Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις των βουνών, της ορειβασίας και των εξερευνήσεων σίγουρα θα έχουν ακούσει το όνομα Naomi Uemura. Το 2021 συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη γέννηση του Ιάπωνα ορειβάτη και εξερευνητή και με αυτή την αφορμή, η Seiko δημιούργησε ένα ρολόι εμπνευσμένο από τον θαυμαστό κόσμο των βουνών που τόσο λάτρευε. Πρόκειται για μία σύγχρονη αναδιατύπωση ενός καταδυτικού μοντέλου που είχε βγάλει στην αγορά η Seiko το 1970, πέντε μόλις χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου της καταδυτικού ρολογιού, το 1965. Εξαιρετικά εύχρηστο και εργονομικό, το μοντέλο του 1970 είχε ρευστή φόρμα στην κάσα με μία ασύμμετρη προέκταση που προστάτευε την κορώνα στο 4. Χάρη στη στιβαρή της κατασκευή, την στεγανότητά της μέχρι 150 μέτρα βάθος και τους φωσφορίζοντες δείκτες και ενδείξεις, κέρδισε αμέσως τις προτιμήσεις των ανθρώπων που ζητούσαν ένα γερό και ευανάγνωστο εργαλείο καρπού. Η καλύτερη απόδειξη για την ανωτερότητα και την αξιοπιστία του προέκυψε σε πραγματικά ακραίες συνθήκες, όταν την περίοδο από το 1974 ως το 1976, βρέθηκε στον καρπό του εξερευνητή Naomi Uemura, στο εγχείρημά του να διασχίσει μόνος του με ένα έλκηθρο που έσερναν σκύλοι την αφιλόξενη παγωμένη έκταση 12.500 χιλιομέτρων από την Γροιλανδία ως την Αλάσκα.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-1
Ο Naomi Uemura ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που πάτησε στη κορυφή των ψηλότερων βουνών και των πέντε ηπείρων: Το 1966 ανέβηκε στο Λευκό Όρος (4.807 μ. – Ευρώπη) και στο Κιλιμάντζαρο (5.595 μ. – Αφρική). Το 1968 στο Ακονκάγκουα (6.960 μ. – Νότιος Αμερική). Το 1970 στο Έβερεστ (8.848 μ. – Ασία) και στο Ντενάλι (6.194 μ. – Βόρειος Αμερική). 

 

Το αναμνηστικό Seiko Prospex The Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition έχει βασιστεί αισθητικά στο πρωτότυπο μοντέλο του 1970, αλλά περιέχει σημαντικές κατασκευαστικές και μηχανικές βελτιώσεις, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας. Το ανάγλυφο καντράν του θυμίζει τα βουνίσια εδάφη που τόσο αγαπούσε ο Uemura, ενώ το καντράν και η στεφάνη είναι στους μπλε τόνους των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, που μόνο ορειβάτες που έχουν αγγίξει τις κορυφές του πλανήτη έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-2

 

Χάρη στην τοποθέτηση της ημερομηνίας ανάμεσα στο 4 και στο 5, υπάρχουν και οι 12 ενδείξεις των ωρών, οι οποίες είναι επιστρωμένες με άφθονη δόση Lumibrite, το ίδιο και οι δείκτες, ώστε να υπάρχει απόλυτη ευκρίνεια στο σκοτάδι. Η διαμέτρου 44 mm κάσα του έχει το ιδιαίτερο σχήμα του πρωτότυπου μοντέλου του 1970 με το χαρακτηριστικό εξόγκωμα στα δεξιά που προστατεύει την βιδωτή κορώνα και είναι στεγανή μέχρι 200 μέτρα βάθος. Τα πλαϊνά της κάσας έχουν γυαλιστεί με προσοχή. Το ρολόι συνδυάζεται με ένα μοντέρνο μπρασελέ με πέντε σειρές συνδέσμων αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με μπλε λουράκι από σιλικόνη.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-3

 

Όσον αφορά τον μηχανισμό, είναι ο αυτόματος Caliber 8L35, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για ρολόγια καταδύσεων από τους ωρολογοποιούς του Shizukuishi Watch Studio στην βόρεια Ιαπωνία. Χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-4

 

Το πίσω μέρος της κάσας φέρει χαραγμένο το όνομα του Uemura και τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση 1.200 αντιτύπων και θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2021.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-5

Εκτός από το συλλεκτικό Prospex The Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition, η Seiko παρουσίασε και άλλο ένα μοντέλο, το οποίο αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή του πρωτότυπου καταδυτικού ρολογιού του 1970. Έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά γνωρίσματα με το μοντέλο του Naomi Uemura, μόνο που δεν είναι περιορισμένη έκδοση και το καντράν του είναι σε γκρι ανθρακί χρώμα.

Ένα συλλεκτικό SEIKO Prospex εμπνευσμένο από τον θρυλικό εξερευνητή Naomi Uemura-6

 

Οι προτεινόμενες λιανικές τιμές των δύο μοντέλων είναι 3.200 € για το συλλεκτικό με κωδικό SLA049 και 3.000 € για το δεύτερο με κωδικό SLA051.

Περισσότερες πληροφορίες για την Seiko εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas (τηλ.: 2310-471155), www.rist.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή