Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει

Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συλλογή Reine de Naples του οίκου Breguet είναι ονομαστή για την κομψότητα των γραμμών της και την απαράμιλλη θηλυκότητά της. Είναι εμπνευσμένη από το πρώτο ρολόι χειρός που δημιούργησε η Breguet το 1812 κατά παραγγελία της Caroline Murat, βασίλισσας της Νάπολης και αδελφής του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Ήταν ένα πολύπλοκο ρολόι-βραχιόλι με ωοειδές σχήμα και αρκετές πολύπλοκες λειτουργίες και οι σύγχρονοι απόγονοί του συνεχίζουν την παράδοση της ελβετικής εταιρείας στην δημιουργία γυναικείων ρολογιών υψηλότατων προδιαγραφών. Το πιο φρέσκο μέλος της οικογένειας Reine de Naples παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, με το βλέμμα στραμμένο στην 14η Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, αλλά αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση δώρου κάθε μέρα του χρόνου. Το μόνο του μειονέκτημα είναι η σπανιότητά του, αφού κυκλοφορούν μόνο 28 αριθμημένα αντίτυπα, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά από τις μπουτίκ Breguet σε όλο τον κόσμο.

Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει-1

Είναι όμως τόσο ενδιαφέρουσα η απεικόνιση της ώρας και ιδίως των λεπτών σ’ αυτό το ρολόι, ώστε δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να σας το παρουσιάσουμε. Στολισμένη με 128 διαμάντια, η ανάγλυφη οβάλ κάσα από ροζ χρυσό 18Κ του νέου Reine de Naples Cœur περιβάλλει με μοναδική κομψότητα ένα μινιμαλιστικό καντράν με μικρές πινελιές σε κόκκινο χρώμα, οι οποίες «δένουν» απόλυτα με το cabochon από ρουμπίνι στην κορώνα και το φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει-2

Αυτό όμως που κάνει αυτό το ρολόι πραγματικά ξεχωριστό είναι ένας σοφιστικέ μηχανισμός, ο οποίος προστατεύεται από τέσσερις κατοχυρωμένες πατέντες. Χάρη σ’ αυτόν, ο παράκεντρος λεπτοδείκτης σε σχήμα καρδιάς αλλάζει μέγεθος ανάλογα με τη θέση του στο καντράν. Οι καμπύλες της καρδιάς επεκτείνονται καθώς κινείται προς το επάνω μέρος του καντράν και «μαζεύουν» όταν προχωράει στο κάτω μέρος του.

Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει-3

Αυτός ο μοναδικός στο είδος του λεπτοδείκτης κινείται πάνω από την πλάκα του καντράν από λευκό λακαριστό κρύσταλλο ζαφειριού, υλικό που του προσδίδει μία πιο απαλή και ημιδιάφανη εμφάνιση. Η αιχμή του λεπτοδείκτη είναι μία μικρή κόκκινη καρδιά ενώ μικρές κόκκινες καρδούλες σηματοδοτούν και τα πεντάλεπτα στην περιφέρεια το καντράν. Όσο για την ώρα, αυτή εμφανίζεται «ψηφιακά» σε ένα παράθυρο στο κέντρο του ρολογιού.

Το νέο Reine de Naples Cœur της BREGUET έχει καρδιά που μεγαλώνει και μικραίνει-4

Πρόκειται για μοντέλο υψηλής ωρολογοποιίας. Ο μηχανισμός του είναι αυτόματος, με 40 ώρες αυτονομίας και μπορεί να τον θαυμάσει κανείς από τη διάφανη πλάτη του ρολογιού.

Αξίζει να δείτε το ρολόι «ζωντανά» στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Breguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656) Αποκλειστική διάθεση: Kassis (τηλ.: 210-3941000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή