο εταιρειών, αφού μαζί κατασκεύασαν τον τούρμπο κινητήρα TAG-Turbo που βοήθησε τη McLaren να κερδίσει τρεις συνεχόμενους τίτλους στη F1, με το Niki Lauda το 1984 και τον Alain Prost το 1985 και το 1986.

Από το 1999 η σχέση των δύο έγινε ακόμη πιο δυνατή, με συνεργασίες όπως αυτή στο πρωτάθλημα Formula E αλλά και άλλες χορηγίες στους αγώνες ταχύτητας. Μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας, το 2021, τα διάφορα αγωνιστικά projects θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ανανεωμένης σχέσης των δύο εταιρειών τα επόμενα χρόνια, στο πρωτάθλημα Formula E, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής αλλά και στο TAG Heuer Esports Supercup.

 

Ο χρονογράφος

Ο νέος TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Special Edition είναι ο πρώτος καρπός της νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο σχεδιασμός του «πατάει» επάνω στον νέο χρονογράφο Carrera Sport με ταχυμετρική κλίμακα επάνω στη μαύρη κεραμική στεφάνη, αλλά περιέχει αρκετά χαρακτηριστικά γνωρίσματα εμπνευσμένα από τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-6

 

Κατ’ αρχάς έχει υιοθετηθεί ο αγαπημένος χρωματικός συνδυασμός της Porsche: κόκκινο, μαύρο και γκρι. Η γκρι σαγρέ επιφάνεια του καντράν θυμίζει άσφαλτο και είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το ρολόι. Οι αραβικοί αριθμοί είναι στην ίδια γραμματοσειρά με αυτή που χρησιμοποιεί η Porsche στα ταμπλό των αυτοκινήτων της.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-7

 

Και βεβαίως στη στεφάνη, με κόκκινα γράμμα υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο της γερμανικής εταιρείας. Ακόμη και το πολυτελές μαύρο δερμάτινο λουράκι έχει ιδιαίτερα γαζιά που θυμίζουν το εσωτερικό των αυτοκινήτων Porsche.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-8

 

Η στρογγυλή του κάσα από βουρτσισμένο ατσάλι έχει διάμετρο 44 mm, είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα και σφραγίζει με ένα θολωτό μπιζουτέ κρύσταλλο ζαφειριού με διπλή αντι-αντανακλαστική επεξεργασία. Αριθμοί και δείκτες φέρουν όλα φωτοβόλο επίστρωση για απόλυτη ευκρίνεια στο σκοτάδι.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-9

 

Η βιδωτή πλάτη της έχει και αυτή διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού με ειδική χάραξη. Στο εσωτερικό φιλοξενείται ο αυτόματος in-house μηχανισμός Heuer 02, ο οποίος προσφέρει 80 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-10

 

Εκτός από το δερμάτινο λουράκι, ο καινοτόμος χρονογράφος μπορεί να συνδυαστεί και με ατσάλινο μπρασελέ.

TAG HEUER και PORSCHE επιτέλους μαζί-11

Ο νέος χρονογράφος TAG Heuer Carrera Porsche είναι μία ζωντανή απόδειξη της αυθεντικής συμμαχίας μεταξύ δύο εταιρειών με κοινή ιστορία, πάθος για καινοτομία και αγωνιστικό DNA.

 

Δείτε και το σχετικό video…

 

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG Heuer εδώ.

Σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή